Vervelende periode

Vervelende periode

Ik herken deze periode. Normaal zit ik lekker in Bali, maar dit jaar is het er  niet van gekomen. Er is weinig interessant nieuws te melden, dus ook moeilijker om nieuwsitems te schrijven.

Het weer speelt dit keer ook een belangrijke rol, want de mensen zijn niet geneigd om even langs te komen. Ik amuseer me dan maar met mijn nieuwe lichtbox om wat foto's te maken en wat koi te filmen in de vijvers.

Ik had nog een 4-tal koi die ik nog niet in mijn bestand had opgenomen. Geen dure koi, gewone koi die ik wel leuk vind als alternatief om vrij goedkoop aan te bieden. Het waren kawarimono die ik nu wel geactiveerd heb.

Nadat ik een groot aantal kawarimono geselecteerd had voor een klant, bleven er 4 over die ik niet wou. Dan koop ik ze zelf wel, ik zal er wel iemand een plezier mee kunnen doen. Ze waren pas in augustus geboren, dus nog vrij jong en al fors in de maat.

Je kan ze vinden onder het koiaanbod van Hikari en van Ginrin. Het zijn wel plezierige vijverbewoners, dankbaar  om naar te kijken. Ik zet ze even op een rijtje. Het zijn best leuke visjes.

Ik vind dat de foto's redelijk goed gelukt zijn. Het zijn natuurlijk geen domi fotokes, daar heb ik het materiaal niet voor, maar al bij al is de lichtbox een dankbare gebruiksvoorwerp om de lichtschijn uit de blauwe bowls te halen. Wat mij betreft ben ik tevreden. Het zijn vrij natuurlgetrouwe foto's met voldoende scherpte.

Een ginrin soragoi van 32 cm - Een,ogon van 37 cm 
Een oshiba achtige hikari van 30 cm - en een ginrin ogon van 30 cm.

Ik moest de koi toch verzorgen, zoals iedere dag, en waarom dan ook geen overzichtsfilmpje maken van de vijvers. Het eerste filmpje is van binnenvijver 8 en hier zwemmen een kleine 20 koi rond, gedeeltelijk verkocht, gedeeltelijk nog te koop.

In buitenvijver 5 zwemmen een 30-tal jumbo in, waarvan ook een groot gedeelte verkocht. Deze koi zitten buiten op 16° en zwemmen rustig rond. Blijkbaar hebben ze het naar hun zin in het warmere water. Andere jaren staat deze vijver op 20°-22°, maar die tijd is voorbij....

 

5
4
21
3
4
3
7
0

Meer afbeeldingen

Vervelende periode: afbeelding 1
Vervelende periode: afbeelding 2
Vervelende periode: afbeelding 3
Vervelende periode: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml