Wie wil er eigenaar worden van de Kokugyu

Wie wil er eigenaar worden van de Kokugyu

Ik ga je even schetsen wat een Kokugyu prijs betekent, want ik denk dat velen de waarde van deze prijs niet goed kunnen inschatten.

Op de Wakagoi show worden er bijzonder veel koi van over heel Japan aangeboden. Iedere koi krijgt zijn indeling naargelang de soort en naargelang de grootte.

Mijn Kokugyu is dus een doitsu sanke van 42 cm, en komt dus in de 43 Bu klasse terecht zoals je in het filmpje kan zien. Van alle doitsu sanke was mijn koi dus de beste, dan krijg je de Tsubaki prijs of de beste doitsu sanke van zijn reeks.

Nu zijn er in de 43 Bu klasse ook andere soorten koi die gewonnen hebben, van kohaku tot showa, van utsuri tot kumonryu, noem maar op, het kunnen misschien 30 soorten zijn, hier heb ik geen zicht op.

De winnaars van iedere reeks (de tsubaki) worden dan nog eens tegen elkaar uitgespeeld om dan tot de beste koi van alle soorten bekroond te worden, en dan heb je de Kokugyu prijs. Je kan dus spreken van de beste koi van alle soorten in zijn maatvoering, of om het nog mooier te zeggen, de beste koi van de wereld, want nergens is de concurrentie zo hoog als in Japan.

Wat is nu de bedoeling ?

De bedoeling is dat deze Kokugyu dit jaar op de Narita koifarm zal verblijven, zodat hij ze verder zal kunnen ontwikkelen. Iedereen weet dat Narita aanzien wordt als de beste plaats om koi verder te laten ontwikkelen.

Nu heb ik er geen probleem mee om deze prachtige koi zelf te houden, maar ik heb er ook geen probleem mee dat deze koi eigendom wordt van iemand anders. Liever dan deze koi naar de Aziatische landen te laten vertrekken, zou ik ze ditmaal liever in Europa houden.

Ik heb dus een heel eenvoudig voorstel voor eventuele kandidaten. Wie deze koi wil bezitten, deze volgend jaar graag verder wil brengen op de Japanse wedstrijden, en de trotse eigenaar wil worden, kan dit tegen volgende voorwaarden.

Aankoop mogelijk tegen inkoopprijs + beperkte winstmarge voor Interkoi. De kosten voor verblijf bij Narita zijn ten laste van de koper en dienen betaald te worden na voorlegging kostenplaatje. Ik heb geen zicht op de kostenfaktor op dit ogenblik, maar ik denk dat dit rond de 50 000 yen of ± 350 euro per jaar zal zijn.

De kosten om de koi naar de show te begeleiden zal om en bij de 8000 yen zijn of ± 60 euro. Indien de koi moet overkomen naar Europa zijn nog enkel de transportkosten van toepassing, wat normaal ook niet zoveel is, maar wel afhankelijk van de grootte van de koi. Voor een grote nisai is dat ongeveer 150 euro, voor een grote sansai iets meer. Opvolging van de koi gedurende verblijf in Japan zal altijd doorgegeven worden. Op de bijgevoegde foto is de aankoopprijs duidelijk te zien, dus daar zijn geen geheimen van gemaakt.

Wie dus de beste koi van de wereld wil bezitten in zijn klasse moet me dus contacteren om verdere afpraken te maken. Ik denk dat het een uitgelezen kans is om een topkoi in bezit te krijgen.

Dat deze doitsu sanke het gewonnen heeft van alle andere variëteiten in zijn klasse is een unicum in de koigeschiedenis, en het belang mag niet onderschat worden. Liever dan deze door te verkopen aan de Aziatische landen, probeer ik een klant in Europa te vinden. Indien ik geen klant in Europa gevonden krijg, zal ik erover nadenken om haar zelf te houden.

Ik heb er nog enkele foto's bijgedaan van haar toekomstige verblijfplaats, en dit is nog een filmpje dat ik toen gemaakt heb.

Meer afbeeldingen

Wie wil er eigenaar worden van de Kokugyu: afbeelding 1
Wie wil er eigenaar worden van de Kokugyu: afbeelding 2
Wie wil er eigenaar worden van de Kokugyu: afbeelding 3
Wie wil er eigenaar worden van de Kokugyu: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240