Zomaar een verhaal

Zomaar een verhaal

Als je een koi aankoopt die een bepaalde waarde vertegenwoordigt voor de kweker, en die je niet zomaar kan aankopen, mag je bepaalde wensen hebben die dan verwezenlijkt worden.

Een koi is soms iets meer dan een vis in het water. Het is een statussymbool dat met eer wil behandeld worden, het geeft je voldoening en je kan vol bewondering kijken naar de schepselen die eigenlijk door een mens gevormd worden.

Onlangs kocht ik een éénkleurige koi aan, die voor de kweker heel speciaal was. Het werd een getrouwtrek om deze koi aan te kopen, want de koi had in de ogen van de kweker een bepaalde betekenis, een waarde die je moeilijk kan omschrijven.

Deze koi komt oorspronkelijk van Izumya. Werd door Marujyu aangekocht en is ook bij hem verder grootgebracht. De koi blijft nog een seizoen in de mudpond en zal vermoedelijk als Yonsai de 80 cm halen. Het is een exclusieve hoogwaardige koi, die bestempeld zou kunnen worden als tategoi, en als ze het verkort vinnetje niet had gehad zou je ze misschien nooit kunnen aankopen.

Misschien is het zo dat je bij de grote kwekers minder gevoel en minder respect hebt voor iets wat je bezit, maar dat is maar een suggestie en kan ik niet ondersteunen. Wel is het zo dat bij een minder grote kweker, goede koi toch in een hogere schuif liggen, en dat ze meer gekoesterd worden.

Deze yamabuki was een zoekopdracht voor een klant, die de wens had een hoogwaardige yamabuki aan te kopen. Van deze markt ben ik minder thuis, dus schakel ik de kennis in van Jeroen van Keulen, die op een zeer correcte manier deze opdrachten voor mij vervult, waarvoor mijn dank.

De koi werd na lang onderhoud aangekocht, en helaas werden er geen prijstechnische gunsten verleend. Het was kiezen of delen, dus hebben we gekozen, maar wel met een bijzondere wens, namelijk om visueel het te water laten van de yamabuki in zijn natuurlijke omgeving op film te mogen ontvangen.

Ik heb het filmpje ondertussen al verschillende malen bekeken, en ik moet eerlijk bekennen dat ik er warm van wordt. Het geeft een extra warm gevoel als je ziet met welk respect het dier behandelt wordt en dat er zoveel aandacht aan wordt gegeven.

Het geeft de verkoop een extra dimensie die niet in geld te vertalen is, maar die een speciale band teweegbrengt met het dier. Ik ben normaal niet zo flauw, maar ik kan gevoel wel appreciëren, en dit geeft toch een extra gevoelsinjectie…je ziet het dier plotseling veel liever.

Als ik het paradijs bekijk waar de koi in terechtkomt, dan kan je toch niet anders dan gelukzalig glimlachen. Dat kunnen wij een koi helaas niet bieden…

Zoals je kan lezen is het de bedoeling dat de yamabuki einde van dit seizoen naar de 80 cm zal gaan. Het is echter geen vereiste, maar je weet wel…hoe groter hoe beter, maar in dit geval primeert de kwaliteit van de koi en niet de grootte.

Hopelijk stelt ze het goed, wat ik eigenlijk niet betwijfel als ik zie welk aards paradijs ze tot haar beschikking heeft. Hopelijk zullen we ze in de loop van de volgende jaren nog eens terugzien, en kunnen we er ten volle van genieten. En wie weet tot welke grootse dingen ze in staat is.

Ze zal altijd herkenbaar zijn door het vinnetje dat verkort is, maar dat ga ik ze helemaal vergeven….

MEDEDELINGEN

Dit weekend ben ik NIET open. Ik zal aanwezig zijn op de Euregio koishow dit weekend.

Maak gebruik tijdens de show van de "ren je niet zot met zakken voer actie" !

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdag op 11 juni. Het tijdstip nadert dat je je moet ingeschreven hebben !

Meer afbeeldingen

Zomaar een verhaal: afbeelding 1
Zomaar een verhaal: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240