Stof tot nadenken

Stof tot nadenken

Het eerste wat we doen als de winter voorbij, en als de kap er gedeeltelijk af is, is de koi bekijken en de schade proberen in te schatten.

Dit enkel wat betreft de vissen die koud gezeten hebben en bijna 6 maanden geen eten hebben gehad. (van half oktober tot einde maart). Ik heb wel vloeibaar eten toegediend op regelmatige basis in de vorm van yoghurt, maar voor de rest heb ik niets bijgegeven.

Het is pas sedert een tweetal weken dat ze weer vlot zwemmen, zodat ik ze goed kon observeren. Hier en daar wat kleine probleempjes, maar niets abnormaals.

Iemand vroeg op een bepaald moment naar een goede sanke, en ik besloot mijn mannelijke sanke nog eens aan te bieden. Deze zat in de koude vijver, en zwom nagenoeg onopvallend rond. Na het bowlen en filmen moest ik toch eens flink nadenken. Wat was deze sanke tijdens zijn winterperiode verbeterd. Hij is nu gosai (augustus 2006), ongeveer 67 cm en bekijk dit eens goed.

Deze sanke werd door mij aangekocht van Maeda San persoonlijk samen met de aankoop van de mannelijke sandan kohaku die nu in de buurt van Zwolle rondzwemt. 2 Geweldige mannen….

Ik kan het nu toch niet laten om jullie mee te laten genieten van deze heerlijke sanke . Ik ga hem nu proberen aan te sterken, en ben van plan om deze mee naar de show te nemen.

Wat mij opvalt is dat deze koi de winter verbeterd is in kwaliteit, en dat het blijkbaar geen kwaad kan om de koi een lange tijd zonder eten te zetten. Kiwa, Sashi, beni, alles zag er nagenoeg perfect uit. De plaatsing van het sumi is wel zo geweldig goed, dat hij de komende jaren zal groeien naar domino begrippen. Het zou mooi zijn als we deze naar de 75-80 cm konden door laten groeien, en wie weet. Ik heb er nog geen naam voor, maar domino II zou me gepast lijken, alhoewel....hij is veel mooier...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml