Zou het dan toch nog gebeuren?

Zou het dan toch nog gebeuren?

Al enkele weken zijn we op zoek naar de zon, en de zo belangrijke zweefalgen.

Ik kan niet wachten tot de vijvers een groene gloed gaan vertonen, en ik dacht het gisteren voor de eerste keer gezien te hebben. Ik heb overal de UV lampen uitgeschakeld vorige week, buiten de voorste vijvers, en het stoort me dat ik op dit moment enkel nog wat bruintinten bemerk in de vijvers.

Het zachte groen zou ik moeten hebben, zoals in dit filmpje van enkele jaren geleden, zodat ik weer kan spelen met algen. De zon zorgt momenteel toch wel voor wat animatie, zoals je kan zien bij de tosai.

In de loop van deze week ga ik de indeling maken van de 2 speciale vijvers waar de tosai hun gangen mogen gaan. Zoals gezegd zullen deze showa en sanke ingedeeld worden bij de kohaku, en van daaruit 2 groepen vormen die de ene maand te volgen zijn in de binnenvijvers, en de andere maand in de buitenvijver. In de buitenvijver zal je ze helaas niet kunnen zien, tenzij ze aan de voedermachine liggen te wachten op hun zo begeerde korreltje voer, maar dat heeft ook zeker zijn charme.

Vandaag ga ik in ieder geval de shiro van Omosako even bekijken. Die zitten nu bijna 4 weken in quarantaine en ik ben benieuwd of ik ze nog kan herkennen. Wat ik wel zie is dat de tancho van Momotaro een enorm groeipotentieel aan de dag leggen. Je ziet ze bij wijze van spreken iedere dag groeien.

Wat misschien interessant is om te vermelden, en wat de meesten misschien al zullen bemerkt hebben, is het knopje bij de filmpjes in YouTube dat dient om de kwaliteit van de filmpjes te verhogen. Misschien zullen sommigen opgemerkt hebben dat filmpjes wat wazig of pixelig overkomen. Dit komt als het knopje op de laagste kwaliteit staat. Je kan dit verbeteren door een HD functie te selecteren, (zie de foto).

Meer afbeeldingen

Zou het dan toch nog gebeuren?: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml