Zaterdagen om  niet te vergeten

Zaterdagen om niet te vergeten

Het is altijd bijzonder plezierig als er nieuwe klanten komen, die bovendien nog verstand hebben van koi, en die zich welkom voelen bij Interkoi.

Nu heb ik er totaal geen probleem mee om beginnende koiliefhebbers te informeren, want die zijn er gisteren ook geweest. Dan maak ik voldoende tijd. De vragen gaan dan gewoonlijk wel over het bouwen van een nieuwe vijver.

Het voordeel voor hen is dat ik zelf eigenlijk geen vijverbouwer ben, en dat ik geen voordeel heb om ze iets te verkopen. Het is dan “mijn waarheid” over koi en vijveren, en ze moeten dit dan zelf maar plaatsen.

Maar laat het ons hebben over de bijzonder goede koi die ik gisteren gebowld heb. Ik heb er zelf ook bijzonder van genoten. Ze hadden wel gevraagd om al om 9.00 uur te komen, zodat ze voor de drukte van de dag rustig konden kijken en genieten.

Zodoende begon mijn dag al vrij vroeg, en na mijn dagelijks ritueel, het schrijven van een nieuwsitem en het beantwoorden van de vele vragen via facebook, want dat is tegenwoordig het contactmiddel geworden dat onmisbaar is. Goed, maar soms ook vervelend, want ik heb er een hekel aan om niet te antwoorden.

Laat me beginnen met een kindai showa waar ik een bijzonder zwak voor heb. Er heeft nog maar één persoon gevraagd naar deze showa, maar heeft de optie nadien teruggetrokken.

Eeuwige zonde, want de rust, de kracht, de zuiverheid die deze showa uitstraalt is in mijn ogen onweerstaanbaar. Ik heb bij deze showa lang getwijfeld voor de aankoop, maar wat ben ik blij dat ik besliste om deze aan te kopen. De uitstraling is in mijn ogen fenomenaal.

Nu heb ik een onvoorstelbaar mooi arsenaal van koi aangekocht de laatste veiling, ik word er eigenlijk niet goed van, en begrijp zelfs tot op de dag van vandaag niet dat ik zoveel goede koi heb kunnen aankopen, maar deze behoort op idem dito niveau als al de andere, maar misschien is de eenvoud en de rust die deze showa uitstraalt ook zijn onherkenbaarheid, wie weet.

Dan naar de showa waar het om te doen was. Eigenlijk mocht ik nog niet bowlen, maar de koi zijn zo goed aangekomen dat ze het geweldig doen. Bovendien heb ik vooraf afgesproken dat ik enkel zou bowlen als er ook een verkoop mee gemoeid was, anders zou ik het niet gedaan hebben.

Vergeef me dat ik bowlde, maar moet ik hier nog meer uitleg over geven ? Ik denk het niet ! Ik herinner me dat ik de SH-V16-116, de koi met het grote rode vlak als eerste op de veiling kocht (nummer 6 van de veiling). Ik zou en moest die hebben…beide zijn subliem.

De tancho is van Momotaro, en dan weet ik wat het kan worden. Ik heb nog vergelijkingsmateriaal gevonden uit 2009 en die tancho is ondertussen 8 jaar en 80 cm verder, en ik denk dat deze nog meer in zijn mars heeft. Dat hangt echter van de nieuwe eigenaars af. Over de beni kumonryu wil ik het gewoon nog niet hebben, want deze kwaliteit is in heel Europa niet te vinden.

Een kohaku moest er ook nog gekozen worden, en die heb ik. Dit duo heeft zeker een kans om een goede evolutie te maken, en als je er dan nog 2 andere bijzet, dan wordt de keuze alleen maar moeilijker. Je word er toch niet goed van als je deze bowl met kwaliteit ziet rondzwemmen !

Toch werd er nog even gevraagd naar een tosai van april dit jaar. Wat moet je er nog aan toevoegen. 50 cm in normale omstandigheden voor een man is niet slecht, en zelfs een voordeel. Als je de koi afkeurt om zijn rood in de vin, dan ben je fout bezig. Dan ga je nooit een koi kunnen kopen die je graag wil ! En ik blijf bij deze uitspraak !

Als je dan toch een showa wil, ik heb nog een prachtcollectie dat nog ter beschikking staat ! Zijn deze niet goed genoeg, dan heb ik hier nog een showa van Sakai ter beschikking. Zeg maar welke je niet mooi vind !

De tosai doen het voortreffelijk. Mijn amateuristische overkapping doet haar werk, en de showa en ginrin benigoi doen het fantastisch. Nu weet ik dat er veel vooroordelen zijn tegen deze ginrin, maar wat zijn ze mooi ! Je kan me echt niet op andere gedachten brengen hoor. Ze zijn formidabel.

En toeval of niet. Deze morgen krijg ik een navraag naar mijn laatste karashigoi. En toevallig heb ik deze gisteren eventjes gebowld. De vraag was wat ik van deze karashigoi vond.

Mijn antwoord is in principe vrij eenvoudig. Ik geloof niet dat ik al ooit een betere karashigoi heb aangekocht als deze. Zowel zijn huidkwalitiet, bouw en uitstraling zijn van een klasse appart. De fijnheid van haar schubben, de finesse van haar teri en uitstraling geven op mij een magische indruk.

Ze wordt volgens Marusei san geen 100 cm, maar de 80-85 cm moet een makkelijk haalbare kaart zijn. En eerlijk gezegd, persoonlijk vind ik een koi van 80-85 cm mooier dan de mastodonten van een meter. Laat ons realist blijven en geloof me, zoveel koi van 80-85 cm zwemmen er niet rond hoor ! Indien deze koi niet verkocht is, en ze blijft juist onder de 70 cm tegen de shows, dan neem ik haar zeker mee om te laten zien.

Ik ben zowat de gelukkigste dealer uit Europa om deze kwaliteit te kunnen laten zien, en om er zelf van te genieten. Bovendien gaat mijn dank zeker uit naar alle klanten, want het zijn zij die dit mogelijk maken, ik kan dit niet genoeg benadrukken.

OPGELET IK BEN VANDAAG NIET OPEN

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240