Wil je wel eens iets anders

Wil je wel eens iets anders

Nu is het geweten dat ik altijd een voorstander ben geweest van Gosanke, en ik ben dat nog.

Ondanks dat vind ik het normaal dat veel mensen ook geïnteresseerd zijn in andere variëteiten. Het probleem is dat die niet veel te vinden zijn in het Zuiden, daar moet je eigenlijk voor in Niigata zijn.

Waarom ben ik niet zo geïnteresseerd in andere variëteiten ? Daar is moeilijk op te antwoorden. Het is niet dat ik deze niet graag zie, ik denk dat het te maken heeft met de samenstelling van je vijver als je met grotere gosanke te doen hebt.

Mijn gevoel zegt me dat een combinatie tussen het gewone formaat vissen van 40-60 cm meer mensen motiveert om er meerdere andere soorten tussen te zetten en voor mij is daar niets mis mee, enkel…het is mijn ding niet.

Per toeval ga ik nu naar Japan en houdt Ogata zijn veiling met vooral tosai en nisai. Ik geef je even de link door: Ogata veiling 1 Maart 2016 zodat je alles op een rijtje rustig kan bekijken.

Op dit ogenblik staan er 135 koi op, maar blijkbaar komen er iedere dag nieuwe koi bij of moet je de website toch iedere dag opvolgen.

Nu zul je zien dat daar variëteiten instaan die ik normaal niet heb rondzwemmen zoals "Kikusui, Koromo, Shusui, Hariwake etc… ", de meesten zijn tosai.

Naast de volledige informatie van de bloedlijnen van de koi kan je ook een mooi filmpje zien van de betreffende koi, zodat je een behoorlijke indruk kan krijgen van de koi. Het geslacht staat ook telkens vermeld.

Indien je iets wenst aan te kopen uit deze selectie, dan kan je contact met mij opnemen om een bod te doen. De voorwaarden zijn vrij eenvoudig. Je geeft aan mij het bedrag door in yen dat je wil bieden. Wat betreft de voorwaarden moet je mij eventjes een mail sturen, dan zal ik de volledige informatie doorgeven wat betreft eventuele biedingen. Door middel van een eenvoudige excelfile kan je zelf het bedrag in yen invullen, zodat je de uiteindelijke prijs in euro ziet verschijnen.

Vul dit formulier in, samen met de codenummer van de koi en jou naam. Stuur me de excelfile ingevuld terug en ik zal trachten de gewenste koi te bemachtigen.

Ik zou willen dat ik je een prijsindicatie zou kunnen doorgeven, maar dat kan ik helaas niet ! Er is niets zo onvoorspelbaar als een veiling. Het is nu echter je kans om eens een andere koi dan gosanke aan te kopen via Interkoi, en ik zie dat er toch hele aardige koi tussenzitten.

Wie is Ogata San ?

Manabu Ogata werd geboren op 11 februari 1955 in Kurume-City. Na het afmaken van de middelbare school volgde hij zijn koi-opleiding bij Izumiya Koi Farm in Ojiya-City in Niigata.

Na een opleiding van 6 jaar keerde hij terug naar Kurume en richtte hij Ogata Koi Farm op en begon hij met kweken. In 1989 won hij de All Japan Show in Tokio. Sindsdien zijn zijn omzetten snel gestegen, niet in het minst omdat hij als eerste begreep hoe belangrijk de export naar Europa en de VS zou worden.

Info over probites

Er is afgesproken met Mike dat de levering van Probites rond 10 maart zal plaatsvinden. Ik zal je informeren wanneer de juiste leveringsdatum zal zijn. Mag ik vragen aan diegenen die nog niet betaald hebben om dit eventjes in orde te brengen. Dat was een onderdeel van de voorwaarden voor de groepsinkopen, temeer daar ik het grootste gedeelte ook vooraf moet betalen !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240