Zouden koi kunnen denken

Zouden koi kunnen denken

Ik geloof het niet, het meeste zal instinctief gedaan worden, maar als ik op een zaterdag op de vlonder ga staan, zie ik de koi rustig onder mijn winterdoek zwemmen, ver weg van de plaats waar ik ze moet scheppen om te bowlen ?

Instinctief of kunnen ze erbij nadenken, hoe moet je dat te weten komen ! Het staat in ieder geval als een paal boven water dat ik dit probleem niet heb als ik ze kom voeren of als ik door de week gewoon op de vlonder ga staan, er is dus toch iets ….

Vandaag weer een paar leuke koi gebowld die de moeite waard zijn om op te volgen. Eerst en vooral moest ik op aanvraag even een showa filmen die op het verlanglijstje stond van Hans.

Zit er nog veel onderhuids sumi was de vraag, en dat kan je alleen maar laten zien als er een degelijk filmpje van wordt gemaakt. Dit filmpje zegt voldoende en men kan duidelijk zien dat er reeds heel wat sumi, ondanks het warme weer af en toe is bijgekomen aan het hoofd. Als ik dit zo bekijk durf ik bijna met zekerheid zeggen dat er sowieso een menware in de toekomst zal gevormd worden.

Zij staat in de lijst met de groeicurve, met andere woorden zou deze einde oktober 44 cm moeten zijn. Als deze echter naar de klant toe zou gaan schat ik zijn kansen hoger in, omdat de omstandigheden gunstiger zijn. Altijd mooi om op te volgen en zodra Hans uit vakantie terugkomt zal ik meer weten !

Tom daarentegen wou een kohaku zien om bij te voegen aan zijn bestand. Hij had een kohaku op het oog van Momotaro, maar wou even vergelijken met een kohaku van Taniguchi.

Dit is de kohaku die zijn aandacht trok. Ze staat ook op de lijst met de groeicurve, en zou einde oktober 55 cm moeten zijn. De vorige meting was 22 juli en toen was ze 46 cm. Nu 3 weken later werd ze 48.5 cm gemeten, ze ligt dus niet alleen op schema, maar gaat er zelfs over ! Interessant….

Dan toch maar even vergelijken met Taniguchi, want Tom heeft al een Taniguchi die ondertussen boven de 70 is gegroeid en waar Tom bijzonder tevreden over is. In dit filmpje zie je zowel de Momotaro en de Taniguchi, en ik heb er nog een mannelijke 6-staps Momotaro bijgezet die veel indruk maakte.

Nu kan je zeggen wat je wil van Taniguchi, maar wat betreft de kwaliteit van het shiroji en het hi, kunnen weinig kwekers zich meten met deze kweker ! Ik moet er nog enkel voor zorgen dat ik een paar voorbeelden heb van koi die makkelijk de 80 cm halen, en geloof me die zijn er !

Tenslotte nog enkele nisai gebowld omdat deze prijstechnisch niet veel hoger liggen dan de tosai. Het zijn machtige vissen voor weinig geld, al zeg ik het zelf !

Het was een dag dat iedereen elkaar afloste, zodat ik tijd te over had om aan ieder de koi te presenteren die hij wou zien. Een luxe die ik niet dikwijls heb…

Benny en Marina zijn bijzonder trouwe klanten. Je kan niet goed genoeg je best doen om goede klanten te bedienen, en het geeft deze hobby een extra dimensie. Geen gezeur, geen gezever, pak maar in is het antwoord. Wat kan je nog meer verlangen ! Een gevoel van verlichting dient zich aan.

Geen gevecht om de kwaliteit van de koi te verdedigen, geen gezeur over een beetje te veel hi hier, of een beetje rood in de borsvin…inpakken die handel. Dankjewel Benny en Marina, en geloof me, het zijn eerlijke koi hoor, die hun prijs meer dan waard zijn !

Deze kujaku van Tanaka ziet er gelikt uit. Zijn teri is van grote klasse, zijn zilverkleurige luster op het hoofd staat buiten kijf, en ik had er zelfs aan gedacht om deze eventueel mee te nemen naar de show in Arcen. Of je haar nu graag ziet of niet, de kwaliteit van de huid spat er vanaf.

Toch zwom ze al een jaartje rond bij mij ! Dat is geen nadeel hoor, dat is een voordeel. Ze heeft alles goed doorstaan om goed te acclimatiseren in onze vijvers, en ik kan dit soort koi met gerust gemoed overzetten in een vijver.

Als laatste vertrok mijn doitsu karashigoi naar veilige oorden. Zalige koi, meer kan ik er niet over zeggen. Ik had een 7-tal karashigoi, en dit was mijn laatste exemplaar. Ik heb een zwak voor doitsu karashigoi en zal er in het najaar zeker een tiental laten overkomen om iedere vijver te bevolken.

De dag is echter nog niet voorbij, want ik kreeg nog een verzoek uit Duitsland om een kohaku te bowlen die hij in het voorjaar al gespot had. Het was een sandan kohaku van Sakai.

Er is weinig over te zeggen over een “propere” koi zoals deze. Zwemt goed, doet het goed, blijft kleursterk en wie weet zou deze in de toekomst nog eens een stevige scheut kunnen krijgen, je weet het nooit met dit soort koi.

En zo slinkt mijn voorraad gestadig en heeft mijn actie de nodige bijval. Zo zie je ook wat je kan missen, want het zijn toch niet de minste koi die aangeboden worden.

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur en morgen ben ik open van 11.00 tot 16.00 uur. Er zit nog bijzonder goed materiaal te wachten op je komst.

Mooi Resultaat

Ik heb er even de stand van de gouden medailles op nagekeken en een vergelijk gemaakt tot dusver.

De Verenigde Staten heeft met 318 900 000 inwoners 24 gouden medailles gewonnen wat neerkomt op 1 medaille per 13 287 500 inwoners

België heeft 2 gouden medailles op 11 200 000 inwoners wat neerkomt op 1 medaille per 5 600 000 inwoners

Nederland heeft 3 gouden medailles op 16 800 000 inwoners wat toevallig ook neerkomt op 1 medaille per 5 600 000 inwoners

Besluit ! Wij zijn toch stukken beter dan de Amerikanen ! Of dit zo zal blijven is natuurlijk een andere vraag, maar laten we er nog even van genieten...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240