De kleintjes werden groot

De kleintjes werden groot

Langzaam maar zeker verhuizen gaan de kleintjes van december naar huis.

Ze zijn ondertussen wat gegroeid, en de doelstellingen van 25-30 cm werden volgens mij gehaald. Toch ben ik benieuwd wat deze tegen het einde van het jaar gaan doen.

Dit was de meest gewilde of de koi die het meeste succes had van deze serie, hier te zien bij aankoop in december 2012. Zal hij zijn belofte kunnen waarmaken ? Hopelijk komen we het te weten. Als de zomer wat positief is, schat ik deze koi toch op 45 cm tegen het einde van het jaar.

De keuze van Maeda San verhuisde ook naar onze Noorderburen, en vond een onderkomen bij Peter, die tevens gefascineerd was door de koi van Taniguchi. Als je deze bowl met kohaku ziet, dan is het toch genieten. Zelfs na een jaar in mijn vijvers zie ik zo goed als geen shimi's of negatieve ontwikkelingen.

Als de show voorbij is, ga ik ook een selectie voorbereiden van deze kohaku, om de 10 beste, of waarvan ik denk dat het de betere zijn, in de groeivijver te plaatsen. Een project dat ik ieder jaar doe, en waarvan de resultaten gewoonlijk heel positief zijn. Vermoedelijk zal ik dat zaterdag 18 mei doen.

Als er mensen zijn die zich geroepen voelen om de selectie mee te doen, mogen ze zich altijd aanmelden. Misschien is het zelfs interessant om samen de selectie te maken, en de evolutie op te volgen. Liefhebbers mogen zich aanmelden.

Als ik aan Taniguchi denk, moet ik nog altijd aan dit filmpje denken dat in februari 2011 gemaakt is, speciaal voor Interkoi. Nog altijd mooi om terug te zien...

Er komen nog 6 interessante sanke van Momotaro binnen die al een respectabele lengte hebben, en deze zullen ook in deze groeivijver gaan, na hun ontslakking (= quarantaine). De vijver zal dan op 26° komen te staan, en de algen zouden hun intrede moeten komen doen. Rond oktober wordt de vijver dan weer afgekoeld en zullen er hopelijk nisai te zien zijn van 50 cm en meer.

Dit zijn nog overblijvers van de groeivijver verleden jaar. De kleinste is 50 cm, maar de grootste is nu 57 cm. Toen de grootste in de groeivijver ging verleden jaar, was deze 36 cm als ik me niet vergis.

Als je dan bedenkt dat de sanke die erin gaan, vrouwelijk gesext zijn, en reeds de 40 cm hebben bereikt, belooft het een interessant project te worden. Ik ben in ieder geval benieuwd. Tenslotte nog een filmpje van de showa laten zien, dat ik gemaakt heb op speciale aanvraag. Ik ben beniewd of deze op de show hun mannetje zullen staan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137