Wie herkent dit nog ?

Wie herkent dit nog ?

Ik krijg regelmatig de vraag gesteld of er nog koi in de vijver van Rini zitten.

Van de week moest ik in Breda zijn, en het was het juiste moment om even bij Rini langs te rijden. Hij was helaas niet thuis. Ik durf erop te verwedden dat hij zijn geliefkoosde sport aan het beoefenen was.

Ik ben toch zo driest geweest om even achterom te gaan en enkele foto's te maken van zijn vijver zoals hij er nu bijligt. Ik schrok wel even dat er geen koi in de vijver zaten. Ik moest goed zoeken om er eentje te vinden tussen al het groen.

Natuurlijk is het wel, maar toch mis ik die grote kleppers in het water. Bij de ingang van "zijn domein" zag ik nog het beeld dat we ooit geschonken hadden aan Rini. Het was een koi gebeeldhouwd in blauwsteen die Marcel D. in China had laten maken naar de tekening op een foto.

Dat is nu al weer enkele jaren geleden, en zo voel je hoe tijd vooruit gaat. Op dit moment zijn het andere tijden en andere krachten die aan het werk zijn. Zo, nu weten jullie in ieder geval hoe de vijver van Rini er bijligt. Ik publiceer er nog enkele foto's bij van zijn vijver van weleer, alleen maar om het goede gevoel op te wekken.

Mooie herinneringen moet je koesteren, nieuwe herinneringen moeten nog gemaakt worden en zullen we in de loop van maart maken.

Om nog even verder te gaan op het nieuwsitem van gisteren. Ik heb me inderdaad vergist in de lengte van ons verblijf. We komen op 21 maart terug en niet op 30 maart zoals eerst vermeld. Ik kan mijn vrouw niet zo lang missen....

Wat betreft het bezoeken van kwekers. Ik vermoed dat zowel Matthijs als Polleke genoeg zullen te vertellen hebben en dit ook wel zullen doen. Je moet ook wel een beetje rekening houden met bepaalde commerciële structuren die een rol spelen.

Vermoedelijk zul je niet begrijpen wat ik daarmee bedoel, maar ik zal het eenvoudig proberen uit te leggen. Er zijn importeurs van koi die bepaalde belangen hebben bij een bepaalde kweker. Als je dus bij deze kweker komt met een andere agent of importeur, is het normaal dat je niet zo goed aan de bak komt, met bepaalde gevolgen vandien. Zo heeft Ornafish sterke banden in het Noorden met bepaalde kwekers, terwijl Koibito sterke banden heeft in het Zuiden, maar ook in het Noorden. Hier moet je rekening mee houden, want belangenvermenging speelt altijd een bepaalde rol. Een relatie wordt ook opgebouwd en schept ook bepaalde banden.

Ik ken deze structuren min of meer, en weet ondertussen hoe of wat. Ook wat betreft dealers speelt dit een kleine rol. Om enkele voorbeelden te geven, en ik denk niet dat ik daar iets verkeerd mee zeg, Tjaard van Koikishi bijvoorbeeld is een zeer trouwe klant van Yamatoya. Dit is algemeen geweten. Hij zal dan ook bepaalde voorrechten genieten bij Yamatoya. Een ander voorbeeld is Kim van Kim's koi die een goede relatie heeft met Marudo, en ga zo maar verder. Hier moet je dan een stapje terugzetten....

Wat betreft kwekers: er zijn bepaalde kwekers die ver uit de route liggen, en waar je vrij veel tijd voor moet vrijmaken om er langs te rijden, en bovendien is het ook moeilijker om uit bepaalde regionen te transporteren. Het is een heel logistiek gedoe.

Een goed voorbeeld hiervan is Kondo, die serieus wat uit de richting zit. De kwekers op het kyushu eiland, waar je speciaal een dag voor moet uittrekken. Hier bevinden zich Ogata, Ueno en Okawa, maar dan moet dit weer via een andere vlucht getransporteert worden.

Zo zijn er allerlei hindernissen waar je rekening mee moet houden. Ik lees bijvoorbeeld vragen over Takeda, een geweldige kweker, maar dan van enkele jaren geleden. De brave man is in 2008 of 2009 overleden, en het bedrijf is door een neef overgenomen, maar die neef kende ocharme bijna niets van het kweken van koi en ga zo maar door.

Ik ga het nogmaals herhalen voor deze trip. Ik vertrek met de doelstelling om betaalbare goede koi aan te kopen. Het mogen éénkleurigen zijn, het mogen speciale soorten zijn. Mijn hart voor koi ligt in het Zuiden, maar ik heb totaal geen problemen met het Noorden. Het zal gewoon afwachten zijn wat de pot schaft...

Meer afbeeldingen

Wie herkent dit nog ?: afbeelding 1
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 2
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 3
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 4
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 5
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 6
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 7
Wie herkent dit nog ?: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240