De kleintjes zijn toegevoegd

De kleintjes zijn toegevoegd

Zoals jullie waarschijnlijk kunnen zien, zijn de kleine tosai toegevoegd op de website.

Een heel werkje als je bedenkt dat je in dit weer 42 visjes één voor één moet bowlen, een aantal foto's maken en daarna moet filmen. Dat ben je echter nog niet klaar, want dan moet je nog alles nummeren, sorteren, uploaden en de juiste informatie bij de juiste koi zetten.

Soms gaat het mis, en gebeuren er weleens foutjes. Geef het me gewoon even door, zodat ik het recht kan zetten. Je moet toch rekenen op een 6-7 tal uur dat je hiermee bezig bent.

Wat ook heel moeilijk is, is om de juiste koi bij het juiste nummer en het juiste filmpje te plaatsen. Misschien even moeilijk, maar achteraf is het toch wel zo makkelijk. Even doorbijten en zorgen dat alles met elkaar in overeenstemming is, is de boodschap.

Er zijn er al een aantal van verkocht, deze moet ik nu nog aanduiden, en dan nog de 11 extra geselecteerden controleren, en als dat klopt, zit mijn taak erop. Ik heb nogal wat klanten vandaag die naar de grote koi komen kijken, dus zal het iets voor deze avond zijn.

Even herhalen wat deze kleine tosai inhouden. Er komen nogal wat vragen over de kwaliteit en het geslacht van de koi. Eerst en vooral is het onmogelijk om op deze leeftijd al het geslacht te bepalen. Er wordt gespeculeerd dat de Japanners er veel meer vanaf kennen dan wij, maar dat is een loos begrip. Misschien kunnen zij bepaalde aanwijzingen vinden om te veronderstellen welk geslacht het zou kunnen zijn, maar volgens mij is dit ook niet.

Toen Daisuke de koi selecteerde samen met ons, heb ik geen enkele intentie gezien waaruit je kon opmaken of hij naar het geslacht keek. De eigenschappen waar hij naar keek waren puur, het beni, het motoguru, het patroon en of de koi gebreken had. Ieder foutje werd er onmiddellijk uitgehaald. Dan spreek ik over te grote kieuwen, wat dikwijls voorkomt, vervormde body, beschadigingen aan de ogen, en andere...

Wat betreft de kwaliteit wil ik hier nogmaals op drukken dat deze koi reeds 3 x geselecteerd werden. Uit deze kweek kwamen na 3 selecties nog 800 exemplaren te voorschijn, waaruit ik en Daisuke samen deze 42 showa hebben geselecteerd. Volgens zijn aangeven zouden deze naar een grote vijver gaan, waar ze op een heel hoog voedingsniveau zouden komen te staan, waarna ze nogmaals 3 tot 4 keer zouden geselecteerd worden.

Het uiteindelijke resultaat hangt af van datgene wat er overblijft, maar het zijn koi die als jumbo tosai begin volgend jaar aangeboden worden.

Is het mogelijk dat ze goede koi over het hoofd zien, en dat deze in mijn selectie beland zijn ? Wat mij betreft wel, want het zijn geen waarzeggers.....misschien wel meer dan één. Wel moet je begrijpen dat ik niet de omstandigheden kan geven die nodig zijn om deze showa tot jumbo tosai op te kweken.

Het enige wat ik kan doen, is ze de beste omstandigheden geven waarover ik beschik, en dat is momenteel de koi een temperatuur geven tussen de 19° en 22°, met een goed voederschema, zodat ze zich zo goed mogelijk zullen ontwikkelen.

Het zijn degelijke showa, geselecteerd met veel geduld, waarvan ik denk dat het mooie showa kunnen worden voor een aannemelijke prijs. Ik had nog graag wat sanke erbij gehad, maar die waren helaas niet voorradig.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240