Wie van de drie

Wie van de drie

De eeuwige vraag als je moet kiezen tussen 3 koi, waarvan je eigenlijk het antwoord al weet. Gewoonlijk weet ik vooraf al welke koi er gekozen wordt, ik ben er zelden naast.

De acties die tijdens mijn vakantie gelanceerd werden hebben gedaan wat ze moesten doen. Er werden redelijk wat koi verkocht, alhoewel ik er best meer had willen verkopen. Maar ja, je hebt het niet altijd in de hand.

Voor een Franse klant moest ik een aantal koi bowlen, want even op en neer rijden is iets teveel van het goede gevraagd. Meestal wordt er dan toch in vertrouwen gekocht en een filmpje met uitleg is al een goede stimulans.

Ik heb 2 filmpjes gemaakt, want de koi zaten in verschillende vijvers, en nu is de vraag welke jullie zouden kiezen. De eerste bowl bevat 3 kohaku, waarvan er eentje reeds verkocht is. De middelste kohaku in het begin van het filmpje hoort er dus niet bij, deze heeft het geluk gehad dat ze al een eigenaar heeft gevonden.

Het 2de filmpje is van een Momotaro kohaku die wat rood in de vinnen heeft ontwikkeld. Het zijn ergerlijke  ontwikkelingen die je vooraf niet kan inschatten, en dan probeer je deze toch nog een goede thuis te geven. Voor mensen die het foutje kunnen vergeven, doen ze een financieel verstandig voordeel.

Ik weet dat de meeste van mijn klanten het minpuntje niet kunnen vergeven, dus is het een kwestie van iemand anders een monster zoals dit te gunnen. Welke verkozen werd is duidelijk, want dat  heb ik in het koi overzicht al lang aangeduid, het is de laatste geworden die zal verhuizen naar Frankrijk.

De bowl met de 3 kohaku bevat dus nog 2 degelijke kohaku die niet verkocht zijn. Toch zou ik zeggen, kom kijken, want ze zijn meer dan de moeite waard. Neen, het zijn geen toppers, maar degelijke kohaku voor een leuke prijs momenteel. Als je er dan nog bij bedenkt dat de meeste kohaku van Matsue pas op latere leeftijd hun ontwikkeling qua groei zullen ontwikkelen, dan staat er je nog wat te wachten.

En toen werd ik gecontacteerd door één van de Wimmen. Ja ik heb verschillende Wimmen als klant, ik heb ze intern een koosjesnaam gegeven, zodat het duidelijk is over welke Wim we het hebben. Kan ik in de voormiddag even langskomen rond 10.30 uur ? Ja natuurlijk kan dat.

Wim kwam voor een Hoshikin Showa kijken die hij al langer in het vizier had. De 2 showa die zijn voorkeur genoten werden in een bowl gezet, en dan is het een kwestie van kiezen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik  in het begin niet zo onder de indruk was van de Showa van Hoshikin.

Maar na een woelige opvangperiode hebben ze zich bijzonder goed ontwikkelt, en is het een lust om naar te kijken. De moeilijkheid is dat ik de evolutie minder kan inschatten omdat ik niet genoeg ervaring heb met koi van Hoshikin.

Wat ik wel bemerk is dat het sumi diep en stevig opkomt, dat het shiroji van hele grote  kwaliteit is, en de combinatie tussen de 3 kleuren bijzonder aangenaam is om naar te kijken. Ik kan me nog geen beeld vormen van de groeimogelijkheden van deze showa. Het blijft dus even afwachten.

Welke het geworden is was door mij al geweten, alleen de Wim moest  nog beslissen. Het werd uiteindelijk deze showa....

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

Wim gefeliciteerd met de showa zou het erg leuk vinden om volgend jaar van haar een update te zien.


Gerwin

heb die momotaro kohaku in het echt gezien en dat is een beul van een vis. Dat kleine beetje rood in de vinnen vind ik niet eens zo heel erg. Natuurlijk wil je het liever niet. Maar laat deze koi nog eens een cm of 15 groeien en er zwemt een monster in je vijver.


rudy

Rarara welke Wim is het.........zo onherkenbaar 🤪🤪🤪🤪🤪


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74