Weer mooi werk verzet

Weer mooi werk verzet

Wat is er mooier dan uitbreiden, vernieuwen en genieten van het resultaat.

Het besluit om 3 bakken te koppelen, aan te sluiten op de warmtepomp om een constante temperatuur te houden, is een goed besluit geweest.

De twijfel om de 3 bakken niet te koppelen en zodoende meer gelegenheid te hebben om tosai op te vangen en appart te kunnen zetten, weegt niet op tegen het voordeel om de gekoppelde bakken via de warmtepomp te laten lopen.

Het water begint nu al onze zo begeerde zweefalgjes te maken en binnenkort krijg je gewoon geen koi meer te zien. Heerlijk is dat. Als nieuwe klanten dan bij mij komen, kijken ze verwonderd naar de groene soep en begrijpen niet hoe je dan koi kan verkopen.

Ik probeer ze dan uit te leggen waarom wij dit doen en laat dan enkele koi uit de groene soep verrijzen. Als ze dan de blinkende lijfjes zien en de gezondheid die ze uitstralen, zijn ze verkocht, of verklaren ze me voor gek. Dit is echter het domein van Ben, die niet liever doet dan tosai selecteren en beoordelen.

Deze week heb ik alle bakken voorzien van een afvoer en een watertoevoer, zodat ik het voordeel van een continu overloop kan toepassen. Altijd vers water is een zegen en het komt lekker uit de grond vanop 218 m. diep. Om de plaats een afgewerkt uiterlijk te geven, heb ik er hoge borduurs rond geplaatst en gevuld met een soort kiezelachtige steentjes. Ik hoop dat we er net zoals verleden jaar veel plezier aan zullen beleven.

Nog even wat informatie over dit weekeinde. Het is een mooie gelegenheid om je koi te komen ophalen. Ik ben zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 12.30 uur. Wel zou ik het op prijs stellen indien je me even een seintje geeft als je komt, een kwestie van het aantal dozen klaar te zetten. Ik sta er zaterdag alleen voor, en het is dan ook altijd handig als alles al een beetje voorbereid is. De temperatuur van alle vijvers hier is 14-15°

Voor mensen die op zaterdag 16 april nog willen aanwezig zijn voor de speciale groeivijverdag, je kan je nog altijd aanmelden om erbij te zijn. Zoals gezegd begint dit om 12.00 uur, en geloof me, het is de moeite om erbij te zijn.

Meer afbeeldingen

Weer mooi werk verzet: afbeelding 1
Weer mooi werk verzet: afbeelding 2
Weer mooi werk verzet: afbeelding 3
Weer mooi werk verzet: afbeelding 4
Weer mooi werk verzet: afbeelding 5
Weer mooi werk verzet: afbeelding 6
Weer mooi werk verzet: afbeelding 7
Weer mooi werk verzet: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137