Zaterdag Selectiedag

Zaterdag Selectiedag

Zaterdag staat in het teken van de groeivijver en het selecteren van een aantal Taniguchi kohaku.

Het is traditie bij Interkoi om ieder jaar een vijver op te starten die tot oktober op een constante temperatuur van 26° - 28° wordt gehouden, terwijl de zweefalgen hun gang mogen gaan. De resultaten zijn gewoonlijk zeer positief.

De koi die hiervoor in aanmerking komen, zijn enkele kohaku uit de Taniguchi selectie, de sanke van Momotaro met codenummer 1304019 t.e.m. 1304024, en de zopas aangekochte koi van Dainishi of Marudo (zie nieuwe koi). In totaal zullen er niet meer dan een 15-20 koi uitgezocht worden.

Bovendien worden ze op een speciaal voederregime geplaatst, en de verwachting is dan ook dat ze einde dit jaar een behoorlijke metamorfose hebben ondergaan. Resultaten van voorgaande jaren werden reeds herhaalde malen getoont.

Wie graag de selectie van de kohaku meedoet, is welkom nu zaterdag. Om 11 uur zal ik een aantal koi selecteren, die in de groeivijver zullen uitgezet worden. (codenummers 1302031 t.e.m. 1302042)

De prijzen van deze koi staan aangeduid, en wie interesse heeft om deze te laten doorgroeien in de groeivijver kan zijn eigen keuze bepalen. De kosten voor de groeivijver bedragen 100 euro. Je mag zelf je koi kiezen en deze in de groeivijver uitzetten.

De vijver hiervoor bestemd is begin deze week met de hogedrukspuit zuiver gemaakt, en heb ik tot vandaag laten uitdrogen. Vandaag zal deze gevuld worden zodat hij tegen zaterdag volledig in orde is. Het opstarten van de vijver zal gebeuren met de bio activator in combinatie met het elixir kwartet dat ik reeds geruime tijd met succes toepas. Voeg daarbij nog de natuurlijke ingrediënten van Maarten Lammens (Aloe vera mix) en de koi zullen blaken van gezondheid.

Tevens zou het mooi zijn als ik enkele koiliefhebbers, kenners of andere zaterdag bij elkaar zou kunnen krijgen om mee te selecteren, zodat we even een mooie discussie op gang zouden kunnen brengen, waarom we deze koi seleceren. Welke criteria hanteert iemand om een koi de voorkeur te geven ? Is het de body ? Is het de huidkwaliteit, of is het patroonmatig....Allemaal vragen die kunnen beantwoord worden. Wie zich geroepen voelt om mee te selecteren, is van harte welkom. Stuur me wel even een mail vooraf aub.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240