Update opensales koi

Update opensales koi

Ik had aan de mensen gevraagd om een update te sturen van de opensales koi.

Dit waren weggevertjes, en ik wou zeker zijn dat de kwaliteit ook meer dan voldoende was. Dit enkel om te laten zien dat "weggevertjes" eigenlijk geen juiste benaming is, maar koi die meer dan behoorlijk waren die voor een habbekrats aan de mensen gegund werd. Om dit reden ben ik blij dat er af en toe eens een mooie update verschijnt van deze visjes.

De eerste update komt van Rik.

Rik had 1302012 uitgeloot en bovendien de derde keuze dacht ik van de ginrin showa van Taniguchi die naast de opensales koi werd aangeboden. Dit was zijn mail:

Hoi Luc,

 

Zoals afgesproken om regelmatig een update te sturen van de GinRin Showa van Taniguchi, heb ik een foto en een filmpje gemaakt. Deze was op de ophaaldag 21 cm, nu 24cm. En de kohaku 1302012 is van de opensales. Deze was op de ophaaldag 30 cm, nu 32 cm.

Ze zitten nog steeds binnen in de quarantaine bak op 21 graden. Ik wil ze begin juni in de vijver zetten als het weer het toelaat.

De ginrin showa herinner ik me goed, want deze zou oorspronkelijk door een vriend aangekocht worden, die achteraf afhaakte. Het mooie aan deze ginrin showa vind ik het feit dat hij door de koptekening oorspronkelijk een smal hoofd leek te hebben. Dit kwam door de moeilijke koptekening.

Doordat de koptekening op dit moment aan het veranderen is, en de menware als je hierover kan spreken dunner en meer geaccentueerd ontwikkeld, nu ook de betere bouw van de koi naar boven komt. Ik had dit ginrinnetje meer dan eens gezien, en had er ook mijn twijfels over, maar als ik deze nu zo zie, is er een degelijke verbetering zichtbaar. Het wordt een mooi visje...

Dit is nog een filmpje dat ik op die dag gemaakt heb, en van deze selectie zijn er nog een 8-tal koi overgebleven, waarvan nog enkele hele mooie ginrin. Voor mijn doen wat klein, maar toch mooi om ze stilletjes te zien groeien.

De kohaku van Momotaro heeft zonlicht nodig, en ik zou zeggen Rik, bedankt voor de info en hou me op de hoogte. Ik hoop dat ik van anderen ook een kleine update mag verwachten in de toekomstige tijd.

Was het een goed initiatief, de opensales ? laat het ons ook ook weten...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137