Ik durf het bijna niet te zeggen

Ik durf het bijna niet te zeggen

Verweet ik mezelf nog dat ik 2 dagen geleden een onnozelaar was, vandaag ben ik een driedubbele onnozelaar, en wel om de volgende reden.

Ik heb dus altijd reserve kaartjes en batterijen bij me, omdat het wel eens meer gebeurd dat ik ofwel de kaart vergeet, ofwel de batterij leeg is. Om de één of andere reden moet ik het kaartje even opzij gelegd hebben waar ik al de filmpjes op had gezet, en blijkbaar werd ik toen gebeld of gestoord.

Toen ik verder wilde werken, zal ik blijkbaar niet meer geweten hebben dat ik het kaartje reeds uit de camera had genomen en deze op mijn bureau had gelegd. Het alzheimer virus zal toen al toegeslagen zijn, en ik was er vast van overtuigd dat er geen kaartje meer in de camera zat. Toen ik verder wilde gaan met het verwerken van de films, was ik dan ook in de overtuiging dat er geen kaartje meer in de camera zat, en kon de vloekpartij beginnen.

Ik heb zelfs niet verder nagedacht, en was er vast van overtuigd dat ik alle werk voor niets had gedaan. Ik heb me zelfs voorgenomen om in het vervolg beter op te letten, en dat meneer alzheimer me zo niet meer te pakken mocht hebben, en dat ik geconcentreerder zal zijn, bij alles wat ik doe of ga doen. Ik moet toegeven dat het geen alleenstaand geval is. Als ik dus binnen een paar jaar begin te vergeten wat ik in de vorige zin gezegd heb, dan zijn jullie getuige van mijn teloorgang....

Kom ik gisteren opnieuw thuis, nadat ik een kaartje in de camera had gestoken, en wil ik de foto's en het filmpje op mijn computer zetten, wordt ik plotseling geconfronteerd met het feit dat hier wel alle foto's en filmpjes op staan. In eerste instantie was ik reuzeblij, maar wel met de nodige vraagtekens.

Het voordeel is dat ik nu een filmpje gemaakt heb van 22,5 minuut over alle koi die ik dus gebowld heb. Daarnaast heb ik ook een filmpje gemaakt van de koi die ik ga meenemen naar de Shinkokai show. Ik heb er een paar onverwachte koi tussengezet, gewoon omdat er mensen zijn, die denken dat deze koi geen kans maken. Of het zo is of niet weet ik niet, maar dat het onvoorspelbaar is, dat is een zekerheid.

Filmpje van alle gecontroleerde koi - 22,5 min.

Mijn selectie voor de show - 9,5 min.

Geen GC, maar toch degelijke koi, en ik geloof wel dat ze hier en daar een prijsje zullen scoren. Wat me zelf opviel was het feit dat ik dit jaar eens met weinig Momotaro vissen op de proppen kom. In totaal zijn er slechts 2 Momo's te bespeuren, en dat is wel heel uitzonderlijk. Het is dit jaar Taniguchi die de kroon spant, raar maar waar...

Welke me zeer veel voldoening gaf, was de op de foto getoonde kohaku van Taniguchi. Ik heb ze Martina genoemd, een toepasselijke en mooie naam, verwijzende naar de tenniskampioene Martina Navratilova. Deze werd indertijd aangekocht als de kashira van een bepaalde selectie, hier getoond bij aankoop, en hier zoals ze nu is.. Persoonlijk vind ik het altijd mooi om te zien hoe koi aangekocht worden, en dat je de ontwikkeling kan zien. Ik heb ondertussen 6000 filmpjes op youtube staan, en door mijn ingenieus systeem kan ik bijna ieder filmpje probleemloos vinden.

Ze moet nog 3 jaar worden en is nu 60 cm. De kritikasters hoor ik dan zeggen dat ze niet zo groot is, en gelijk hebben ze. Als je de maatstaven van nu bekijkt, en een sansai naar grootte beoordeeld, komt deze te kort, want een sansai tegenwoordig zie ze graag op 68 - 72 cm.

We praten hier nog over een koi in volle ontwikkeling, het is als het ware nog een baby, of een tiener. Zal ze boven de 80 cm komen ? Vermoedelijk niet, maar een gezegende 75 cm zal ze volgens mij toch moeten kunnen halen. En wat dan nog. Wie heeft er koi in zijn vijver van 80+ van deze kwaliteit. Als je de maatvoering van sommigen in acht neemt zwemmen er overal koi van 90 cm en meer...

Ik zal het zo zeggen. Er zijn weinig mensen die koi van 80 cm hebben, geloof me maar. Het blijft nog altijd een indrukwekkende maat 80 cm, om nog maar niet te spreken over 90 cm en meer. Met hun mond en handen is 90 cm niets, maar koi in die lengte komen niet zo veel voor. Als deze kohaku 75 cm zou worden, was ik al heel blij.

Ik heb slechts 1 koi die boven de 90 cm kan worden, en zou moeten worden, en dat is Virgin. en die komt einde van dit jaar hopelijk naar huis.

Meer afbeeldingen

Ik durf het bijna niet te zeggen: afbeelding 1
Ik durf het bijna niet te zeggen: afbeelding 2
Ik durf het bijna niet te zeggen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137