Hoe gaat het met Interkoi Nederland

Hoe gaat het met Interkoi Nederland

In deze tijden is het rustig aan het front. Buiten de veilingen is er weinig te beleven, en de vraag die je je kan stellen is of het nog nodig is om naar Japan te gaan. De tijden zijn op korte tijd verandert.

De strategie van de kwekers is ook verandert. Aanpassen is dus noodzaak, en we doen er alles aan om te anticiperen. Vandaag misschien even de tijd nemen om te kijken hoe het bij Interkoi Nederland gaat.

Johan is gepassioneerd en heeft zich de laatste maanden geëngageerd om kwalitatieve koi aan te kopen, die zeker de  moeite waard zijn om in het oog te houden. Naast de grote kanonnen koopt Johan ook regelmatig meer betaalbare tosai aan, liefst van Momotaro omdat deze volgens hem het beste evolueren wat betreft kwaliteit en groeipotentie in combinatie met een betaalbaar prijskaartje.

Ze doen het goed daar in Spijkenisse. De koi zwemmen ontspannen rond in zijn quarantaine verblijf zoals je kan zien op dit filmpje dat gisteren werd gemaakt. De opvang mogelijkheden zijn misschien beperkt, maar meer is ook niet nodig. 

Johan zou graag nog een groot aantal koi aankopen, dan ben je echter wel afhankelijk van de azukari strategie, namelijk om de koi wel aan te kopen, maar nog een seizoen in Japan te laten om verder te ontwikkelen.

Niet eenvoudig. Terwijl Sakai FF de strategie heeft ontwikkeld om zijn tosai gratis een jaar azukari te laten, is het bij Momotaro het tegenovergestelde en proberen zij de azukari opvang zo goed als onmogelijk te maken, zeg maar te beperken.

Hoe doen ze dit ? Door de prijs van aankoop van een tosai of nisai zo hoog te maken om als azukari in aanmerking te komen, dat de verkoopsprijs bijna onhaalbaar wordt voor de gewone burger.

In het verleden heb ik regelmatig mijn relatie met Momotaro ingeroepen om het nodige respect af te dwingen en de koi toch azukari te laten ondanks de verplichte minimum aankoopprijs, maar ik weet niet hoelang ik dit nog kan inroepen.

Daarom ook mijn verschuiving naar Sakai FF, alhoewel mijn hart nog altijd bij Momotaro ligt. In ieder geval heeft Johan een prachtcollectie koi rondzwemmen dat binnenkort nog zal aangevuld worden met hoogwaardige Momotaro koi.

Hij heeft zich niet laten doen in de veilingen, dat bewijst zijn huidig koiaanbod dat overal hoge ogen gooit. Op enkele jaren tijd is Interkoi Nederland uitgegroeid tot een betrouwbaar partner en heeft een goed aankoopbeleid met oog voor mooie koi. 

Een goede samenwerking is de sleutel tot succes !

 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Interkoi Nederland

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml