Mijn eerste aankoop 2020

Mijn eerste aankoop 2020

Je kan niet continue in Japan aanwezig zijn. Ik ga al 4 tot 5 keer per jaar naar Japan, dat lijkt me al meer dan voldoende. Daarom moet je bepaalde spotters in je kring hebben waar je op kan verrtrouwen en die de hints doorgeven van koi die mogelijk interessant zijn.

Ik blijf bij ons standpunt: het is niet de kunst om de goede en dure koi uit te kiezen, integendeel, dat is  het makkelijkste. In onze beleving blijven wij die koi kiezen die en goed zijn en een bepaalde positieve evolutie kunnen ondergaan. Bovendien moeten ze betaalbaar blijven, en geloof me, dat is geen eenvoudige opdracht.

Er wordt al dikwijls in de wandelgangen beweerd dat Interkoi duur is ! Laat ik het zo stellen: Interkoi is spotgoedkoop voor de koi die we aanbieden ! Waar ik het wel mee eens ben, is het feit dat ik inderdaad geen goedkope visjes in mijn systeem heb, gewoon omdat we dat  niet meer willen. Die kan je overal kopen ! 

We  hebben ons vanaf het begin georienteerd op deze markt, en dat was geen eenvoudige opgave. Daar is een evolutie van 13 jaar aan voorafgegaan met langzame maar bewuste stappen naar hetgeen Interkoi nu vertegenwoordigt. Het is zelfs zo dat we eigenlijk nog een stapje hoger willen schakelen, maar dat risico vinden we nog iets te gevaarlijk. Dit moeten uitzonderingsaankopen zijn, want je bereikt maar een klein percentage van de markt.

Ik ben dan ook blij dat ik kan beschikken over de juiste relaties om die koi te spotten die in mijn kraam passen. De rest koop ik zelf wel aan als ik in Japan ben. De eerste koi die ik heb aangekocht mag er zeker zijn. 

Een heerlijke Sakai FF sanke van 73 cm met een heerlijke huidkwaliteit en een body die belovend is voor de toekomst. Deze wordt groot, en groot is wat we willen, maar wel in combinatie met klasse. En dat heeft deze zeker. Dit wordt een klassebak.

De code is 200001, het begin van een nieuw decenium,  het begin van een stap naar een nieuwe visie die wij proberen te verwezenlijken, hoe moeilijk het ook mag zijn. Nu zul je je afvragen, wat is die visie ? Dat zal ik proberen heel eenvoudig uit te leggen.

Onze visie is een stock van 100 tot 130 koi, voornamelijk nisai en sansai in een prijsklasse tussen 1500 en 6000 euro met enkele uitschieters, die helaas voor de meeste mensen niet haalbaar zijn. Het is ons nieuwe streven vanaf dit moment en we gaan er alles aan doen om dit in realiteit om te zetten. Eenvoudig ? Neen hoor...juist niet !

Deze sanke is dan de eerste concrete aankoop anno 2020, en ik kan je verzekeren...
dit wordt een dijk van een sanke !

Als toemaatje voor het nieuwsitem vandaag heb ik speciaal voor Robin een filmpje gemaakt van haar eerste aankoop volgens mij bij Interkoi. Ze hebben gebruik gemaakt van de aanbieding die ik tijdens mijn vakantie had gedaan en ik kan ze geen ongelijk geven.

Het is niet altijd plezierig om goede koi op deze manier te verkopen, maar nood breekt wet. Een goshiki van deze kwaliteit is een plezier om naar te kijken. Helaas heeft hij de 40 cm grens nu al overschreden anders had ik ze graag mee naar de show genomen.

TENSLOTTE NOG EVEN VERMELDEN !

De countdown van de showa loopt op zijn einde, tot hiertoe zonder resultaat. Ik moet toegeven dat dit een gevaarlijke aankoop was omdat de algemene uitstraling van de showa  niet optimaal is. Maar kijk eens naar die ongelooflijke body voor een showa van die leeftijd. Hier moet je consequenties doen en vertrouwen dat de evolutie qua patroon in de toekomst nog zal verbeteren. 

Maar wat een beest van een koi, waarbij je kan dromen van 90 cm en meer. Moest deze patroontechnisch goed zijn, dan is het no way...dan krijg je dit niet aangekocht, zo dom zul je zelf ook niet zijn,en wie weet hoe deze nog kan veranderen.Misschien is  het wel het spreekwoordelijk lelijke eendje dat een prachtige zwaan werd....

We zijn in de laatste dagen van de aanbieding via de countdown. Ik had gezegd dat ik tot een bepaald bedrag ga dalen, maar ik heb gelogen. Ik ga het aanbod stopzetten op één van de dagen die ik bepaal in de loop van de volgende dagen zodat je niet weet wanneer de countdown gaat stoppen. Dat kan morgen zijn, dat kan volgende week zijn...wie weet. Ik ga niet wachten tot iemand de koi voor een appel en een ei kan kopen....

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Johan

Prachtige Sakai en slecht is de Showa van de countdown (SH-V19-12122)niet. Vermoed dat deze 20 maanden oude dame ondertussen al weer paar centimeter gegroeid is en nu 68 cm en straks in april rond de 70 cm naar hier komt. Deze showa is nog hartstikke jong en het sumi is nog volop in ontwikkeling en zal haar een hele andere verschijning gaan geven op latere leeftijd. Huidkwaliteit vind ik heel erg goed uit zien en het sumi wat aanwezig is geeft hoog kwaliteit sumi aan. Wat in ieder geval zeker is dat ze heel erg groot gaat worden en ook nog is in combinatie met een mega body. Maar het blijft een uitdaging want deze Showa over 2 jaar op 83 cm met het juiste patroon zal onbetaalbaar zijn.


Wim DW

de eerste aankoop 2020 mag er zeker zijn - en je hebt vroege klanten die direct een optie hebben kunnen nemen proficiat met je aankoop


interkoi

Er is zojuist een optie genomen op deze grandioze sanke.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137