Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht

Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht

Ik had de hoop gekoesterd om een grote prijs te halen, met in het achterhoofd de prijs van Grand Champion.

Dat het succes zo overweldigend zou zijn, is eigenlijk een droom die werkelijkheid wordt. Ik verwachtte om weer voor Poulidor te spelen en als 2de te eindigen, maar ditmaal is het ons toch gelukt.

Na de grootste prijs die ik behaald heb in Japan met de Kokugyo award van de doitsu sanke is dit de groots haalbare prijs die Interkoi heeft behaald.

Het mooiste van het verhaal is dat dit het bewijs is wat we al 10 jaar proberen uit te leggen, te herhalen en nog eens herhalen, namelijk dat de manier waarop koi begeleid worden het meest belangrijke aspect is van de koihobby.

Het is niet de kunst om een halve grootheid of een groot kampioen te kopen in Japan, deze over te brengen naar Europa en dan de grote trom te spelen ! Het is de kunst om een vat zoals wij nu geprestenteerd hebben in vat 11, om koi van tosai, nisai of sansai naar grote hoogte te tillen, en eindelijk zijn we zover !

Uiteraard is het de kunst om goede koi te kopen in Japan, maar tenslotte is de verdere begeleiding en de opvoeding van de koi nog het allerbelangrijkste.

Wij geven als het ware de voorzet, de klant moet de bal maar inkoppen !, zo hoort het en zo moet het. Essentieel echter is dat de klant ook moet leren luisteren naar de dingen die wij zeggen, en dat dit dan nog geen garantie is op succes.

Men hoort echter veel dingen vertellen, waarbij de sociale media ook geen onbelangrijke rol in spelen, maar door het vele vertellen hoort men ook veel leugens, die doorspekt zijn met commerciële belangen…

Maar laat het ons vandaag daar niet over hebben. Waar ik het toch wel over wil hebben is het feit dat we nog meerdere Grand Champions hebben rondzwemmen, maar die helaas niet naar een show willen gaan. We gaan toch ons best doen om die boven water te halen, en dat is dan misschien voor een volgende keer.

Ook weet ik dat er nog een aantal sterke kandidaten in Japan verblijven die voorbereid worden. Jonge koi, tosai en nisai die in de komende jaren hun opwachting kunnen maken.

Bekijk maar de koi die in de mudpond zitten. Hier zitten nog sterke kandidaten tussen, en wie weet binnen enkele jaren !

Om even terug te komen op de behaalde prijzen. Ik heb enkel wat foto’s doorgekregen, en als ik het goed heb begrepen, heb ik volgende prijzen tot hiertoe binnen gesleept:

Wakana Sanke Sakai FF: Grand Champion A

Dottertje Sanke Sakai FF: Mature Champion, best in variety en size

Sanke van sakai FF: Adult Champion. Best in size en 1ste prijs

Noa, Showa Momotaro: Eerste prijs en best in variety

Oshiba Shigure Okawa: 1st prijs (niet verwacht)

Kohaku Ogata: 2de prijs

Showa Momotaro: 1ste prijs

Doitsu sanke Okawa: 1ste prijs

Sanke Sakai FF: 2de prijs

Om even terug te komen op de prijs van Adult champion. Zoals wij in een eerder nieuwsitem besproken, en op vraag van Paul Zegveld, die ons voorstelde om beide sanke mee te nemen, is datgene uitgekomen wat we min of meer voorspeld hadden.

De sanke die als de betere voor de show werd voorgedragen is adult champion geworden, de sanke waarvan wij denken dat ze meer geschikt is voor de toekomst is 2de geworden.

Ik zou de sanke die 2de is geworden goed in het oog houden, want dat zijn de koi die het in de toekomst moeten doen ! Bovendien verwacht ik eigenlijk nog een prijs voor de sanke van Momotaro Isis. Ik weet niet of alle prijzen zijn gegeven, maar die beschouw ik eigenlijk als één van de betere ! Een tategoi prijs ontbreekt nog op het appèl.

Ik heb genoten van de dag van gisteren, meer dan ik verwacht had ! Toch blijf ik met mijn 2 voeten op de grond, en zal er wezenlijk niets veranderen.

Bovendien zal ik mijn volgende project in de planning zetten, namelijk een sanke die wel eens de volgende Grand Champion zou kunnen worden: Sanke SA-V16-415 van Momotaro. Deze verdient een goede begeleiding a la Wakana.

Hetgeen wat me bijzonder blij maakt is dat dit een eerbetoon is aan de inzet, de volharding en het geduld van al die mensen die meegewerkt hebben aan dit succes !

Ik zal vandaag niet aanwezig zijn op de show, want ik hou de zaak gewoon open van 11.00 tot 16.00 uur. Morgen echter zal ik zeker aanwezig zijn om de prijzen in ontvangst te nemen.

Als ik het goed begrepen heb is de prijsuitreiking om 11.00 uur morgenvroeg. Misschien zie ik jullie daar, en als de prijsuitreiking voorbij is, zal ik bij mijn vat staan om eventuele vragen te beantwoorden.

Ik verwijs ook nog even naar de volgende publicaties over de GC:

De karperwereld

Publicaties koiquestion

en al diegenen die ik vergeten ben of niet ken.

Meer afbeeldingen

Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 1
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 2
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 3
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 4
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 5
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 6
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 7
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 8
Wij zijn trots ! Dit had ik niet verwacht: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240