NIet druk, wel gezellig

NIet druk, wel gezellig

Het was gelukkig nog eens prachtig weer om koi te laten zien. Het was rustig, maar als er gevraagd wordt om even wat mooie showa te laten zien, dan doen we dat toch.

De koi worden in principe alleen op zaterdag gebowld. Dat is weinig en hoeft geen ramp te betekenen. Er zijn ook mensen die echt kunnen genieten van een bowl goede showa met toekomst. Men hoeft niet altijd te kopen, maar uiteraard is het wel de bedoeling natuurlijk om te verkopen.

We zijn tenslotte afhankelijk van de verkoop van koi, want we hebben niets anders in ons gamma. Interkoi is bijna volledig afhankelijk van de verkoop van koi. Jan kan er van genieten, dat hoor je en dat zie je. Kopen mag niet meer, want zijn vijver zit vol, maar kijken dat mag  natuurlijk nog altijd, en wij staan graag klaar voor Jan.

Zijn interesse was vooral gewekt door een showa van Momotaro die aangeboden werd door het aanbod dat momenteel veel aandacht krijgt. Het is deze showa ! Hij was van mening dat deze bij mij zat, maar dat is niet zo, deze zit nog bij de klant en komt pas na aankoop naar Arendonk.

Hij zou deze showa graag aankopen, maar zijn verklaring was: als ik ga trouwen, wil ik toch ook eerst mijn vrouw zien ! Daar moesten we eens goed mee lachen. Dus werd er een voorstel geformuleerd, dat als de showa  niet verkocht zou zijn, ik deze mee naar Arendonk zou brengen en hij alsnog zou kiezen om deze koi te kopen. Hij mag dan ondertussen wel niet verkocht worden, maar dat is natuurlijk altijd gevaarlijk, want deze showa mankeert absoluut niets, heeft geen enkel minpuntje en ziet er picobello uit.

Mag ik dan wat andere showa bekijken ? Natuurlijk mag dat. We zetten dan een stoel klaar voor Jan zodat hij kan genieten van een prachtcollectie showa, en hij is verkikkert op de uitleg van Ben. 

Wie zou er niet kunnen genieten van dit assortiment dat niet 100, maar 200% onderschat wordt. Zuivere showa met veel klasse voor een aannemelijk prijskaartje, beweer het tegendeel maar eens, of bewijs het maar ! 

Toch wou hij nog een andere showa zien, want die zag hij ook graag. Deze is echter van een ander kaliber. Deze behoort tot de grote mannelijke Momotaro showa met kindai uitstraling. Het wordt vermoedelijk een beer van een koi en hij straalt iedere dag meer en meer ! Met zijn 79 cm is er nog 10 cm ruimte, als je hem de tijd geeft. 

Je ziet Jan ook genieten van dit prachtig schepsel, maar helaas zit zijn vijver ook vol, een herkenbaar fenomeen. Maar genieten van koi mag natuurlijk altijd. En toen werd het even stil. Zou er dan niemand meer komen ? 

Jawel hoor, Rudy en Hans maakten hun opwachting. Rudy was nog nooit in Arendonk geweest, terwijl Hans al klant was van vroeger, maar ondertussen verhuisd was en momenteel zonder vijver zit.

Rudy is eigenaar van 2 sanke van Momotaro die hij vorig jaar reeds kocht en die in de serre verblijven. Sanke 2012011 en sanke 2012012, die er beiden meer dan goed uit zien. Al dadelijk komt het onderwerp van jumbo tosai ter sprake.

Hier kan men over blijven discussiëren, maar het is duidelijk dat mensen moeten begrijpen dat er een groot verschil is tussen tosai en jumbo tosai, wat te maken heeft met de selectie vooraf. Door herhaaldelijk selecteren worden de grootste koi altijd afzonderlijk gekozen en krijgen dan nog eens een speciale opvoeding als het ware. Terwijl de grootste overblijven wordt dan ook nog rekening gehouden met de kwaliteit van de huid en uiteindelijk het patroon.

Verschil moet er zijn, maar de echte jumbo tosai momenteel zijn op 9 maanden gewoonlijk al 40-50 cm tegenwoordig, laat je niets anders wijsmaken ! Het lijkt ongelooflijk maar de tendens de laatste jaren heeft een grote vlucht genomen.

Ondertussen is de online koishow van de NVN volop bezig. Ik heb zelf geen koi ingezet momenteel, vermits mijn bestand beperkt is, maar ik zie toch redelijk veel koi die uit de interkoi stal komen.

Bovendien zie ik koi van ons die dikke prijzen halen en daar ben ik natuurlijk blij mee. Complimenten aan de mensen die meegedaan hebben. Ik heb de gelederen snel overlopen, zie redelijk veel koi, en heb er enkele winnende koi van Interkoi uitgehaald. Mooi resultaat al zeg ik het zelf

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

NIet druk, wel gezellig: afbeelding 1
NIet druk, wel gezellig: afbeelding 2
NIet druk, wel gezellig: afbeelding 3
NIet druk, wel gezellig: afbeelding 4
NIet druk, wel gezellig: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wiechert

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml