Enkel bij interkoi te zien !

Enkel bij interkoi te zien !

Soms krijg ik een idee, en dan probeer ik het ook zo snel mogelijk uit te voeren.

Ik was uit het oog verloren dat ik vroeger regelmatig muggelarven, krill of watervlooien voerde aan de koi. Niet speciaal omdat het zoveel beter zou zijn, maar vooral omdat het zoveel plezier verschaft aan de koi, maar ook aan de eigenaar van de koi.

Daarom dat ik een ingenieuze constructie heb bedacht om mijn fantasiën weer de vrije loop te laten. In het 6,5 minuten durende filmpje kan je genieten van het spontaan plezier van de koi.

De diepgevroren zakjes met rode muggelarven, hangen als het ware via een hengel in het water, juist boven de waterrand. De zakjes komen net uit de diepvries, maar met het contact met het water worden ze al snel ontdooid, zakken de muggelarven naar beneden, en kunnen de koi zich tegoed doen aan deze lekkernij.

De karashigoi was er natuurlijk als de eerste bij, en als je ziet, beginnen ze na wat verkennen en ontdekken, met volle overgave aan het sabbelen aan het zakje. Onderaan heb ik een klein gaatje gemaakt, zodat de muggelarven telkens naar beneden zakken. Uiteindelijk wordt het een kluwen van koi om toch een deel van de lekkernij mee te pakken. Op het einde hoor je ze gewoon smakken...

Muggelarven zijn ten eerste voedzaam, maar ten tweede heb ik het gevoel dat het ook een psychologische benadering is, en de koi een bepaalde ontspanning te geven dat misschien een gunstige invloed geeft. Misschien zit het ook in mijn hoofd, maar je ziet de koi in ieder geval vollop genieten, voor zover je dit kan beoordelen.

Deze vijver was er snel mee weg, maar soms heb je wat meer geduld nodig. vijver 2 en vijver 3 hadden ongeveer een dik uur nodig om zich over te geven aan de lekkernijen.

De grote vissen in vijver 4 en 5 deden er nog langer over, en het duurde een uur of 3-4 vooraleer ze het door hadden, maar éénmaal van de snoepjes gegeten, wisten ze waar de klepel hing, en lieten ze hun lusten de vrije loop.

Heeft het nu een psychologische invloed om de saaiheid van hun leven te doorbreken ? Geen idee, maar in ieder geval is het voor mij een plezier om te bekijken, en ik heb weerom een "goed gevoel". Naast rode muggelarven, geef ik af en toe ook krill en watervlooien dat ik in diepvriesverpakking heb aangekocht.

Veel mensen vragen bij mij achter zinkend voer van Probites en pasta dat je af en toe eens kan maken, en waar je bepaalde ingredïenten kan mengen. Ook dat doe ik regelmatig en een scheutje honig doet wonderen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een bepaalde formule om dit aan te bieden in een soort combinatiepakket. Ik bied het volgende aan:

Probites summer sinking 3 kg +

Probites pasta 2 kg +

Gammarus 0,5 kg (droog) +

Muggelarven 5 verpakkingen van 100 gram (diepvries) +

Krill, verpakking van 250 gram (diepvries)

aan 89 euro/combinatiepakket.

Ik doe de bestelling slechts eenmaal voor mezelf om de zomerperiode door te komen, en al wie ook een pakket wil, moet me maar even een mailtje sturen, zodat ik dit kan voorzien. Het is een ideaal pakket om in de zomer aan je koi te geven. Af en toe zinkend voer, af en toe wat pasta doorspekt met gedroogde gammarus en honig of iets anders, en vooral het plezier van het muggelarven festival.

Origineel, verrijkend, voedzaam en het geeft een psychologische boost.

Todo list:

Blauwe bowls uit Japan

Bestelling combinatiepakket opvolgen

Meer afbeeldingen

Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 1
Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 2
Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 3
Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 4
Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 5
Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 6
Enkel bij interkoi te zien !: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240