Een nieuwe vijver bevolken

Een nieuwe vijver bevolken

Dag Luc, wij willen in de kleine vijver een 8 tal leuke (vijver)vissen zetten die niet al te groot hoeven te zijn, maar wel kunnen ontwikkelen.

Zou ik je mogen vragen voor ons een samenstelling te maken zodat wij hier binnenkort naar kunnen komen kijken. Ik verwacht dat de reparatie van de vijver binnen 3-4 weken volledig is afgerond en dat de vissen erin zouden kunnen.

Dat was de vraag van Marcel, en zo gezegd, zo gedaan. Ik weet ongeveer wat Marcel en vrouw graag zien, en dan formuleer ik altijd 2 voorstellen waaruit men kan kiezen. Als men dan de definitieve keuze komt maken, wordt er hier en daar nog bijgesleuteld, maar de basis blijft behouden.

Op zulke ogenblikken is het dankbaar om koi te verkopen, en doe je graag een speciale inspanning om een zo mooi mogelijke collectie samen te stellen. De eerste bowl ging vooral over de 2 Momotaro sanke, die vooraf gebowld en door mijn kleinzoon Sander goedgekeurd werden.

Een karashigoi en shiro moesten er ook bij zijn, en zelf heb ik een zwak voor de maruten kohaku, die uiteindelijk zijn thuis heeft gevonden. Ik kan niet zeggen hoe blij ik er mee ben.

Kiezen uit enkele showa is altijd een plezier om te doen, en moeilijk is het als ze eigenlijk allemaal goed zijn. In deze bowl zie je een afgewerkte, een bijna afgewerkte, en een nog niet afgewerkte showa. Uiteindelijk is het dit plaatje geworden en zeg nu zelf, wie wil een showa zoals deze niet ?

Kies maar uit uit deze kohaku. Ik wist wat ze zouden kiezen, nog vooraleer zij gekozen hadden. Dit werden ze tenslotte., een Taniguchi en een Momotaro, een prachtig koppeltje.

Zo kwamen we niet op 8, maar op 9 koi die binnenkort zullen opgehaald worden. Een mooie collectie voor een mooie vijver, waarvan ik hoop later nog wat foto's, misschien wat filmpjes te ontvangen.

Ik kreeg gisteren ook het prettige bezoek van Remco. Het was een hele tijd geleden dat ik hem gezien had, en dat deed me plezier. Ik weet dat hij graag een mooie showa ziet, wie niet trouwens, en omdat het tijd was om de Dainishi koi even te controleren, heb ik er mijn 3 lievelingen uitgezocht. Dit trio kan mij ontzettend bekoren, en blijkbaar ook de anderen. Het gelach op het einde heeft een eigen verhaal, maar dat ga ik even niet vertellen...

Ik verwacht veel van deze Dainishi koi, en heb ook nog even de 2 verkochte Dainishi nagekeken. Deze zijn van Peter en van Peter....toeval ? Eentje hiervan gaat naar de groeivijver in de loop van volgende week, de andere gaat naar een nieuwe klant. Eind volgende week zijn de temperaturen weer wat aangepast, deze opvangbak is gecontroleerd en volledig in orde bevonden, dus de koi uit deze vijver kunnen vrijgegeven worden om op te halen. Ze zijn nu 4 weken in quarantaine, en in mijn optiek zitten ze nog altijd beter bij de klant dan bij mij. Men mag ze natuurlijk ook langer laten zitten geen probleem, ik doe hier niet te moeilijk over.

Omdat de mensen komen om naar koi te kijken, bowl ik op zaterdag altijd enkele koi. Ik was ook zeer blij met het gezegde van Remco, die me vertelde dat Interkoi de enige koizaak was, waar je niet telkens lastig gevallen werd om een koi te kopen, en dat je gezellig even rond de tafel kon zitten om over koi te praten, en wat koi te bekijken. Bedankt Remco, dat heeft me plezier gedaan...

Ik laat hieronder dan toch nog enkele koi zien, die een eigen verhaal hebben:

Een sanke van Momotaro.

Mijn lievelingskohaku van Momotaro

Een kohaku van Taniguchi

Een Shiro Utsuri van Momotaro

Een Sanke van Yamamatsu

Een showa van Sekiguchi

2 kohaku van Momotaro

en tenslotte een sanke van Momotaro die zijn thuis ook gevonden heeft.

Deze zien we zeker volgend jaar terug.

Omdat er zoveel over bowls gedaan wordt de laatste tijd, heb ik even mijn grootste bowl laten opmeten door Polleke en Rudy. Hoe groot denk je dat deze bowl is ? Hier doe ik altijd mijn grootste vissen in, en geloof me deze bowl is groot genoeg.

Om je een idee te geven, deze bowl is bovenaan 115 cm, en onderaan 96 cm. Hier kan je dus alle koi in kwijt tot 1 meter, totaal geen probleem, en dan kan hij nog wat rondzwemmen ook. Ik heb nog geen transportprijzen binnen, maar zoals je kan zien is de bowl type S100 in mijn ogen groot genoeg....

Meer afbeeldingen

Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 1
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 2
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 3
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 4
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 5
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 6
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 7
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 8
Een nieuwe vijver bevolken: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240