De kogel is door de kerk

De kogel is door de kerk

Mijn volgende reis staat geboekt, of moet ik ditmaal zeggen, onze volgende reis staat geboekt. Ik heb dit jaar gekozen voor een andere route en een ander project.

Ging ik verleden jaar 4 x naar Japan om de veilingen af te schuimen, ga ik dit jaar niet alleen, maar met 2 vrienden, Matthijs en Polleke. We gaan eerst naar het Noorden, en daarna naar het Zuiden, speciaal om tosai te zoeken, en zo hebben ze in principe de voornaamste regio in Japan bezocht.

Ik weet dat het een levensdroom is van beiden om Japan eens te bezoeken, en dit heeft ook meegespeeld in mijn beslissing. Naast het commerciële aspect zijn er ook menselijke aspecten waar je rekening mee moet houden, en ik weet al lang hoe graag beiden eens naar Japan wilden gaan.

We vertrekken op 11 maart, en vliegen naar Tokio. Ik heb ondertussen 3 reispassen besteld. Hier kan je een ganse week rondreizen met de trein. Vermits we nogal wat kilometers gaan afleggen komt deze pas goed van pas...Mooi om te bekijken hier kunnen ze in België nog wat van leren, en misschien in Nederland ook ???

Van Tokio nemen we de trein naar Niigata, wat volgens mij een 3-400 km is. Hier zullen we een 3-4 tal dagen verblijven en de kwekers bezoeken die Matthijs en Polleke wensen te zien. Daarna nemen we de trein naar het Zuiden, wat ongeveer een 750 km is om mijn kwekers te bezoeken. Hier zullen we ook een 3-4 tal dagen rondzwerven. Op vrijdag 21 maart zijn we terug thuis.

Doelstelling is om 100 - 150 tosai te kopen die door hun zijn uitgekozen, uiteraard met mijn goedkeuring. Ik heb al een lijst gehad met kwekers die uitverkoren zijn, en die zullen we sowieso trachten te bezoeken. Hun voorkeur gaat uit naar: Nogami - Isa - Takigawa - NND - Ikarashi kazuto - Conias (hiroi) - Hirasawa (marusei) - Kataoka - Oofuchi - Teradomari - Yagenji - Ooishi - Tamaura - Ehara - Sff - momotaro en tenslotte Taniguchi.

Normaal zal alles mogelijk zijn. Zij weten als geen ander wat de wensen zijn van de koiliefhebbers, en bovendien hebben zij ook de skills om goede vissen te selecteren die prijstechnisch haalbaar zijn. Bovendien ga ik proberen om een mudpond mee af te vissen. Dat is een ervaring die ze eigenlijk zeker niet mogen missen.

Het is niet echt de bedoeling dat ze zelf een koi kopen, maar natuurlijk mag je die gelegenheid niet laten liggen als je eenmaal in Japan bent. Ze zijn vrij om te beslissen of ze zelf een koi kopen of niet, het is in ieder geval geen verplichting.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240