Afscheid van een legende !

Afscheid van een legende !

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan, en de tijd van gaan is gekomen. Als ouderdom en ziekte een rol gaan spelen in het leven is het nodig om belangrijke beslissingen te nemen in het leven. Deze beslissingen zijn niet eenvoudig, en de manier waarop de keuze moet gemaakt worden zeker niet simpel.

Verleden week werd ik benadert door Willy, een dankbare klant die al 15 jaar alle koi kocht bij Interkoi. Zijn beslissing om met de koihobby te stoppen kwam als een verrassing, maar na zijn uitleg kan ik dat ten volle begrijpen. Laat ons niet in melancholie verdrinken, wij hebben een geweldig leven gehad, maar de tand des tijds kan je niet verslaan. Hij vroeg me om een goede thuis te zoeken voor zijn koi.

Ik vind het mijn morele plicht als koihandelaar om klanten zo goed mogelijk te helpen en zorg te dragen voor de goede opvang van zijn koi. Dit zijn niet de minste, want ik weet wat Willy tijdens deze periode gekocht heeft. Ik ken alle koi persoonlijk en natuurlijk besluit ik hem te helpen.

Dit jaar is wel uniek, want ik zie veel goede klanten verdwijnen door omstandigheden. Ik kan niet iedereen helpen, want alles is in mijn ogen afhankelijk van de kwaliteit van de koi, en deze selectie is buiten kijf van bijzonder hoge kwaliteit. Bovendien zijn ze nog op een zeer aanvaardbare leeftijd.

Ik heb beloofd om zoveel mogelijk te helpen, maar om alles in goede banen te leiden, heb ik besloten om de koi over te brengen naar Arendonk, waar ze een een eigen vijver ter beschikking krijgen, zodat er geen problemen komen met de rest van het hoogwaardige bestand.

Vijver 5 werd volledig naar binnen gebracht van de week, en de koi van Willy werden gisteren met de hulp van Johnny naar Arendonk gebracht. Ik kon dit werk helaas niet alleen, want alle koi op enkele uitzonderingen  na waren allemaal dik boven de 80 cm. 

Een prachtcollectie die ik nu probeer te verkopen op basis van commissieloon. Ja, ik hoor de mensen al denken, maar zo blij ben ik daar niet mee. Je moet begrijpen dat een commissieloon leuk is, maar ik doe wel aan kapitaalverlies, en dat is een faktor die inspeelt op mijn aankopen voor dit jaar. Iedere koi die ik verkoop gaat natuurlijk naar de eigenaar en gelukkig kan ik genieten van loon naar werken, want geloof me, het is een hele taak.

Nu kende ik de koi allemaal goed natuurlijk, en ik heb alle informatie van deze koi voorhanden. Na het bowlen was ik terecht verbaasd over de positieve ontwikkeling van de koi, zowel qua grootte en qua kwaliteit. De meesten zijn 5 tot 6 jaar, dus dat mag geen probleem zijn.

Je moet ervan uitgaan dat de meesten nog zeker 10 jaar meekunnen met de ontwikkeling, en ik heb met Willy overlegd wat de verkoopprijzen moeten worden. Een schim van de waarde, dus mensen wie interesse heeft in één van deze koi mag me contacteren voor overleg. Het is een unieke kans, en ik ga de 11 koi hier op een rijtje zetten.

Ik zal beginnen met een introductie van de geweldige vijver van Willy en Rita.

2207001
Bijzonder hoogwaardige kindai showa van Momotaro  - 77 cm, roepnaam "Steffie"

2207002
Imponerende Yamabuki Ogon van Momotaro- 85 cm, roepnaam "Yamamia".

2207003 (VERKOCHT)
Fraaie ginrin Showa van Shinoda - 68 cm. Deze werd niet aangekocht via Interkoi, roepnaam "Beauty Queen" 

2207004
Intrigerende Showa van Momotaro - 77 cm, roepnaam "Tiger Lily"

2207005
Sublieme showa van Momotaro - 83 cm, roepnaam "Samourai"

2207006
Ontzagwekkende kohaku van Takigawa - 80 cm, roepnaam "Kellogs"

2207007 (VERKOCHT)
Verbazingwekkende karayama van Takigawa 2207007 - 86 cm, roepnaam "Kara"

2207008
Most unique koi of Kin Kikokuryu van Marusaka - 83 cm, roepnaam "Kiki"

2207009
Onvoorstelbare kohaku van Takigawa - 94 cm, roepnaam "virgin"

2207010
Onfortuinlijke Aka matsuba van Otsuka -80 cm, roepnaam "Mara"

2207011
Majestueuze ginrin tancho kohaku van Momotaro - 81 cm, roepnaam "Tako"

Bovendien heb ik gisteren nog een kort overzichtsfilmpje gemaakt van de koi als ze in Arendonk zijn aangekomen. Ze verkeren allen in zeer goede gezondheid. Ondertussen zijn ook kieuwstalen genomen van de koi ter controle op KHV en CEV voor de zekerheid en om de gezondheid van de koi te ondersteunen.

Ik heb de koi ieder een eigen makkelijke codenummer gegeven. Als je interesse hebt in één van deze koi mag je me contacteren. Je kan ze bezichtigen in Arendonk. De koi zullen enkel gebowld worden als er degelijk interesse is in de koi, want dit soort koi kan je niet te pas en te onpas bowlen.

Eén koi werd niet door Interkoi aangekocht en dat is de ginrin showa van Shinoda 2207003. Virgin is bijzonder bekend en uiteraard het ouderdomsdeken van de groep.  Ik zou hier graag een degelijke vijver willen utizoeken. Ze is 12 of 13 jaar momenteel, maar is nog bijzonder speels. 

Hoe gaat het in zijn werk ? Als je interesse hebt in één van deze koi, waarvan er meerdere geschikt zijn om eventueel op de show in Arcen in te zetten en één van de grote prijzen te bemachtigen, zul je in overleg moeten gaan met mij door een bod uit te brengen voor de prijs die je wil besteden aan de koi.

Je moet begrijpen dat ik in het belang van de eigenaar moet optreden en ook in het belang van de koper. Ik hoop dat hier begrip voor is. Ik kan je wel verzekeren dat iedere koi meer dan haar geld waard is. Je bent vrij om te komen kijken natuurlijk ! Het enige wat ik hoop is dat ik een goede bemiddelaar zal zijn in het belang van de klant als van de koper en dat ik een geschikte vijver kan vinden voor deze unieke verzameling.

Met spijt in het hart neem ik wel afscheid van Willy en zijn vrouw Rita, die 15 jaar trouw gebleven zijn aan Interkoi. Ik wens ze nog veel succes in hun verdere leven. Bovendien zal ik er nog enkele foto's bijdoen van hun geweldige vijver, die nu helaas leeg is.

Zij bieden ook nog een grote tricklefilter aan van 2 meter breedte in 4 lagen, maar daar ben ik vergen de prjis voor te vragen. Wie eventueel interesse heeft in deze trickelfilter wil ik wel in contact brengen met Willy.

 

5
5
25
9
4
2
4
3

Meer afbeeldingen

Afscheid van een legende !: afbeelding 1
Afscheid van een legende !: afbeelding 2
Afscheid van een legende !: afbeelding 3
Afscheid van een legende !: afbeelding 4
Afscheid van een legende !: afbeelding 5
Afscheid van een legende !: afbeelding 6
Afscheid van een legende !: afbeelding 7
Afscheid van een legende !: afbeelding 8
Afscheid van een legende !: afbeelding 9
Afscheid van een legende !: afbeelding 10
Afscheid van een legende !: afbeelding 11
Afscheid van een legende !: afbeelding 12
Afscheid van een legende !: afbeelding 13
Afscheid van een legende !: afbeelding 14
Afscheid van een legende !: afbeelding 15
Afscheid van een legende !: afbeelding 16
Afscheid van een legende !: afbeelding 17
Afscheid van een legende !: afbeelding 18
Afscheid van een legende !: afbeelding 19
Afscheid van een legende !: afbeelding 20
Afscheid van een legende !: afbeelding 21

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

The Untouchable

Wat riep Jesus Christus weer aan zijn kruis kort voor hij zieltogend de geest zou geven? "Mijn God, mijn God, waarom hebt ge mij verlaten?". Waarna er een verschrikkelijk onweer losbarste. Ik ben zelf helemaal geen gelovige, maar deze bijbelse zinsnede vind ik wel zeer toepasselijk op het zeer pijnlijke verhaal dat hier te berde wordt gebracht..Het zgn. onweer moet je als lezer dan opvatten als de noodgedwongen en amechtige verkoop van al die topkoi uit zijn prachtvijver; een teken des tijds hoe het er momenteel gezien de vele ongunstig gewijzigde omstandigheden in de sector aan toe gaat. Het jammelijke en noodgedwongen afscheid van onze 'godfather' Willy, (laat ons eerlijk zijn) de grootste authoriteit op het gebied van koihouden in ons (kleine) Vlaanderen en niet die traditionele GC pakkers, treft mij tot in mijn diepste binnenste. De nodige redenen voor die pijnlijke beslissing zullen er wel toe geweest zijn, jammer genoeg.
En ik vrees dat ik zelf, gezien mijn leeftijd (73 intussen) binnen niet al te lange termijn het zelfde lot zal beschoren zijn. Aan ales komt een einde jammer genoeg, en daar sta je gezondheidshalve nagenoeg machteloos tegenover.

