Even over de kleintjes

Even over de kleintjes

Tosai van deze leeftijd is spannend, maar tevens risicovol. Toch lijken ze een bepaalde betovering uit te stralen, want ik krijg er bijzonder veel vragen over.

Van de 43 showa die ik heb geselecteerd zijn er nog maar 14 over, en ik kan ze moeilijk in de verkoop brengen, vermits deze buiten zitten op een temperatuur van 15°, en ik ze eigenlijk niet wil storen.

Samen met de 31 overgebleven ginrin benigoi, vormen ze een in mijn ogen plezierige groep, en bovendien doen ze het uitstekend.

Ze zijn nog bijzonder klein en het is moeilijk om een toekomst te bepalen. Er zijn zoveel faktoren die meespelen in de verdere ontwikkeling en we moeten eerlijk blijven….de eerste selecties in Japan zijn reeds gebeurd door de kweker zelf.

Nu hoeft dat geen probleem te zijn, want er zijn nog voldoende goede showa over, en ik heb het gevoel dat ik zelf een behoorlijke goede selectie heb gemaakt.

Maar ik krijg veel vragen over de overgebleven tosai en ik wil daarom het volgende voorstel formuleren:

De keuze van een tosai kan enkel gemaakt worden via de (weliswaar slechte) foto en het bijhorende filmpje. Men betaald in januari een voorschot van 200 euro. In april, als het weer het toelaat, kom je de showa bekijken en kan je beslissen of je deze neemt of niet.

Wil je de showa meenemen, wat wenselijk is, dan betaal je het saldo, in dit geval 195 euro. Zeg je dat je de showa niet wil, dan kan je het geld voor een andere aankoop gebruiken. Dat kan zijn voor een koi, dat kan zijn voor de aankoop van probites, zodat je niet verplicht bent een koi aan te kopen die je niet wil.

Ik dacht dat ik het niet beter kon aanbieden. Denk nu niet dat de beste er ondertussen uit zijn, want zo werkt het niet. Het blijven onvoorspelbare wezentjes, en vooral showa kunnen raar uit de hoek komen.

Laat je niet misleiden door grootte of ondefinieerbaar patroon zoals bijvoorbeeld de 1611113. Het zijn juist deze showa die de kans maken om vrouwelijk te zijn en om als een verrassing te ontwikkelen. Maar ik wil je keuze niet beïnvloeden en probeer de tosai zo goed mogelijk de winter door te krijgen.

Wat betreft de ginrin benigoi

Hier wil ik graag het volgende voorstel formuleren. Vermits er absoluut geen keuze te maken is, en deze nadien terug op te vissen wil ik er graag een soort wedstrijd van maken.

Ik zal een keuzesysteem hanteren, waarbij degene die zich eerst meld, ook de eerste keuze krijgt. De koi moet in januari volledig betaald worden, namelijk 395 euro, maar ik zou graag de verdere ontwikkeling opvolgen van de miniatuurtjes van deze prachtige schepsels. Krijgen wij ze even groot tegen het einde van 2017, worden ze even mooi of hebben we toch een achterstand ten opzichte van de Japanse ontwikkeling...wie zal het zeggen.

Je mag meedoen aan deze wedstrijd, maar je moet het niet. Indien je meedoet, zul je dit moeten opgeven en verplicht zijn in oktober 2017 een update te geven met film en foto van de benigoi. Van al de benigoi die verkocht worden en die meedoen aan deze wedstrijd, zal ik een bedrag van 25 euro per benigoi appart leggen. Het totaal bedrag van de verkoop en van de mensen die meedoen met deze wedstrijd, zal te winnen zijn na beoordeling door ofwel een jury, ofwel door Daisuke Maeda, dat weet ik nog niet.

In ieder geval, als er van de 31 overgebleven ginrin benigoi, zeg maar 20 mensen mee willen doen met de wedstrijd, dan is er 25 x 20 ofwel 500 euro als prijs weggelegd voor de winnaar ! Doen er 30 mensen mee, dan is het natuurlijk 750 euro, maar dat verwacht ik niet. Als je je aanmeld om mee te doen, krijg je automatisch een antwoord met vermelding van welke plaats je krijgt in de keuzerij.

Als je later in de rangschikking komt, dan denken mensen onmiddellijk dat ze een mindere koi krijgen voorgeschoteld !!! Niets is minder waar, geloof me...Het selecteren zal ik proberen in goede banen te leiden in april, en indien het weer dit toelaat. Ik zal proberen de mensen op één dag samen te krijgen, wat zo goed als onmogelijk is. We zullen tegen die tijd proberen even creatief te zijn om oplossingen te zoeken, maar dat is voor later.

Ik ben nog vergeten te zeggen dat ik verantwoordelijk ben tot april. Met andere woorden, indien er iets gebeurd, heb je nog altijd de garantie dat je investering veilig is. Je kan het geld altijd gebruiken voor de aankoop van een andere koi, ofwel de aankoop van probites.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240