Wij vertrekken naar Zwitserland

Wij vertrekken naar Zwitserland

Als men van Zwitserland komt om koi op te halen, dan moet je er rekening mee houden dat er veel koi moeten bekeken worden.

Andreas was zeer benieuwd naar datgene wat hij gekocht had zonder de koi te hebben gezien. Dat is trouwens iets dat meer en meer gebeurd.

Op verzoek bowl ik dan de koi van hun keuze via de website, en probeer ik zo goed mogelijk uit te leggen hoe de koi is, zonder in bombastische termen te vervallen.

Het beeld doet de rest, en over het algemeen is de klant tevreden over het resultaat. Zelden of bijna nooit wordt een ongeziene koop geannuleerd…en terecht.

Als eerste werden er 2 Ueno in de bowl getoverd.. Ze blijven me bekoren, maar ze worden helaas niet verkocht. Dan zal er wel iets aan mankeren, maar vraag me niet wat.

Over deze sanke hoef ik me geen zorgen te maken. Hij zal vandaag of morgen een nieuwe eigenaar vinden, dat staat als een paal boven water. Hij wordt ook ingezet op de Euregio koishow. Andreas was in ieder geval onder de indruk.

Een showa die het bijzonder goed doet in de peilingen, is showa 1704005. Hier is al door een dozijn mensen naar gevraagd, en als je het aantal likes bekijkt op de site zie je dat hij met 326 likes het dubbele scoort van de meeste anderen. Een teken dat hij hot is.

Mijn persoonlijke favorietje werd ook onder de loupe genomen, en het blijft een wonder van de natuur om gezegend te zijn met een patroon zoals dit. Exlusief, speels, stabiel en intrigerend. Tja, dat dit naar Zwitserland zal vertrekken is mij nog altijd onduidelijk.

Zelfs met 2 lotgenoten uit dezelfde serie straalt ze nog als geen ander. Die maakten echter geen kans tegen de maruten yondan showa.

Tenslotte werden het deze 3 tosai die definitief werden gekozen. Allen Momotaro…alsook een nisai sanke die toch als nisai 62 cm aantikte…

Uiteindelijk werden de vissen netjes ingepakt en kreeg ik als antwoord toen hij thuis was nog een berichtje ” War ein sehr angenehmer Besuch, vielen Dank” en dat doet je altijd deugd.

Den Bob kwam ook nog even langs met zijn ouders om zijn in in Japan gekozen Tancho Showa nog even op te halen. Nu maar hopen dat deze verder goed ontwikkeld en dat het patroon zich verder doorzet.

In de loop van de namiddag moest ik nog even 2 showa in de bowl toveren voor iemand die graag wat meer informatie kreeg. Een tijdje in optie genomen, maar s’avonds werd beslist één van de 2 showa aan te kopen. Dit maakt ook meteen duidelijk wat ik hierboven bedoel…

Ondertussen liet Peter zich van zijn goede kant zien en nam hij het schilderwerk voor zijn rekening. Een job waar ik een hekel aan heb, en ben hem dan ook bijzonder dankbaar. Het was bloedheet gisteren, en ik hoop dat het niet zo heet gaat zijn op de Euregio koishow. Een gematigde temperatuur van 18-20° is gewenst en dan nog zonder regen.

Zoals reeds verscheidene malen gezegd heb ik een stand op de Euregio koishow en zal vertegenwoordtigd worden met 19 koi. Sommigen ervan zijn van klanten, en ik hoop hier en daar een prijsje mee te winnen.

Ze zijn in ieder geval de moeite waard om te zien, nietwaar Bob ! Ben zal aanwezig zijn op de koishow en een groot aantal certificaten zullen opgehangen worden in de stand. Denk eraan het is de laatste mogelijkheid om van de korting van 10% en 20% te genieten wegens het 10 jarig bestaan van Interkoi.

Heb je een koi op het oog…maak dan van de gelegenheid gebruik om zaterdag aan Ben zijn oordeel te vragen. Hij zal je graag met raad en daad bijstaan.

Meer afbeeldingen

Wij vertrekken naar Zwitserland: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240