Waar schoonheid begint en grootte eindigt

Waar schoonheid begint en grootte eindigt

Dat vind ik nu eens een mooi gevonden titel waarover kan gefilosofeerd worden. Om te beginnen ga ik jullie een showa laten zien, waarvan ik vind dat het de mooiste showa is die ik eigenlijk ooit al gezien heb, en geloof me, dat zijn er niet weinig.

We zijn deze gisteren op gaan halen bij de winter accomodatie zodat we ook even konden controleren en de koi bekijken want het was een hele tijd geleden. Ik was aangenaam verrast van de evolutie van de koi. Op 2 uitzonderingen na waren ze voorbeeldig ontwikkeld.

Over de 2 uitzonderingen wil ik nog even een woordje uitleg geven vooraleer ik verder ga. Het zijn 2 geweldige koi geloof me, maar ze hebben een mankement. Ik wil ze hier in het nieuwsitem niet plaatsen, want ik wil er niet teveel doekjes om winden en geen opmerkingen op krijgen die ik liever niet lees, maar geloof me, het zijn 2 opmerkelijk goede koi van respectievelijk 64 en 67 cm met een huidkwaliteit en body om je vingers van af te likken.

Ik kan deze euthanaseren maar dat vind ik zonde. Ik kan ze weggeven, maar dat is de kunst niet. Mijn voorstel is het volgende: als je de foutjes, die wel zichtbaar zijn, maar je kan ze deze vergeven heb je geweldige koi in je vijver, en als je ze in de bowl ziet of je ziet ze zwemmen, dan moet je al goed kijken. Ik kan de koi niet veranderen, maar stel voor dat je me contacteert en dan stuur  ik je een filmpje, zodat je de koi kan zien. Indien er geen interesse is moet ik ze echter in slaap doen, en daar heb ik een hekel aan.

Dat wat betreft het minder goede nieuws wat wel schering en inslag is bij de koihandel, daar mag je echter niet over praten, dat is not done ! De anderen echter zagen er meer dan goed uit en het was een plezier om ze te zien zwemmen. Er zitten koi tussen van klanten en daar ben ik heel blij mee qua ontwikkeling, en er zitten nog bijzonder goede sanke en kohaku tussen die het geweldig goed gedaan hebben.

We hebben ze niet gebowld om ze  niet te storen en willen ze nog een 2-tal maanden verder laten ontwikkelen. Wat opvalt is dat ze nu pas de groei en de body aan het ontwikkelen zijn, het was echt een lust om naar te kijken.

Om verder te gaan met wat ik in de titel heb geschreven, wil ik je een showa tonen waar ik nu eens echt verliefd op ben. Qua groei heeft ze me een beetje teleurgesteld, maar wat niet is kan nog komen. Ze is nu 76-78 cm, maar moest ze nog 10 cm kunnen groeien dan is het in mijn ogen een wereld showa.

In dit filmpje zijn we nog bij de winter accomodatie. 

Maar ik kon het niet laten om ze even in een grotere bowl te zetten en  nogmaals te filmen thuis.

Zou ze nog groeien is een goede vraag, maar waarom niet ? Ik denk dat het lange termijn ontwikkeling is, en als je ziet dat het sumi zich nog begint te vormen op het hoofd, dan is de droom nog altijd aanwezig. Is verdere ontwikkeling echter nog nodig ?

Wat primeert in dit geval ? De schoonheid of de grootte. Uit ervaring weet ik dat de meesten voor de grootte gaan in combinatie natuurlijk met een zekere schoonheid. Maar in dit uitzonderlijk geval, waar zou jij voor kiezen ? Schoonheid of grootte...

Wil je trouwens deze showa nog bewonderen, dan moet je snel zijn, want 24 februari vertrekt ze naar haar nieuwe thuis. Deze wordt wel niet meer gebowld, maar klaargemaakt voor vertrek.

MORGENAVOND LAATSTE DAG VOOR DE BESTELLINGEN.

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

Matthijs

555


David

555


Gerwin

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


interkoi

555

Wim DW

@interkoi 555


Johan

555


interkoi

555

Jack

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml