Laatste levering dit voorjaar

Laatste levering dit voorjaar

Gisteren ben ik nog enkele koi gaan ophalen, het zal de laatste levering worden dit voorjaar, dat is zo goed als zeker.

Er moesten nog 2 sanke binnenkomen van Okawa, die als vervanging gegeven waren voor een sanke die een jaar in de mudpond is verbleven, maar uiteindelijk mannelijk bleek te zijn. Zij zullen tot einde dit jaar in de groeivijver worden gezet, hopelijk met positief resultaat.

Wel bleek er één van de twee een beschadigde vin te hebben. De aard van de scheur beviel me echter niet zo goed, dus moet ik er eventjes naar laten kijken. Hopelijk doet warm water wonderen, en zal het vinnetje snel genezen.

Om de box volledig te maken, waardoor het transport ook haalbaarder wordt, heb ik de box aangevuld met 4 Mukashi Ogon, een soort die op dit moment populair aan het worden is. De meesten zijn echter niet om aan te zien, het lijken wel ghost koi, en de moeilijkheid is om mooi geglansde en egaal gekleurde mukashi ogon te vinden. Veel van deze soort hebben reeds op jonge leeftijd een wat grijzig/zwarte aanzet, wat vermoedelijk in de toekomst nog zal toenemen.

Blijkbaar heeft Okawa die ook in zijn huishouding, iets wat mij niet bekend was. Voor zover ik begrepen heb, is het een kweek uit Yamabuki x Chagoi, maar zekerheid hierover heb ik niet. Zelf heb ik weinig verstand van Mukashi Ogon, maar als ik deze zie, dan kunnen ze me toch wel bekoren. Ze hebben allen een mooi egale kleur, de luster is mooi en shining, en het netpatroon aanlokkelijk. Vooral het hoofd is mooi wit, en ik ben benieuwd wat het gaat geven. Ze zijn tussen de 30-35 cm....hmmm, misschien moet ik mijn mening eens herzien...

Filmpjes van de koi heb ik natuurlijk ook gemaakt:

Mukashi 1 - Mukashi 2 - Mukashi 3 - Mukashi 4 - Sanke 1 - Sanke 2

Todo list:

Blauwe bowls uit Japan

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137