Zijn de tijden gekeerd ?

Zijn de tijden gekeerd ?

Worden het weer gezellige ouderwetse dagen van voor corona, of is het nog te vroeg om hierover uitsluitsel te geven. Gisteren gingen er toch weer een groot aantal koi mee naar huis, het doet deugd.

Het beste nieuws was dat ze in Japan beslist hebben om de visum te annuleren en de grenzen terug open te zetten. Een vervelende lompslomp valt weg, gelukkig maar. Toch weer iets waar we ons niet druk meer over moeten maken.

Bovendien werden er gisteren weer ettelijke koi verkocht, en dat doet een mens toch plezier. De eerste die gisteren het hazepad koos was de doitsu showa van Ooishi van 66 cm, die ook een mooie tweede prijs haalde op de koishow in Arcen.

Het blijft een moeilijk gegeven een doitsu koi te verkopen. Bovendien had deze al een serieuze lengte op zijn jonge leeftijd van 38 maanden, iets wat bij doitsu ook niet altijd relevant is. Ik kan ze best apprecieren, maar verkooptechnisch een moeilijk verhaal. Ze heeft nu gelukkig toch haar thuis gevonden, en daar ben ik blij mee.

Het overzetten van vijver 9 naar de binnenvijvers verliep met weinig enthousiasme, maar dat had ik ook niet verwacht. Toch werden er 2 koi uitgekozen, waarvan eentje onmiddellijk mee naar zijn nieuwe vijver zou gaan, de andere moet nog even hier blijven. Je kan ze nu bewonderen in binnenvijver 6 en er zitten nog echt mooie exemplaren in.

Het was groezelig weer gisteren en dat laat zich zien in de filmpjes die ook groezelig overkomen. Of misschien moet ik een nieuwe camera kopen, want deze begint ook stilaan te verslijten. In ieder geval verhuisden deze 4 koi naar een nieuwe verblijfplaats, die pas een metamorfose onderging.

Ook deze 2 sanke verlieten mijn veilige haven. Ze zaten al een tijdje in Arendonk. Ik ben altijd blij als ik toch een goede thuis kan vinden voor de koi. Het zou zelfs fijn zijn moest ik de komende weken nog wat koi een nieuwe thuis kon geven, het is in ieder geval de betere periode om koi over te zetten.

Het nieuws  komt wat vroeger dan normaal, maar dat heeft te maken met het wereldkampioenschap wielrennen. Daar ga ik nu proberen van te genieten de volgende uren. Spijtig voor Matthieu van der Poel dat hij  in deze omstandigheden niet kan meedoen, want wij zijn allen ook supporter van Matthieu ! 

 

7
6
25
7
5
9
4
8

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

eric

Denk het niet Luc eerder kleine nederlandse overwinning of gelijkspel 

interkoi

je hebt gelijk eric, maar eerlijk is eerlijk, ik heb de wedstrijd afgezet want het was niet om naar te kijken...wat een saai vertoon....


Johan

Ga vanavond 20:45 kijken naar Nederland 🇳🇱 tegen België 🇧🇪 Twee mooie voetballende ploegen.

interkoi

Het hoogtepunt is al geweest Johan....deze morgen. Deze avond zal het 0-4 worden ben ik bang voor !

Johan

@interkoi Je zat er naast Luc met de uitslag het is geen Wielrennen 🚴‍♀️


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml