De enige echte Japanse bowls

De enige echte Japanse bowls

Gisteren wou ik eventjes de kohaku die zich momenteel voorbereiden om de groeivijver te bevolken rustig na te kijken en op foto en film vast te leggen. (verhaal van de blauwe bowls kan je onderaan lezen)

Ik had er heel de voormiddag voor uitgetrokken, en wou er volop van genieten. Helaas werd ik voor de zoveelste keer kletsnat, wat een grote domper op de feestvreugde legde. Hoeveel keer ik dit jaar al nat geworden ben, durf ik niet te zeggen...

Wat betreft de kohaku nu: op dit ogenblik zitten ze simultaan met de opvangvijvers binnen, dit wil zeggen 20°, zodat ik in de loop van volgende week de juiste samenstelling kan maken van de koi die een "special treatment" zullen krijgen.

Ik ga het dit jaar eens anders proberen. Ik ben van plan om de vijver buiten op 26° te zetten, maar ook één van de vijvers binnen op 26°. De buitenvijver probeer ik te voorzien van zweefalgen, wat op dit ogenblik niet makkelijk is, want ik mis een essentieel bestanddeel...namelijk de zon...

Zo gauw ik de juiste samenstelling van de vijvers heb gedaan, waarbij de showa van Dainishi en eventueel de sanke van Momotaro kunnen opgedeeld worden bij de kohaku van Taniguchi. Nu is het de bedoeling dat ik om de maand, een afdeling koi die buiten zitten, naar binnen zal brengen, en de koi binnen, naar buiten wil brengen, zodat ze allen een portie zweefalgen te pakken krijgen.

Het bijkomende voordeel is, dat mensen die interesse hebben om het project te volgen, de koi om de maand kunnen bekijken in de binnenvijvers. In de buitenvijver is dat quasi onmogelijk, en in de binnenvijver kan ik geen zweefalgen verkrijgen, dus kan je ze mooi zien zwemmen en de veranderingen beoordelen.

Waarom hecht ik zoveel belang aan de zweefalgen ? Dat is vooral voor de kleur en de teri op de koi te schilderen. Zonder zweefalgen, is het bijna ondoenbaar om de juiste glans te verkrijgen. Tenminste zo denk ik er toch over.

Ik heb ze dan ook allemaal nog eens gemeten en even gefilmd. Er zitten wel enkele uitschieters bij, maar ik zal de maten van nu als maatstaf nemen. Wel zie ik enkele kohaku met een bijzonder hoogwaardige huidkwaliteit, en ik ben benieuwd wat ik einde van het jaar op mijn bord voorgeschoteld krijg. Voor diegenen die interesse hebben om ze te zien. Hieronder vind je een overzicht van de kohaku die er deel van uitmaken.

Vooraleer ik de links geef naar de bijhorende filmpjes, wil ik het nog eens hebben over grote blauwe bowls. Iedereen vraagt achter de grote Japanse blauwe bowls. Iedereen wil een bowl van 1 meter, maar ze zijn bijna nergens te vinden. Ik heb de prijzen in Japan opgevraagd voor de echte Japanse bowls, die qualitatief niet te vergelijken zijn met de bowls hier te lande. Ze zijn van een bijzonder hoge kwaliteit en bijna onverslijtbaar.

Ik ben bereid om hier een actie voor te lanceren die het mogelijk maakt om er eentje aan te schaffen. Ik moet echter 10-20 mensen vinden die bereid zijn er één aan te kopen. Er zijn meerdere maten mogelijk tot 130 cm, maar ik wil me voorlopig even richten tot het type S100 en type S130, die de volgende maten hebben:

S 100 boven diameter 94 cm, onder 90 cm en hoogte 50 cm.

S130 bovendiameter 130 cm, onder 109 cm en hoogte 54 cm.

Ik heb de prijs van de bowls al binnen, maar moet nog even de prijs voor het transport afwachten.

Iemand die interesse heeft om één van deze bowls aan te schaffen, gelieve me een mail te sturen. Zo gauw ik de transportprijs heb aangekregen, ontvang je van mij een open calculatie met de juiste prijs. Met andere woorden, krijg je de aankoopprijs met de kosten afzonderlijk vermeld. Dit is enkel mogelijk als er voldoende mensen zijn die één van deze bowls wil aanschaffen, en ik reken op een tiental bowls, zodanig dat de transportprijs in de perken kan blijven.

Dan hier de kohaku die tevreden zijn met een gewone bowl op dit ogenblik:

1302042 - verwacht 48 cm bijzonder hoge huidkwaliteit.

1302037 - verwacht 45 - 48 cm

1302039 - verwacht 52 - 55 cm (groeikanon)

1302047 - verwacht 45-48 cm

1302040 - verwacht 48-52 cm

1302046 - verwacht 46-51 cm

1302031 - verwacht 50-54 cm

1302049 - verwacht 44-48 cm

1302032 - verwacht 50-55 cm

1302045 - verwacht 47-52 cm

1302035 - verwacht 46-51 cm

1302041 - verwacht 50-55 cm

Ik ga er vanuit dat dit niet dezelfde groeikanonnen zijn als de Momotaro koi, maar wat ik wel graag zou zien is vooral de huidkwaliteit van deze kohaku. Er zitten enkele bijzonder interessante kohaku tussen. Mijn schatting is gebaseerd op mijn ervaring van de vorige jaren, maar dit is de eerste maal met Taniguchi kohaku. Ik ben dan ook iet of wat voorzichter geweest met de schattingen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240