Welke zou ik kiezen ?

Welke zou ik kiezen ?

Hij ging duidelijk voor een sanke.! Maar welke zou ik kiezen ? Het beste is natuurlijk om de sanke die in je vizier zitten even in een bowl te zetten en te bekijken.

De meeste sanke had ik binnen gezet, dus heb werd even binnen bekeken. De eerste die aan bod kwam is de sanke van Momotaro. Met zijn 60 cm niet van de minste en kwalitatief weinig op af te keuren. In principe klopt alles aan deze koi ! 

Alhoewel je natuurlijik over een patroon geen discussie kunt hebben denk ik dat dit patroon voor de meeste mensen wel een positieve inslag heeft. Het beni is stevig en het sumi, zelfs tijdens dit warme weer in bijzonder goede conditie. Deze sanke is 60 cm op dit ogenblik.

De tweede sanke is een meerstaps sanke, ietsje groter dan 60 cm. In mijn ogen hetzelfde als de vorige. Afkeuren kan altijd, maar dat zul je zelfs bij een Grand Champion wel kunnen. Laat ons met de voetjes op de grond blijven en gewoon zeggen dat dit 2 sublieme sanke zijn die zeker nog veel toekomst kunnen hebben.

Een derde sanke verscheen op het toneel. Ik hou van die brede kop, Zou deze body kunnen maken ? Men vergeet af en toe dat deze sanke nog baby's zijn. Deze moet zelfs nog 2 jaar worden en is momenteel 63 cm. Ik kan alleen maar verwijzen naar de vijver waar momenteel de jumbo van Willy in zwemmen, en eigenlijk waren dit bij aankoop zowat dezelfde koi met dezelfde genen en dezelfde afstamming.

De ontwikkeling kan ik niet garanderen, het vervolg is in handen van de eigenaar, het enige wat ik kan garanderen is dat deze koi allen de genen hebben die ze nodig hebben om zo te ontwikkelen. Ik heb in mijn koileven al zoveel resultaten laten zien, dat de vraag eigenlijk overbodig is.

Zijn alle koi succesverhalen ? Neen, natuurlijk niet ! Maar om je toch een inzicht te geven over wat mogelijk is, heb ik gisteren een filmpje gemaakt van de vijver met de jumbo van Willy. De duikboten zwemmen in ieder geval rustig rond en zijn allemaal via mij aangekocht. Wat valt er nog meer te bewijzen ?

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur !

En vooraleer ik het vergeet te zeggen: de derde sanke werd uitgekozen om mee naar huis te nemen.

 

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml