Wie van de drie, deel II

Wie van de drie, deel II

Weinig animo, maar hieronder toch het resultaat van de keuze van onze kashira uit de 60 reeks.

De 60 reeks had trouwens een enorm succes, want er zijn er nog maar 8 van over, en dat is een bijzonder hoge score. De evolutie tot hiertoe is ook grandioos te noemen. Ze verbeteren en groeien zienderogen. Ik heb de grootste ondertussen even gemeten, en die kwam reeds op de gezegende lengte van 36 cm, een verbetering van zomaar 4 cm op die korte tijd.

Showa van Rini

Showa van Ben

Showa van Luc

alle drie samen

Rini heeft nummer 1 gekozen, hierbij zijn ondersteunende verklaring:

Deze showa is door mij gekozen vanwege zijn uitstekende huidkwaliteit. Een belangrijk criterium als het gaat om de kwaliteit. De vis blinkt je tegemoet. De kleurenschakering is heel interessant en via de witte stroken erg contrastrijk.

Het beni en het sumi zijn zo dik en egaal dat ik verwacht dat deze goed intact blijven. Hoewel deze vis op een aantal fronten al af is, moet de menware zich nog verder ontwikkelen. Als de vis daarin slaagt, is dit een fraaie aanwinst voor de liefhebber.

Hoewel de sekse niet bekend is, verwacht ik dat dit een mannetje zal zijn gezien de sterke kleuren waarmee hij pronkt. Op grond daarvan zou het mooi zijn als ie de halve meter haalt na zijn verblijf in de groeivijver. Het visje is nog klein en daarom nauwelijks op skeletbasis te beoordelen. Vermoedelijk krijgt hij als Momotaro Mako mannetje een langgerekt postuur.

Ben heeft nummer 2 gekozen, hierbij zijn ondersteunende verklaring:

Dit is een showa met een erg goeie totaal uitstraling en laat nog wat fantasie over voor de ontwikkeling die nog tot stand moet komen. Zowel het beni, shiroji en sumi zijn van goede kwaliteit. Het beni is goed verdeelt over het gehele lichaam.

Kiwa en shashi is al redelijk goed te noemen en zal nog verbeteren. In de borstvinnen is goed te zien dat het motoguru aan beide zijden mooi gelijkmatig opkomt en goed dik is. Op het hoofd is ontdek je een mooie menware die onderhuids zit te wachten om door te komen. Het sumi is symetrisch op de koi geplaatst, en eenmaal opgekomen, zal het de koi een complete uitstraling geven.

Op het hoofd is ook te zien dat de drie kleuren die een showa volgens het boekje moet hebben alle drie goed verdeeld aanwezig zijn. De body van de koi is nog niet vol te noemen, maar als je het lange maar toch stevige hoofd bekijkt en de rest van het lichaam dan zie je, dat het wel overal evenwichtig is en alleen tijd nodig heeft om te ontwikkelen tot een mooi egaal lichaam. Ik denk, prijs kwaliteit in acht genomen, dat dit een erg leuk en net beestje is.

Ik heb nummer 3 gekozen, hieronder mijn ondersteunende verklaring:

De manier waarop ik koi kies is vermoedelijk helemaal anders dan de professionals boven mij. Het voordeel natuurlijk is dat ik een koi regelmatig zie, en daarop dan mijn keuze bepaal.

Ik heb deze showa, samen met een andere meermaals bekeken en telkens viel mij deze op vanwege zijn grote gelijkenis met Y-tashi, één van mijn eerste aankopen, en waar ik nog steeds een band mee voel.

De zware overheersende bulldog kop van de shiro showa bloedlijn, in combinatie met de zware menware doet mijn bloed nog altijd sneller stromen. Het onorthodoxe patroon van het achterlijf valt daarbij in het niet. Als er zich na enkele jaren nog wat meer sumi op de juiste plaatsen ontwikkelt is dit echter helemaal in balans.

Het belangrijkste aspect gaat toch naar het beni of het hi. Dit is nog vrij zacht en sterk van kleur, wat er op zou kunnen duiden dat we hier de vrouwelijke noot bespelen. Ik ga er vanuit van niet, maar je weet het nooit.

Ik hou dus iets meer rekening met de totale uitstraling van de koi. Wat ik wel heel belangrijk vind is de mogelijke fukurin en de teri van de koi. Deze is hier nog iets te klein voor, maar als ze groter wordt en ze heeft een groene soep dieet gehad, zal ik dit zeker laten meespelen. Kortom, een dankbare koi die menigeen zal bekoren.

Jan en Dirk hadden het juist in hun reacties op het betreffende nieuwsitem. Kennis over ons denkpatroon, of puur geluk, wie weet… en misschien kunnen ze zelf staven waarom.

Ik denk dat alle drie de koi de moeite waard zijn om verder te laten evolueren. 16 april gaan ze dan ook naar de groeivijver en we zullen regelmatig een update geven over de ontwikkeling. De gehanteerde prijzen van het vorige nieuwsitem zijn geldig tot 16 april, nadien zullen ze opnieuw geëvalueerd en geprijsd worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240