De eerste is al vertrokken

De eerste is al vertrokken

Zelden heb ik zoveel aanvragen gehad voor koi als de laatste dagen. Blijkbaar zijn de meeste mensen begeesterd van de aangeboden jumbo. Wat opvalt is dat de meesten dezelfde koi kiezen, met vooral de ginrin tancho in het vizier. Blijkbaar stoort het niet in dit geval dat het een mannelijke koi is.

Zo zie je maar dat de wegen van de mensen ondoorgrondelijk zijn. Laat je het woord "mannelijk" vallen, dan verdwijnt 80% van de interesse voor de koi, terwijl dit de grootste flater is dat mensen tegenwoordig kunnen maken.

Gespekt door het feit dat mannelijke koi veel goedkoper zijn dan vrouwelijke koi, ligt vermoedelijk aan de basis. Die tijd is echter voorbij, en de reden is duidelijk. Er zullen in de toekomst meer en meer mannelijke koi op de markt komen die het equivalent worden met een vrouwelijke uitstraling. 

Ik heb al veel voorbeelden van mannelijke koi gezien die echt niet moeten onderdoen voor de vrouwelijke collega's, en bovendien zouden ze ook minder problemen veroorzaken in de vijvers. Maar kom, laat ons deze discussie niet aangaan, dat brengt geen zoden aan de dijk ! De toekomst zal het uitwijzen.

Wel is het zo dat ondertussen zowel Momotaro als Sakai de mannen volop in de strijd gooien, en dat de prijzen echt niet onderdoen voor de vrouwelijke koi, met dank aan de gulle Aziaten die onmiskenbaar de grootmeesters zijn in het kopen van de beste en vooral duurste koi.

In ieder geval is de showa die gisteren als eerste verdween uit het assortiment van de koi van Willy, ook de kleinste uit de serie, alhoewel klein.....Men had me beloofd om een paar foto's van hun vijver op te sturen, maar dat is helaas niet gebeurd.

Het zou een fijn afscheid zijn om aan Willy te tonen waar de koi is terechtgekomen. Blijkbaar is het een vijver van 85 kuub, maar verdere info heb ik helaas niet gekregen.....ik moet je dan ook teleurstellen op dit vlak.

De tweede koi is ondertussen verkocht, en de volgende mastodonten zullen vandaag en morgen onder de loupe genomen worden door klanten die zelf willen komen kijken. Ik kan ze geen ongelijk geven, want zelf kijken is nog altijd beter dan online kopen.

Virgin van TakigawaDan kom je niet voor verrassingen te staan, alleen bowl ik enkel als de deal voor 99,99% is gesloten. Jumbo koi zoals deze zet  je zo maar niet eventjes in een bowl. Zelf ben ik gefascineerd door Virgin....wat een duikboot is me dat. 

En ze zwemt nog altijd parmantig rond en laat zich langs alle kanten bewonderen. Ik weet dat het een opdracht zal zijn om ze te verkopen, want de leeftijd speelt ze parten. Maar toch zal ik alle moeite doen om ze een veilige haven te geven.

De foto toont ze nog in haar gloriejaren, ondertussen is het beni wat teruggevallen, maar ze  heeft niets aan speelsheid en uitstraling ingeboet. Het is nog een koi uit de oudere bloedlijnen van Sakai FF, waarvan Takigawa in het verleden de ouderdieren had aangekocht.

Voor mensen die interesse hebben en een degelijke vijver, laat je niet afschrikken en kom zeker eens naar dit fenomeen kijken. Haar charme en sierlijkheid zal je misschien overtuigen om ze een laatste rustplaats te verschaffen. Ik weet zeker dat je er gegarandeert veel plezier aan zal hebben de volgende jaren. 

Ze kan het nog 10 jaar volhouden. Ze is nog van de oude stempel dat heeft zijn voordelen. Moest ik ze echter geen goede vijver kunnen geven, dan mag ze van mijn gerust hier blijven zwemmen, alleen vind ik het vervelend dat ze niet de rust zou krijgen die ze verdient als ze terecht zou komen bij iemand met een vijver van minimum 50 kuub en liefst nog iets groter !

Ik ben vandaag aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur en morgen van 10.00 tot 12.00 uur. Kom rustig genieten van al het moois dat nog rondzwemt !

 

5
4
29
5
5
3
5
3

Meer afbeeldingen

De eerste is al vertrokken: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Bjarne

De foto's komen er nog aan Luc. Helaas gisteren geen tijd meer gehad.


Matthijs

Virgin is nog een echte oldschool takigawa.. zacht beni monster bouw en ijzersterk qua gezondheid! Pracht koi


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml