ZNA 2023

ZNA 2023

Als het goed is wordt dit weekend de prestigieuze koishow gehouden in Japan. Wanneer werd ZNA opgericht ? De oorspronkelijke koiclub, Oita Airinkai, werd opgericht op 11 februari 1962. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste shows in Japan.

Zen Nippon Airinkai begon op 11 mei 1968. Zen Nippon Airinkai geautoriseerd door de Japanse regering als Shadan Hojin (rechtspersoon) op 26 september 1983. Geautoriseerd door de Japanse regering als Ippan Shadan Hojin op 1 april 2013.

Doel ! Zen Nippon Airinkai heeft tot doel bij te dragen aan de verrijking van de Japanse cultuur en verbetering van de artistieke gevoelens van de mensen door het houden van nishikigoi te promoten, de weg naar waardering te sturen en de schoonheid ervan na te streven. Oprichter: Dr. Takeo Kuroki, MD

Huidige voorzitter: : Masaaki Nakajima (sinds 17 juni 2017)

Om hier een prijs te winnen is niet eenvoudig. Wij hebben dit jaar 1 koi die geselecteerd werd door Sakai FF om mee te dingen naar het allerhoogste. De kohaku werd aangekocht op de veiling van Sakai in maart 2022. Het is een dochter van Plizella.

buIk heb er een foto bijgedaan van de bloedlijn van deze kohaku die gaat van Plizella naar de beroemde Shining Rose waar ik al meerdere toppers van had aangekocht, die op haar beurt een dochter is van Beauty Rose. Als je dan nog verder in de tijd teruggaat zie je de hele Rose stamboom, een bijzonder intrigerende stamboom.

Het laatste filmpje dat ik ontvangen heb was van 5 december 2022. Toen was ze nog 57 cm. Maar je kan nu al zien dat er kwaliteit te voorschijn komt.

Volg de rode lijn op de foto en je kan de bloedlijn volgen. De kohaku die mee gaat doen is 59.5 cm en komt dus uit in de klasse 60 Bu. Bu is de maat die de grootte van de koi aangeeft, voor ons een redelijk onbekend begrip, maar ik heb een foto gemaakt, zodat je de juiste Bu maten kunt bekijken.

We gaan duimen voor deze machtige kohaku, want ze werd zelf door Sakai FF uitverkoren en dat wil toch wat zeggen !

 

 

5
4
19
6
7
2
12
0

Meer afbeeldingen

ZNA 2023: afbeelding 1
ZNA 2023: afbeelding 2
ZNA 2023: afbeelding 3
ZNA 2023: afbeelding 4
ZNA 2023: afbeelding 5
ZNA 2023: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

JR

Spannend we gaan duimen en hoop voor de eigenaar dat Kohaku een prachtige prijs pakt.


wiechert

De kohaku ziet er fantastisch uit en met haar 59,5 cm denk ik dat ze een grote kans maakt op een mooie prijs.
heel veel succes dit weekend.


Marc roelvink

Prachtige koi 
Succes op de show 👍


Polleke

Het zegt al iets dat ze mee ¨mag¨doen dus ik wens jullie succes , en wat een body al voor deze lengte dat is een pluspunt voor de show .De size's gaan per 5cm en dat creëert nog meer kansen .Grtjs 


Peter De Clercq

Inderdaad een zeer mooie koi! Toch een zeer unieke gebeurtenis voor de koper van
deze koi. Van mij mag ze winnen in haar klasse!!! 👍👌


inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml