Wel of niet mee naar de show

Wel of niet mee naar de show

Veel mooier kan je ze niet vinden. Zou ik dit ding meenemen naar de BKS show in Merelbeke of niet. Ik ben benieuwd wat jullie vinden. 

certiificaat doitsu kohakuIk kocht deze doitsu kohaku aan op een event van Narita in februari dit jaar. Ik moest en ik zou ze hebben, wat de prijs ook was. Groot was ze niet zoals je op het certificaat kan zien.

Amper 25 cm, maar met een perfect patroon en tja, de rest is gissen natuurlijk. Ze kwam aan in april, en nu zijn we enkele maandjes verder en is ze ondertussen 35 cm gemeten.

Een moeilijke maat, maar door de uitstraling zou ze toch in staat moeten zijn om te presteren. Tenminste dat verwacht ik, alhoewel je nooit de concurrentie kan inschatten.

De kweker is Kawakami, een kweker uit het Noorden in de buurt van Oijya. De farm werd opgericht in 1920 door de grootvader.

Toen werden er vooral veel koi opgekocht en doorverkocht. Rond 1950 nam zijn zoon, de vader van Katsuyuki, het bedrijf over. Hij richtte het bedrijf op de distributie van Koi. Verschillende Koi Farms uit de buurt brachten toen daar hun Koi om ze wereldwijd te laten vervoeren. 

Jaren later,  rond 1975 begon de Koi Farm met het kweken van zijn eigen koi. Op het moment worden er ongeveer 20 verschillende variëteiten gekweekt. De voornaamste hiervan zijn de Utsurimono, Go-Sanke en Goromo. 

De kleinzonen zijn op het moment druk bezig om de kwaliteit van de gekweekte koi te verbeteren. Zij denken dat in de komende jaren er meer prijswinnaars van deze farm zullen komen. 

kawakami

Ik heb reeds enkele koi van Kawakami onlangs aangekocht en ben toch altijd gecharmeerd geweest van deze aankopen. Uiteraard heeft iedere kweker, zowel in het Noorden of het Zuiden prijsbeestjes, maar je bent wel afhankelijk van de aantallen. Zelf ben ik er nog nooit geweest, misschien een goed idee om dit toch nog eens te doen in de toekomst, maar wanneer zullen we nog eens naar Japan kunnen reizen is de grote vraag.

Gisteren hebben we de doitsu kohaku in ieder geval opnieuw gemeten en gefilmd. Ik blijf het een geweldig mooie koi vinden. Bovendien hebben we ze even proberen te sexen.

Dat is niet zo makkelijk met dit kleine spul, en vergissingen zijn  niet uitgesloten, maar beiden waren we ervan overtuigd dat ze vrouwelijk is, of toch zeker vrouwelijke eigenschappen heeft, tot verbazing van de eigenaar die bijna 100% overtuigd was dat het een mannelijke koi zou zijn.

Afhankelijk van de reacties zullen we beslissen of we deze mee zullen nemen naar Merelbeke of niet. We zullen het hopelijk lezen.

Wij zullen aanwezig zijn in Merelbeke op zaterdag en zondag 11 en 12 september. We hebben ook een tent gehuurd, zodat je altijd even op bezoek kan komen. We kijken er naar uit, want het is lang geleden dat er nog een live show is geweest. 

Ik moet ook dringend een selectie van koi maken om te proberen enkele prijsbeestjes te tonen, maar het zal moeilijk worden. We zullen wel zien maar we zullen ons in de loop van de volgende weken even concentreren op mogelijke kandidaten.

 

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

The Untouchable

555


Johan

555


Wiechert

555


Marc roelvink

555


mark

555


Kristof_d

555


rik

555


Wim DW

555


Roy

555


Phil

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml