Zo zag het er deze morgen uit

Zo zag het er deze morgen uit

Het is eventjes mooi om naar te kijken, maar wat ben je het gauw moe gezien.

Het heeft iets feëerieks, de sneeuw, maar voor ons en de koi is het plezier maar van korte duur. Als je de filters hebt gedaan, en nog wat in de kou gewerkt, ben je het al snel moe om in de sneeuw te ploeteren. Zo zag het er deze morgen uit

De meeste koi hebben er geen last van, en vooral de kleintjes passen zich zonder problemen aan. Een klein filmpje licht een tipje van de sluier op, en zelf ben ik ook benieuwd naar de resultaten.

Ze zitten nu op 19°, en het gedrag is meer dan bevredigend. Nog even de ammoniak en de nitraat meten, en dan kan ik zachtjesaan beginnen te voeren.

De grote koi gaan stilaan ook in winterrust. Temperatuur is nu 14° en zal in de loop van de volgende weken naar 12° gaan. Het blijft een mooi tafereel om naar te kijken.

De koi die pas uit Japan zijn binnengekomen, beginnen zich ook redelijk aan te passen. De ene vijver al iets beter dan de andere, en dat zie je in het gedrag van de koi. Is de ene vijver spontaan en nieuwsgierig, in de andere vijver blijven ze onderaan zwemmen zonder vertoon van interesse in de omgeving.

Ondertussen is mijn buurman Louis weer volop zijn kerstbomen aan het bijsjouwen. 80 Jaar ondertussen, en nog gaat hij iedere dag in weer en wind naar de velden waar hij zijn kerstbomen heeft opgekocht om deze uit te doen en binnen te halen. Hij is wijd en zijd bekend voor zijn kerstbomen, en als ik me niet vergis verkoopt hij er meer dan 2000 per jaar, zowel aan bedrijven, als aan particulieren.

Netjes gesorteerd, in alle maten en grootte, met dennebomen die hun stekels niet verliezen, of de gewone ouderwetse dennebomen, hij heeft ze allemaal. Ik hoop dat hij het nog tientallen jaren mag doen....

Klik ook eens op de banner van sportselect hier aan de rechterzijde van de pagina.

Hij heeft de moeite genomen om je rond te leiden en een makkelijk cadeau aan te kopen voor de naderende eindejaarsfeesten. Deze cadeaugids helpt je snel, eenvoudig en goedkoop om een keuze te maken. Doen is de boodschap. De verzendingskosten zijn gratis boven een bepaald bedrag, en door onze ligging vlak aan de grens, zijn de verzendingskosten relatief laag, en worden de pakjes snel verstuurd.

Meer afbeeldingen

Zo zag het er deze morgen uit: afbeelding 1
Zo zag het er deze morgen uit: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240