Een drukke maar geslaagde dag

Een drukke maar geslaagde dag

Het voer sorteren, opbergen en hopen dat je geen fouten maakt, is toch geen sinecure, maar het grootste en belangrijkste gedeelte is ondertussen al gebeurd.

Toen dat gedaan was, was het tijd om af te rijden naar Schiphol. Ik rij altijd af met de nodige vraagtekens, want het kan af en toe verschrikkelijk vervelend zijn daar in Schiphol.

Wachten is niet mijn sterkste punt, en af en toe laten ze je uren wachten, en daar heb ik een bloedhekel aan. Als het slecht is mag je het zeggen, als het goed is moet je het ook zeggen en ditmaal was het fantastisch goed.

Aankomen, pasje laten maken om binnen te komen, binnenrijden, alles stond klaar, inladen en vertrekken. Alles duurde hooguit 5 minuten, wat een luxe.

Ik vertrok om 16.15 uur en was 19.50 terug in Arendonk, een record….

Het waren slechts 3 dozen, maar niet de kleinste en de lichtste ! Een beetje onhandelbaar als er een doos bijzit die misschien 70 kg weegt, maar wat moet je als er een koi van 93 cm aankomt gewaaid.

Het was een heel gedoe thuis om hem in de bowl te krijgen. Ik ben niet slap, maar dit vergde toch even wat inspanning. Ik dacht er nog even aan om mijn zonen te bellen, maar ach…dat moet toch nog wel lukken zeker !

Wat een verschijning ! Ik zoek al jaren achter een doitsu karashigoi met een fluwelen huidje. Ze hoefde geen 93 cm te zijn, ik zou tevreden geweest zijn met minder, maar dit is een godsgeschenk.

Perfect is ze niet, maar meer dan goed is ze zeker, wat een uitstraling van zachtheid en gebundelde kracht. Dat zijn geen koi om mee te lachen. Eindelijk heb ik nu in mijn vijver waar ik al lang naar op zoek ben.

Ik had altijd gehoopt dat ik er eentje zou te pakken krijgen op de veiling van Momotaro, maar het was onbegonnen werk. De prijzen rezen de pan uit als de koi goed waren, en telkens moest ik het loodje leggen.

Uit het niets kreeg ik deze plots aangeboden van Daisuke, vraag me niet waarom, want ik begrijp de Japanse wijsheid niet, en al gauw wordt je achterdochtig als je dan toch een bijzonder goede kwaliteit doitsu karashigoi krijgt aangeboden voor een betaalbare prijs. Bovendien blijkt het de laatste te zijn van de ganse serie. Zou 11 jaar trouwe dienst dan toch zijn nut hebben ?

Nu nog een maruten ai koromo van hoge kwaliteit, dat staat al 11 jaar op mijn verlanglijst, maar ik heb ze nog niet betaalbaar kunnen vinden. Ik zoek er eentje met van die mooi geschubte paarse randjes, en dan tot in den treure goed geplaatst….heerlijk....

Dan was het tijd om de eerlijke koi boven te halen van Takigawa. Ik was ontzettend benieuwd naar deze kohaku want ik heb er lang over getwijfeld om ze aan te kopen.

Waarom zul je je afvragen ? Op de één of andere manier is Takigawa te weinig gekend om een makkelijke verkoop te garanderen, wat ik één van de meest zorgelijke dingen vind.

Mensen kopen dikwijls een kweker en geen koi. Maar laat ons het daar nu niet over hebben maar wel over deze 2 heerlijkheden.

Een zalige kohaku, en deze is mijn absolute favoriet. De algen vloeiden dadelijk mee in de bowl en toverden een kleine glimlach op mijn gezicht….Takigawa ten voeten uit. Natuur boven manipulatie, maar helaas verkoopt dat moeilijker….

Nu moet ik toch wel toegeven dat ik bijzonder gecharmeerd wordt door deze kohaku. Uiteraard heeft ze kleine patroontechnische foutjes, anders kan je ze toch niet betalen zeker ! Kijk en geniet van wat wel bijzonder goed is en oordeel dan…..

De 2de kohaku had duidelijk iets meer last gehad van de reis. De zak stonk helaas ook naar ammoniak, en dat laat zich gevoelen op de koi die vrij gestresseerd uit de zak kwam.

Iets meer rooddoorlopen, maar na het overzetten in zijn nieuwe verblijfplaats werd de kohaku al dadelijk opgefleurd zoals je kan zien in dit filmpje.

Vrij imposant nu als je er voorbij loopt en je ziet deze 6 jumbo van 80+ even op je afkomen. Wie het wil zien moet ervan profiteren, want het is de moeite en wie weet hoelang zitten ze er nog !

Al bij al een hele bevredigende donderdag waarbij veel werk werd verzet, en die me veel voldoening bracht.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137