Baanbrekend nieuws

Baanbrekend nieuws

Het was een hectische dag gisteren. Met meer dan 1000 unieke bezoekers was het nieuwsitem op zijn minst te zeggen meer dan hot. Het regende dan ook van de aanvragen over de prijzen van deze geweldige koi.

Of je het geloofd of niet, maar zeker 15 mensen hebben me gecontacteerd over de ginrin tancho kohaku die blijkbaar vele harten sneller deed kloppen. De verkoop werd echter nog niet defiitief afgerond. Toch vind ik het eigenaardig dat juist een ginrin die score haalde.

Er komen in ieder geval meerdere mensen in het weekend om een definitieve keuze te maken, en laat ons hopen dat we goede vijvers kunnen vinden voor de koi. Ze zijn het meer dan waard natuurlijk.

Ondertussen trekt de verkoop toch min of meer weer wat aan. De 50% actie heeft haar nut bewezen, maar voor mij is dat natuurlijk niet verdienstelijk...integendeel. Ik moet van mijn hart een steen maken en blij zijn dat we het glas tot op de bodem kunnen of moeten leegdrinken.

Olivier kwam voor een showa en een kohaku, maar werd overmeesterd door de klasse van de orenji karashi. Wat een speelvogels zijn dit....een lust om te zien, en ik kan het niet laten om een beetje voer in de vijver te smijten om van hun freetgedrag te kunnen genieten. 

Maar laat ons eerst een filmpje zien van de showa en de kohaku. De showa is de laatste uit de reeks van 10 die ik van Hoshikin aankocht. Er is wat sumi extra ontwikkelt, en als je bedenkt dat het sumi wat terugtrekt met het warme water, kan je hier nog wat van verwachten in de toekomst.

De kohaku is een zuivere kohaku in mijn ogen met een aangenaam patroon. Prijstechnisch veel te goedkoop, maar toen werd zijn aandacht getrokken door de orenji karashigoi. Er werden 2 van deze kleppers uitgekozen om te bekijken. Beide zijn bullebakken van 46 cm, niet normaal.

Ik weet dat ze bij mij niet overdreven zullen groeien, maar de info die ik ontvang van de mensen die er al één gekocht hebben laat geen twijfel over aan de groeicapaciteit. Die is volgens deze klanten fenomenaal en ik hoop er in de toekomst toch enkele foto's en films van te mogen ontvangen.. 

De keuze was zo goed als gemaakt, totdat Olivier in de binnenvijvers ging rondneuzen en gefascineerd werd door deze kohaku. Het korte filmpje werd door hem gemaakt, want in eerste instantie was er nog geen sprake van om deze kohaku aan te kopen.

Tenslotte werd er een overeenkomst gemaakt en de knoop doorgehakt. De showa en de kohaku van Isa werden als de winnaars aangeduid, maar niet nadat hij nog een kohaku had gezien, die hem aansprak vanwege het ultiem mooie patroon

Krijgt deze de body zoals de kohaku van Isa ? Dat kan ik niet beamen, maar ik ben zo goed als zeker van niet ! Twijfel in de rangen, maar tenslotte haalde de isa het toch van deze prachtige kohaku die ook in mijn ogen meer dan mooi is.

Tja, de strijd tussen schoonheid, body en grootte zal altijd blijven bestaan in de koihandel. Ik weet vooraf gewoonlijk welke koi het gaat winnen ! Het is een nooit aflatende strijd van David tegenover Goliath.

 

4
3
26
4
6
4
3
14

Meer afbeeldingen

Baanbrekend nieuws: afbeelding 1
Baanbrekend nieuws: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

willy

Nee Johan, het is mij gelukt deze over de 80+ te krijgen😊. Het is ook nog eens een man.

Johan

Klopt de complimenten zijn absoluut ook voor jou Willy want je moet het als vijveraar er ook maar even uithalen.


Matthijs

En dan zijn er mensen die geen male moeten… @Willy… een goed oog en sublieme koi keeping skills… overigens ben ik nog meer onder de indruk van de size en het kwaliteitsbehoud van de kikokuryu… ga ze maar zoeken van boven de 70cm… dat is al zeldzaam .. en dan in deze conditie? Daar vind je er de komende jaren geen van denk ik


Johan

Tancho van 81 cm zonder shimi en met zo mooi shiroji zijn op 1 hand te tellen. Blijf Momotaro ook 1 van de betere Tancho kwekers vinden als het gaat om de combinatie groot en goed zelfs bij Ginrin lukt het hem om 80+ te bereiken.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml