Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

Er zijn van die momenten dat dromen hunkeren naar realiteit. Het enige wat je moet doen is de realiteit waar maken.

Het zijn dingen die je gedeeltelijk in de hand hebt, maar die je nooit 100% kan voorspellen. Het zou anders wat te makkelijk zijn, want dan zou iedereen het kunnen.

Met deze sanke en deze kaarten in je handen, bezit je op zijn minst een “straight flush” in je handen, en de overwinning ligt in je bereik. Ik krijg de rillingen over mijn lijf, en mijn haar op mijn armen gaan rechtop staan bij het zien van dit filmpje...

Zelfs bij aankoop was ik al bijzonder onder de indruk, want met haar toen 64 gemeten cm, kon ik het niet nalaten om na te vragen of het wel werkelijk nisai waren.

Die vraag stel ik dan aan Adam, niet aan iemand anders. Waarom zul je je afvragen ? Heel eenvoudig…Adam kan NIET liegen. Geloof me, hij kan echt niet liegen.

Als ik tijdens een filmsessie al eens iets wil uit zijn mond toveren dat de mensen graag horen, en hij is het er niet mee eens, dan vergeet het maar, hij krijgt het niet over zijn lippen…daarom is hij ook een gouden contact voor mij.

Nu ik het filmpje terug bekijk en hoor dat de sanke op dat ogenblik 64 cm was, ben ik toch een beetje verbaasd, want de eigenaar, die liever onbekend blijft momenteel, vroeg me om de sanke te meten, wat we dan ook samen gedaan hebben.

Normaal zou ik 68 zeggen, want dat klinkt mooier dan 67, maar de werkelijkheid lag in het midden, namelijk 67.5 cm. Nooit gezien, nooit meegemaakt dat een koi zonder extra ondersteuning toch nog eventjes 3.5 cm extra pakt in een tijdspanne van amper een dikke 3 maanden, en na een zware reis.

Bovendien gebied me de eerlijkheid te zeggen dat het nooit optimale omstandigheden zijn. Mijn opvangbakken tijdens de winter zijn bijzonder goed, maar het blijft een winter quarantaine toestand. Als de koi dan nog groeit met een ratio van 1 cm per maand voor een nisai…dan kan je alleen maar goedkeurend glimlachen !

Als toetje kreeg ik achteraf nog een filmpje toegestuurd van het overzetten van de sanke. Het enige wat me nu nog ontbreekt is een toepasselijke naam, want grootheden moeten een eigen naam hebben !

Helaas is het filmpje met een telefoon gemaakt, wat mooi is om op je telefoon te zien, maar de echte finesse ontbreekt om alles via YouTube duidelijk te kunnen zien. Maar ik ben er blij mee en bovendien herken ik toch enkele van de rondzwemmende koi.

Als ik me niet vergis zie ik een oude bekende rondzwemmen, een mannelijke nisai, die toch wel bepaalde herinneringen naar boven brengt.

Een karashigoi en een chagoi van Takigawa, die tegenwoordig terug een belangrijke plaats begint in te nemen.

En niet te vergeten, de magische showa van Sekiguchi, die menigeen zijn hart gestolen heeft, wat een kanjer vond ik dit zelf.

Het zijn stuk voor stuk koi die moeilijk aan te kopen zijn, en bovendien moet je ze nog aan de man kunnen brengen. Het getuigt wel dat de eigenaar een oog voor klasse heeft…

De vijver is 45 kuub werd mij verteld en wordt op een constante temperatuur gehouden het ganse jaar door en er zwemmen een 15-tal koi in.

Zoals je kan zien zijn het niet de kleinste koi, en mag de nisai een tijdlang als de kleinste van den hoop gerekend worden, maar of dit zo lang zal blijven weet ik niet.

Werken aan de body zal geen probleem zijn, werken aan het sumi zal een belangrijke optie zijn. Sumi is echter niet de eenvoudigste opdracht en misschien moeilijker te manipuleren. Ik heb er echter veel vertrouwen in, en de toekomst zal het uitwijzen.

Een koi om binnen enkele jaren terug te zien als echte jumbo met een lijf om van te watertanden, want 85 cm moet hier in het bereik zijn. De rest zal moeten ingevuld worden….

Is dit een sanke die je kan bekoren ?....klik op 1, zoniet, klik op 2 !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240