Toch wil ik Willy en zijn Rita alsnog het allerbeste toewensen voor hun komende jaren, waarbij ik hoop dat het er nog heel vele zullen zijn.
En man met een hart van goud verlies je niet zomaar uit het oog, die blijft voor immer in je geheugen gegrift. En onze Willy was en is zo'n kerel!


willy

Allen dank voor de positieve reacties. Hier zie je dat Interkoi niet alleen koi verkoopt, maar ook mensen verbindt. Het was een hartverscheurende beslissing, na 35 j koihouden. Maar heb de zoon 7j geleden al verloren en nu bijna de vrouw,  ik moet mijn  prioriteiten dus anders stellen.
Dank zij Luc hebben we jaren kunnen genieten van prachtige kois uit goede bloedlijnen, die je dan ook prima zag evolueren in onze vijver. Hopelijk komen ze allen goed terecht, maar daar zal Luc wel voor zorgen. En hopelijk doet hij nog wat open deurdagen waarop we allen aanwezig mogen zijn, met plezier wil ik en mijn vrouw erbij zijn. Succes aan alle koi kichi met het koihouden, geniet er dagdagelijks van gelijk wij ook gedaan hebben.


eric

Zonde geweldige vijver met tuin maar idd aan jezelf denken gezondheid is het allerbelangrijkste veel gezondheid en plezier nog in jullie leven .


Jack

Ook dit hoort er jammer genoeg bij. Stoppen met deze mooie hobby. Respect Willy en Rita , hoop dat jullie erin kunnen berusten. Het moet confronterend wezen om  naar zo'n fraaie tuin te kijken met daarin een lege vijver.Het is wel heel duidelijk aan de kwaliteit van de Koi en hun ontwikkeling te zien , dat deze hobby met kennis en geduld werd bedreven. Complimenten , durf wel te zeggen dat weinige dit beter hadden gedaan.

Hoop dat de Koi een goede vijver vinden , en jullie beide nog een fijne fase in het leven wacht. Elke keer als jullie in een nieuwsitem zaten , direct kijken wat voor fles wijn Willy nu weer op tafel had staan. Herkende direct aan de etiketten de liefhebber. Hoop dat jullie beide daar nog lang van kunnen genieten!


Johan

Nee, wat jammer
Willy en Rita altijd een mooi gezelschap bij de vele door Luc geoarganiseerde bijeenkomsten. Bedankt voor de mooie filmpjes van koi en Japanse tuin waar wij vaak in Luc zijn nieuwsitems van konden genieten.

Heb ondertussen alle koi bekeken en dikke complimenten voor het verzorgen en groot brengen van jouw koi collectie. Niet alleen groot maar zien er ook prachtig en gezond uit. Met liefde en vooral goede kijk erop groot gebracht.
Zou mooi zijn als je over de dagelijkse koi verzorging en waterbehandeling nog is wat ervaringen zou willen delen met ons.

Het ga jullie goed in de dingen die nog kunnen.


Wim v K

Wat moet dat een verschrikkelijk besluit zijn geweest Willy en Rita.   Van zo’n ontzettende geweldige collectie afscheid moet nemen. Tja, als leeftijd en gezondheid een rol gaat spelen. Hopelijk kunnen jullie nog verder genieten van het leven.
En jullie hebben ook een super mooie Japanse tuin.  Wat een plaatje.  Sterkte en geluk toegewenst.
Met de koi’s zal het ook dankzij Luc wel goed komen. 👍


Wim DW

goedemorgen allen, de eerste foto in het artikel is het belangrijkste - genieten - spijtig willy en rita dat de gezondheid het niet meer toelaat en dat je keuzes moet maken.  De tuin blijft een van de mooiste pareltjes in Vlaanderen - Via Luc zullen de koi wel een geschikte vijver vinden, daar twijfel ik niet aan.  Zeer mooie koi en aan lengte ontbreken ze niet  -  Geniet van elkaar, geniet van het leven - tot in de bocht of in den draai (ik weet ni juist hoe ze het zeggen) - fijne dag 


Johan D

Weer een spijtige zaak dat je moet stoppen , maar als de gezondheid het niet meer toelaat …
Hopelijk vinden de koi een goede vijver.


Matthijs

Dag Willy, zonde dat jullie moeten stoppen met de hobby!
We gaan hele fijne mensen missen ik de hobby met een hart voor koi! Pure koikichi.

Laten we hopen dat de vissen goed terecht komen maar das Luc wel toevertrouwd!

Geniet van wat jullie nog wel hebben en kunnen :-)


Polleke

Hey Willy spijtig om te horen dat jullie moeten stoppen dat zal nog lang pijn doen (psychisch) maar ik hoop wel dat je nog jaren zal kunnen genieten van de dingen die je nog wel kan . Ik ben blij dat we toch leuke diepzinnige gespreken over de hobby hebben kunnen voeren en je bent altijd welkom . 
Je kan duidelijk zien dat de koi zorgvuldig en met passie en verstand uitgekozen zijn en dat zie je nu wel aan de resultaten , ik vind het dan ook spijtig dat het hier vol zit en ik gun het jou en de koi dus van harte dat ze goede vijvers en keepers zullen vinden . 
ook tof vind ik dat Luc de moeite neemt om dit voor jullie mogelijk te maken , ik ga toch eens kijken naar de koi want zo'n bestand zie je niet elke dag . grtjs 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml