Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur

Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur

Moppetje….natuurlijk ben ik vandaag niet open. Ik ga onze prijsjes afhalen in Arcen.

Misschien komen jullie wel supporteren….de prijsuitreiking is gepland om 11.00 uur. Dit is anders dan andere jaren, en misschien ook beter zo.

Vroeger was de prijsuitreiking rond 15.00 uur en nadien was de show eigenlijk afgelopen. Door de prijsuitreiking nu naar 11.00 uur te brengen, zal deze afgelopen zijn rond 13.00 uur en is er nog tijd genoeg over om na te genieten.

Ik had graag mijn kleinkinderen mee op het podium genomen, maar ze zitten helaas nog in Spanje, een deel van mijn genot en trots is hiermee gehalveerd, maar ik neem zeker mijn 6de kleinkind mee op het podium, met de nu toepasselijke naam “Rio”, een prachtig manneke !

Ik heb ervan genoten, dat moet ik toegeven. Gisteren kwam de harde kern van Interkoi mij proficiat wensen in Arendonk, en het was een bijzonder gezellige namiddag geworden.

Terwijl Ans en Frans hun welverdiende lofbetuigingen over zich heen lieten gaan in Arcen en Interkoi als het ware vertegenwoordigden, hebben wij hier met volle teugen genoten van de door ons behaalde prijzen.

Ik dank natuurlijk ook alle mensen die hun felicitaties hebben doorgegeven via de gangbare kanalen, en die het niet gedaan hebben, krijgen een speciale plaats in mijn hoofd !

Uiteraard hebben we gisteren wel wat koi gebowld, want er waren natuurlijk enkele gegadigden die zich lieten verleiden om koi aan te kopen.

Tegelijkertijd nemen we de gelegenheid te baat om afstrijkjes te maken en de koi te controleren. Is dit zo dikwijls nodig ? Helaas in de omstandigheden waarin mijn koi rondzwemmen is dit uiterst belangrijk.

De omstandigheden, de stress, het vele bowlen is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van de koi, want naast het euforische plezier dat koi kunnen schenken, kunnen ze ook een bron van ergernis betekenen, en hier wordt wel eens snel overheen gestapt.

Gelukkig waren alle vijvers parasietenvrij, buiten één vijver die huidwormpjes liet zien. Niet erg, wel vervelend, en ik kan dan niet anders dan behandelen.

Bijzondere aandacht van wel heel goede vissen vind ik persoonlijk, zijn deze tosai van Taniguchi. Ik kan bijzonder genieten van deze ontwikkeling, en zie de koi langzaam overgaan naar de nisai ouderdom.

Deze tosai die nu rond de 50 cm zijn, zitten in mijn verwarmde vijver op 24° en zullen daar blijven tot einde oktober. Ze zitten samen met de aimable Ueno koi die zich iedere week van hun beste kant laten zien. Het zijn echt juweeltjes in de maak….

Amber wou deze zien, terwijl de rest van het gezelschap zich lieten verleiden door enkele nisai uit het hogere segment.

Dit zijn de koi die ik probeer te begeleiden naar mijn 2de doel in mijn koileven, namelijk een mannelijke koi van Momotaro naar de titel van Grand Champion te brengen.

Een missie die bijzonder moeilijk is, en waar ik de hulp van echte koiliefhebbers nodig heb, maar waar ik niet de juiste sleutel van kan vinden om dit project te ondersteunen. Ik vrees dat het mij geld gaat kosten,maar kijk ondertussen toch even goed naar deze toppers in wording ! Zijn dit beulen als nisai of niet! Zou je het geloven als ik ze verkocht als vrouwelijke koi ? Ik wed dat iedereen het aan zou nemen !

Het doet me toch denken aan de mannelijke sanke Domino die ik samen met Rini Groothuis grootbracht en die het gebracht heeft tot Runner Up (major champion) op de koishow in de Beekse Bergen, één van de gezelligste shows die er toen waren. Ik denk dat het 2009 was. Deze mannelijke sanke was 93 cm….

Groot hoeft echter niet altijd mooi te zijn, denk maar aan de Grand Champion van Floor’s koi shop die het dit jaar enkele malen tot Grand Champion heeft gebracht. Slechts 74 cm, maar bloed en bloedmooi !

Het hoogtepunt van gisteren echter was de aankoop van 2 tosai met bijzonder veel toekomst. Bekijk dit filmpje…en geniet van de grootsheid en schoonheid van deze tosai.

De sanke van Momotaro werd echter niet gekozen, de voorkeur van Amber en Pierre ging uit naar de groeier van formaat, de kohaku van Momotaro die momenteel 52 cm werd gemeten, en de showa van Ueno, die alle verbeelding kan tarten.

De kohaku is de tosai die alles in zich heeft om groot te worden, en ditmaal neem ik het getal 85 wel in de mond. Iedereen weet hoe voorzichtig ik ben met te beweren dat koi makkelijk 80 cm kunnen worden, maar deze klepper heeft alles in zich om zowel goed als groot te worden. Hou haar in je achterhoofd....

De tijd zal het uitwijzen, maar zoals het met alle koi nodig is, is een verdere begeleiding noodzakelijk. Het is in mijn ogen wel een feit dat je hier zekerheid verkoopt, en geen gok doet ! De filmpjes staan allen geregistreerd, en als het binnen enkele jaren zover is, zal ik verwijzen naar dit nieuwsitem en je alle filmpjes laten zien hoe men komt tot de verwezenlijking van je dromen…Pierre en Amber….doe je best !

Tenslotte kreeg ik nog een aantal filmpjes binnen van de show van enkele mensen die zo vriendelijk waren om die door te sturen. Hierin zie je dat mijn koi ervan geprofiteerd hebben om te paaien tijdens hun weekendje uit, het jureren van de koi, en een filmpje dat door koiquestion gemaakt is met een drone, en die een mooi overzicht geeft van de infrastructuur van de koishow in Arcen.

Ik ga er vandaag van genieten, en misschien ontmoet ik jullie wel !

Meer afbeeldingen

Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 1
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 2
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 3
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 4
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 5
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 6
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 7
Vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240