Zo ziet een vijver er leeg uit

Zo ziet een vijver er leeg uit

Ik ben dit jaar begonnen met het merendeel van mijn vijvers volledig met de hogedrukreiniger zuiver te maken.

Een kwestie van leeg laten lopen, enkele dagen uitdrogen, en daarna de vijver opnieuw opstarten. Ik ben momenteel begonnen aan de binnenvijvers, waarvan ik de tweede nu heb gedaan. Nog eentje te gaan.

Ik heb de vijver gisteren gevuld, en nu ga ik me bezig houden met het opstarten van de vijver. Bij hoog en bij laag is me een nieuw produkt aanbevolen voor het opstarten van de vijvers, dus waarom zou ik dit niet eens proberen. Het wordt specifiek aangeraden door René de Greeff, koidokter in Boekel en gespecialiseerd in het verzorgen van koi. Lees meer op www.koihealth.nl. Volgens René is dit het enige produkt dat de opstart en het onderhoud van vijvers waarborgt.

Het gaat over de Biota Bacterial Activator. (What 's in a name...)

BiotaComplete is een nieuwe formule van bacteriën met voeding en mineralen speciaal ontwikkeld voor de BiotaBacterialActivator. De bacteriën in de BiotaComplete zijn speciaal geselecteerde in de natuur voorkomende bacteriën die zorgen voor helder en gezond vijverwater. De bacteriën breken vuil en slib af. Verminderen pathogene belasting. Zorgen voor minder stress bij vissen door verlaging van de organische belasting.

De BiotaComplete bevat onder andere Bacillus subtilus, bacillus spec. En nog 10 andere versschillende stammen nuttige bacteriën speciaal geselecteerd voor het activeren in de Biota BacterialActivator.

Biotacomplete gekweekte bacteriën in de Biota BacterialActivator.

De meeste vloeibare soorten bacteriële producten die beschikbaar zijn in de branche bevatten weinig of geen echte nitrificerende bacteriën. In plaats daarvan vertrouwen ze op hun vermogen om aanvaardbare niveaus van ammoniak te handhaven totdat de natuur voorkomende Nitrosomonas en Nitrobacter bacteriën zich kunnen vermeerderen. Ze moeten worden beschouwd als steun aan de biologische nitrificatie.

BiotaComplete bevat Nitrobacter bacteriën samen met heterotrofe bacteriestammen. De in de Biota BacterialActivator gekweekte Bacteriestammen geven de nitrificatie een enorme impuls door de invoering van meer dan twee zuivere culturen van Nitrosomonas en ondersteunende nitrificerende bacteriën. Deze versnellen het nitrificatieproces. Ammoniak en nitriet niveaus zijn snel en aanzienlijk teruggebracht tot veilige niveaus.

Echte nitrificerende bacteriën zijn strikt aërobe autotrofen. Zij kunnen alleen gebruik maken van stikstof uit anorganische bronnen, zoals ammoniak en nitriet. Nitrosomonas (ammoniak-oxidatiebacteriën) en Nitrobacter (nitriet-oxidatiebacteriën) zijn de meest voorkomende.

Heterotrofe bacteriën worden over het algemeen beschouwd als organisch slib afbrekers. Ze zijn voornamelijk uit de geslachten Bacillus en Pseudomonas. De meeste van deze zijn facultatief anaërobe, wat betekent dat ze kan functioneren met of zonder zuurstof. Ze doen totaal verschillende functies, afhankelijk van het gehalte aan opgeloste zuurstof die aanwezig is. Deze zijn uitermate geschikt in beadfilters aangezien hier het zuurstofgehalte erg wisseld.

De bacillus-stammen produceren diverse enzymen die weer als katalisator dienen voor de werking van de overige bacteriën.

Heterotrofe “nitrificeerders”geven de voorkeur om aan hun stikstof te komen van organische bronnen, zoals ontbindend organisch afval. Degenen die kan omzetten ammoniak doen dit alleen als een organische stikstof bron niet beschikbaar is. Dit is onwaarschijnlijk dat dit gebeurt in een aquarium of vijver waar de vis aanwezig zijn. • Heterotrofe “nitrificeerders” in het algemeen kunnen geen gebruik maken van nitrieten.

In de Biota BacterialActivator kweekt u zelf verse bacteriën, meerderheid van die is Nitrosomonas en Nitrobacter. Voor het verkrijgen van dezelfde ammoniak succespercentage, een concurrerend product, bestaande uit heterotrofe “nitrificeerders” zou de toevoeging van 10 keer deze hoeveelheid het zelfde resultaat geven als de gekweekte in de Biota BacterialActivator.. Geen enkele hoeveelheid van heterotrofe “nitrificeerders” kunnen ammoniak snel verlagen..

Heterotrofe “nitrificeerders” kunnen ook worden werken in de omgekeerde richting, ze kunnen nitraat omzetten in nitriet of ammoniak, in het bijzonder in tijden van lage opgeloste zuurstof niveaus. In een vijver, kan dit mogelijk gebeuren tijdens de uren voor zonsopgang of bij warm weer.

De bacteriën in BiotaComplete hebben de volgende werking:

- Verlaging/voorkoming van hoge nitriet en ammoniak pieken.

- Verlagen van hoge nitraat waardes.

- Het afbreken van organisch materiaal zowel in zuurstof arme als in zuurstofrijke situaties.

- Het ondersteunen van de aanwezige bacteriën door het produceren van enzymen.

Ik zal alles vandaag testen, en morgen met de toevoeging ervan beginnen.

Meer afbeeldingen

Zo ziet een vijver er leeg uit: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240