Weinig nieuws aan het front

Weinig nieuws aan het front

Er is momenteel weinig nieuws te melden. Ik ben volop bezig om mijn infrastructuur aan te passen.

Eigenwijs als ik ben heb ik besloten om kleine subtiele veranderingen door te voeren dit jaar. De belangrijkste verandering is het afbreken van de bakki showers die vervangen worden door een super zwaar beluchtingssysteem in de bestaande filters.

Dit zou de kracht van de bakki showers moeten opvangen, en ervoor zorgen dat mijn japanse matten zo weinig mogelijk vuil zullen bevatten. Of het een verstandige keuze is weet je pas als het werkende is, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Misschien zou het verstandig zijn om een bypass te maken via een trommelfilter, want ik wil mijn bioloog zeker en vast niet kwijt. Het is elke dag wel spoelen, maar wie schoon wil zijn moet pijn lijden. Een trommelfilter installatie is me echter veel te duur om op alle vijvers te plaatsen.

Naast deze ingreep wil ik bij iedere vijver een soort watervalletje installeren dat nog eens extra beroering, beweging en zuurstof in de vijver brengt. Niet dat dit kwalitatief de kwaliteit van het water veel zal verbeteren, maar meer als decoratief element. Door de tijd zal ik dan wat meer bloembakken in de zomer plaatsen zodat de aanblik warm en gezellig wordt.

Wat betreft de binnenvijvers heb ik frames laten maken die tussen de vijvers zullen worden gelegd. Zij hebben een breedte van 100 cm. Hierdoor wordt er een soort wandelgang tussen de vijvers gemaakt en is het iets makkelijker om koi te presenteren aan de mensen.

Nu is het steeds een gewring om de koi te kunnen zien. Op deze manier hoop ik meer plaats te hebben om zonder problemen de koi te bowlen op verzoek. De frames zijn geleverd enh ier zal ik volgende week aan beginnen.

Dan is het tijd om me voor te bereiden voor mijn eerste japanreis dit jaar. Ik ben van plan om in het voorjaar nog 2x te gaan, en in het najaar ook 2 maal. Op deze manier is het altijd vernieuwend en moet je geen grote massa's inkopen die voldoende moeten zijn voor een gans jaar.

Het is veeleisend om 4x per jaar naar Japan te gaan, wat neerkomt op een ganse week in Japan, maar het is ondertussen mijn tweede vaderland geworden, en ik zie er zelfs naar uit om er af en toe eens naartoe te gaan.

Tenslotte wil ik iets laten zien wat ik altijd graag laat zien, en dat is dat de koi die nu binnenzitten. Het is pas nu dat ik voel dat alles in orde is, en dat de koi gelukkig en aangepast zijn na hun aankomst begin december. Kijk zelf maar naar het filmpje en zeg zelf maar wat je ervan vind.

Het is veel rood dat je ziet, maar is dat niet de kleur waar de koi voor staat ? Na bijna 3 maanden binnenzitten, hebben ze nog niets aan intensiteit ingeboet, en dat zegt toch al iets over de kwaliteit. Ik kan er nog iedere dag van genieten als ik ze zo bezig zie…niet te veel, maar wel goede koi...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240