Niet alle koi staan op de site

Niet alle koi staan op de site

Er zijn een groot aantal koi die ik niet op de site heb gezet. Dit zijn voornamelijk de vijvervissen, die ik dit jaar een mindere rol heb toebedeeld.

Dit wil niet zeggen dat ze niet goed zijn, maar ze hebben een totaal andere functie. Mijn oproep tot het bekijken van deze vissen heeft toch de nodige aandacht getrokken van enkele mensen.

Patrick kwam even op de motor, genietend van het goede weer, en geef hem maar ongelijk. Alhoewel ik weet dat je geen koi met de motor kan meenemen, vind ik het toch belangrijk dat de nodige informatie wordt gegeven. Op zijn vraag om een mooie showa en karashigoi uit de vijvervissen te selecteren, kwam ik tot de volgende selectie, waar ik vooral de nadruk legde op het verschil in kwaliteit en prijs.

Door de duurste combinatie en de minder dure combinatie naast elkaar te laten zien, werd het iets makkelijker om uit te leggen waarom iets goedkoper of duurder was. Het werd Patrick al snel duidelijk en als het goed is komt hij volgende week terug om zijn definitieve keuze bekend te maken. Wordt vervolgd....

Eén van de Isa Showa verliet vandaag ook zijn vijver om naar zijn uiteindelijke bestemming te gaan. Ik noem deze de klepperaar omdat deze koi altijd ontzettend met zijn staart klapperde als hij overgeplaatst werd, of als ze in de bowl moest om gemeten te worden. Dit leidde tot een kleine blessure in de staart, waardoor de koi enkel naar iemand kon die er vertrouwen in had dat de staart terug in orde kwam, en waarvan ik wist dat hij goed voor de koi kon zorgen.

Dit is dan ook gebeurd, en ik ben blij dat de rust en de ontspanning in zijn natuurlijke omgeving een betere herstelperiode inluid dan bij mij in de vijvers, die regelmatig gestoord worden, waardoor de stress bij de vissen altijd een belangrijke negatieve faktor inhoud.

Enkele reuze nisai kohaku werden voor mijn vriend Martin gebowld, want zijn keuze was gevallen op dit prachtexemplaar. Deze prachtige dame heeft het geluk om haar intrek te nemen in een 80 kuubs vijver naast een aantal andere schoonheden. Toekomst verzekerd... Ik ben dan ook heel benieuwd wat deze toch wel sublieme selectie in de toekomst gaat doen.

Deze ganse selectie bezit body, lengte, patroon en toekomst. Prijs/kwaliteit verhouding is buiten kijf...., de prijskaartjes zijn vermeld op de website. Het is dan ook een hele uitdaging om te weten te komen wat deze koi na 2 jaar zullen gepresteerd hebben. Het verwachtingspatroon, of de lat ligt dan ook zeer hoog. Het is zeer moeilijk om dergelijke selectie aan te kopen voor de geldende prijzen, neem dat maar van me aan.

Ondertussen heb ik al een test gedaan met de biota activator in de nieuwe vijver. Ik kan enkel de resultaten zo goed mogelijk proberen te laten zien. Eerst en vooral toon ik een filmpje met de eenvoudige bereidingswijze van het produkt, dat door velen al gekend is. Het is ook duidelijk een produkt dat een "goed gevoel" voldoening geeft. Met andere woorden, heb je het gevoel dat je iets voor de koi doet, en dat werkt heel positief.

Op de bijgevoegde foto's laat ik je respectievelijk de gemeten waarde van de nitriet en de ammoniak zien voor het gebruik van het produkt. Daarna 2 uur later en als laatste een dag na toevoeging van deze biota activator. De foto's zijn niet bewerkt, en het is misschien zeer moeilijk om via een foto het resultaat te laten zien, maar neem maar van mij aan dat de laatste foto, totaal geen ammoniak meer aantoont. Er is dus wel degelijk resultaat.

Voor mij is het dan ook een belangrijk produkt om op een snelle en efficiënte wijze de vijvers opnieuw op te starten wanneer nodig. Dit aangevuld met het combinatie elexir voor het onderhoud, ben ik volledig overtuigd van het nut van deze produkten.

Tenslotte wil ik nog even mijn zoon Frank in the picture zetten die hier de auto van Rudy beletterd met het nieuwe logo van Interkoi. Rudy vroeg hier al een hele tijd om, en eindelijk was het zover. Via dit filmpje kan je zien hoe secuur dit logo met 3 kleuren wordt aangebracht. Het is dus niet even een logootje plakken zoals je kan zien. Normaal kost dit ongeveer 60 euro, maar mensen die eventueel publicitiet voor Interkoi willen maken, krijgen deze logo, inclusief het aanbrengen op de auto voor 30 euro.

Nog even melden dat ik vandaag open ben van 10.00 tot 14.00 uur, en dan zit mijn nieuwsitem er weer op. Volgende week zaterdag ben ik ook gewoon open, maar volgende week zondag moet ik hopelijk een paar prijsjes afhalen in Rijswijk, wie weet...

Meer afbeeldingen

Niet alle koi staan op de site: afbeelding 1
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 2
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 3
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 4
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 5
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 6
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 7
Niet alle koi staan op de site: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137