Verandering van eigenaar

Verandering van eigenaar

Koi wegbrengen in de winter is niet evident. Als de temperatuur echter op beide plaatsen 16°-17° is, dan ben ik nog altijd van mening dat ze bij de klant beter zitten dan bij mij.

Zo gezegd, zo gedaan, en was het tijd om eindelijk nog eens een koi te verpakken en naar de klant te brengen. Je begint het te missen in de winter....

Gisteren bracht ik deze kohaku naar zijn nieuwe bestemming, en kon tegelijkertijd ook enkele koi terugzien die ik voorheen had geleverd.

Vermoedelijk enkele onbekenden voor velen, maar ik ken ze nog goed. Eerst zal ik showa van Dainichi laten zien. Gekocht op de veiling in november 2011 laat ze nog een tosai-achtige body zien. Ze was toen 55 cm, en kwam in april 2012 naar Arendonk. Ze is ondertussen niet veel gegroeid als je het huidige groeipotentieel bekijkt, maar qua body en ontwikkeling heeft ze toch vrij veel gedaan.

En wat te zeggen van deze shiro utsuri van Yamamatsu, ook binnengekomen in april 2012. Je ziet nog de mooie kandijkleurige kop bij aankomst.

Nu denkt iedereen dat ik alleen maar goed ontwikkelde koi laat zien, maar dat moet ik tegenspreken. Als ik een minder goede ontwikkelde koi tegenkom, dan heb ik er geen probleem mee om deze ook te laten zien.

Eén van de koi die me het meest is tegengevallen is deze tosai showa van Dainichi. Toen ze aankwam, werd ik er onmiddellijk verliefd op, en had ik een groot verwachtingspatroon.

Ze was duur, heel duur, en eigenlijk had ik er een prijs op geplakt om niet te verkopen. Als een klant zich aandient, kom je toch een prijs overheen en verkoop je ze wel natuurlijk, tenminste zo gaat het bij mij.

Ik ben zelden zo teleurgesteld in een showa als deze. Buiten het feit dat het geen vrouwelijke koi is, maar duidelijk een mannelijke koi, is er totaal geen ontwikkeling, integendeel een achteruitgang in verschijning. Ik was dan ook echt teleurgesteld, want mijn verwachtingspatroon was heel hoog.

Heeft de koi een slecht jaar achter de rug ? Schijnbaar had de vijver toch wel wat problemen gehad in de zomer, en heeft hij veel minder eten gekregen dan normaal. Ik heb dan ook voorgesteld om de koi terug over te nemen, en nu ga ik er ontzettend veel aandacht aan schenken.

Tenslotte nog even uw aandacht voor deze geweldige sanke van Sakai FF. Een bijzondere koi met een geweldige uitstraling, waarbij enkel de tijd kan uitwijzen tot welke klasse ze zal behoren. Het is telkens smullen om dit soort koi te zien, helaas zijn ze zo duur....

Ondertussen is het duidelijk dat er zaterdag vrij veel volk over de vloer zal komen. Het wordt misschien een echte koikichi zaterdag....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240