Waar schoonheid begint en grootte eindigt

Waar schoonheid begint en grootte eindigt

Dat vind ik nu eens een mooi gevonden titel waarover kan gefilosofeerd worden. Om te beginnen ga ik jullie een showa laten zien, waarvan ik vind dat het de mooiste showa is die ik eigenlijk ooit al gezien heb, en geloof me, dat zijn er niet weinig.

We zijn deze gisteren op gaan halen bij de winter accomodatie zodat we ook even konden controleren en de koi bekijken want het was een hele tijd geleden. Ik was aangenaam verrast van de evolutie van de koi. Op 2 uitzonderingen na waren ze voorbeeldig ontwikkeld.

Over de 2 uitzonderingen wil ik nog even een woordje uitleg geven vooraleer ik verder ga. Het zijn 2 geweldige koi geloof me, maar ze hebben een mankement. Ik wil ze hier in het nieuwsitem niet plaatsen, want ik wil er niet teveel doekjes om winden en geen opmerkingen op krijgen die ik liever niet lees, maar geloof me, het zijn 2 opmerkelijk goede koi van respectievelijk 64 en 67 cm met een huidkwaliteit en body om je vingers van af te likken.

Ik kan deze euthanaseren maar dat vind ik zonde. Ik kan ze weggeven, maar dat is de kunst niet. Mijn voorstel is het volgende: als je de foutjes, die wel zichtbaar zijn, maar je kan ze deze vergeven heb je geweldige koi in je vijver, en als je ze in de bowl ziet of je ziet ze zwemmen, dan moet je al goed kijken. Ik kan de koi niet veranderen, maar stel voor dat je me contacteert en dan stuur  ik je een filmpje, zodat je de koi kan zien. Indien er geen interesse is moet ik ze echter in slaap doen, en daar heb ik een hekel aan.

Dat wat betreft het minder goede nieuws wat wel schering en inslag is bij de koihandel, daar mag je echter niet over praten, dat is not done ! De anderen echter zagen er meer dan goed uit en het was een plezier om ze te zien zwemmen. Er zitten koi tussen van klanten en daar ben ik heel blij mee qua ontwikkeling, en er zitten nog bijzonder goede sanke en kohaku tussen die het geweldig goed gedaan hebben.

We hebben ze niet gebowld om ze  niet te storen en willen ze nog een 2-tal maanden verder laten ontwikkelen. Wat opvalt is dat ze nu pas de groei en de body aan het ontwikkelen zijn, het was echt een lust om naar te kijken.

Om verder te gaan met wat ik in de titel heb geschreven, wil ik je een showa tonen waar ik nu eens echt verliefd op ben. Qua groei heeft ze me een beetje teleurgesteld, maar wat niet is kan nog komen. Ze is nu 76-78 cm, maar moest ze nog 10 cm kunnen groeien dan is het in mijn ogen een wereld showa.

In dit filmpje zijn we nog bij de winter accomodatie. 

Maar ik kon het niet laten om ze even in een grotere bowl te zetten en  nogmaals te filmen thuis.

Zou ze nog groeien is een goede vraag, maar waarom niet ? Ik denk dat het lange termijn ontwikkeling is, en als je ziet dat het sumi zich nog begint te vormen op het hoofd, dan is de droom nog altijd aanwezig. Is verdere ontwikkeling echter nog nodig ?

Wat primeert in dit geval ? De schoonheid of de grootte. Uit ervaring weet ik dat de meesten voor de grootte gaan in combinatie natuurlijk met een zekere schoonheid. Maar in dit uitzonderlijk geval, waar zou jij voor kiezen ? Schoonheid of grootte...

Wil je trouwens deze showa nog bewonderen, dan moet je snel zijn, want 24 februari vertrekt ze naar haar nieuwe thuis. Deze wordt wel niet meer gebowld, maar klaargemaakt voor vertrek.

MORGENAVOND LAATSTE DAG VOOR DE BESTELLINGEN.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

11 reacties

Matthijs

Schoonheid! Pracht showa! De aangekochte sanke is trouwens ook niet voor de poes... hele pure sff sanke.. love it!


David

Voor mij sowieso schoonheid boven grootte.


Gerwin

Waar hebben we het over Luc? Is tegenwoordig een vis van 76-78 cm al niet groot genoeg meer?  Machtig mooie koi!!! Absolute koningin in de vijver!

interkoi

Neen Gerwin, 78 heeft sowieso niet de magische grens van 80 of liefst 85, en ja dit is een absolute schoonheid. Grootte prefereert boven schoonheid, geloof me. Trouwens ik heb vandaag een topper aangekocht van Sakai van 73 cm sansai, en dat spreekt tot de verbeelding. Trouwens ik weet dat deze nog gaat  groeien, ik ben er zeker van, maar ben er altijd voorzichtig mee.

Johan

@interkoi vandaag een topper aangekocht van Sakai van 73 cm sansai Bovenstaande maakt ons nieuwsgierig 😃


interkoi

Nieuwsgierigheid is gezond...

Wim DW

@interkoi gezonde nieuwsgierigheid is gezond


Johan

Mooie maruten showa met een zeer goed shiroji dik beni en enorm goede kwaliteit sumi. Wat verdeling van het sumi had ik persoonlijk graag achterop nog wat meer willen zien. Kop menware is spannend zeker nu je de puntjes ziet verschijnen op de neus en als je goed naar haar kijkt toen ze tosai was zie je op de maruten stip ook sumi zitten. Wat grootte betreft kan ik mij soms wel is een beetje irriteren aan bepaalde opmerkingen. Ik weet hoe weinig koi er maar 80+ worden en hoe moeilijk dit is met behoud van kwaliteit en body. Deze dame uit het Noorden van Japan is 4 1/2 jaar oud en bijna 80 cm. Wat mij betreft dus een grote dame met een hele fraaie uitstraling.


interkoi

Bij mij primeert de schoonheid in dit geval zonder twijfel.

Jack

Ben het helemaal met je eens Luc , heel fraaie Showa !


Wim DW

uiteraard primeert schoonheid op grote - een grote vis is overweldigend maar een iets kleinere vis kan zoveel meer zijn


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137