De uittocht gaat voort

De uittocht gaat voort

Ondanks het feit dat het vrij rustig is in de koihandel, verlaten veel goede koi hun heimat, en hier ben ik gelukkig om.

Ik ben blij dat ze nog een goede thuis gevonden hebben. Het is beter dat ze de rest van hun leven verder kunnen slijten bij mensen die hun een goede thuis kunnen bieden.

De dag zelf echter was ik begonnen met het bowlen van enkele minder bekende koi, die al een tijdje uit de picture waren.

Het zijn veilingkoi die mij minder aanspreken, of koi die minder impact hebben op mijn netvlies. Waarom koop je ze dan zul je je afvragen ? Heel eenvoudig, je kan niet alles kopen wat jezelf alleen graag ziet. Iedereen kijkt verschillend tegen koi en het zou maar erg zijn moest het niet zo zijn. Bovendien zijn veilingen niet zo eenvoudig. Je moet op korte tijd beslissingen nemen en dit moet in combinatie gaan met de financiële mogelijkheden !

Bekijk het filmpje en je zult zien dat ze minder bekend zijn. De sanke kunnen me niet echt bekoren, maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn…Ik heb ze alledrie even goed bekeken, en de kleinste sanke zegt me helemaal niets.

Als er mensen zijn die hier wat werk in willen steken, of wel een zwak moesten hebben voor deze sanke, dan mogen ze contact met me opnemen. Het is een dochter van Dynamite Oshiba, een nieuwe oyakoi van Momotaro.

De grote sanke kan me ook niet bekoren, maar die heeft wel iets te bieden, en dan heb ik het vooral over de lengtegroei en de bouw van de koi, met een wel onberispelijke huidkwaliteit. Het is echter mijn koi niet, en daar moet ik niet voor liegen. Wie er wel een zwak voor heeft weet wat hem te doen staat.

Beide sanke gaan in de countdown, en zullen straks met 10 euro per dag dalen, totdat een bepaalde som bereikt is. Niet verkocht gaan ze in de vergeetmand...

De showa daarentegen is een ander geval. Deze afstammeling van Blue Wale King, een blikvanger op de All Japan Koi Show, heeft zeker iets in zijn mars.

Het enige wat ik mis, is het motoguru in de rechtervin. Ik heb even gekeken of er een aanzet was, en er is wel iets dat duid op motoguru, maar het bied geen zekerheid. Hoop doet leven en het is niet de eerste keer dat ik later motoguru zie verschijnen.

De showa is van 35 naar 43 cm doorgegroeid en ik heb haar opgenomen in de lijst met de groeicurve, die een resultaat laat zien van 53 cm einde oktober. De showa straalt kracht en klasse uit, met een bijzonder aangenaam patroon, goede huidkwaliteit, gekoppeld aan sterk hi met sumi dat veel dromen waar kan maken.

De bouw van het hoofd, de ligging van de ogen en de behoorlijke backbone zijn sterke motivaties. Een showa waar velen binnen enkele jaren heel blij mee zouden zijn !

Voor een klant die op dit moment een nieuwe vijver aan het bouwen is, heb ik ook een klein filmpje gemaakt omdat ik graag zie hoe de tancho showa zich verder ontwikkelt, en van mensen die veraf wonen, weet ik dat ze toch graag hun koi even zien.

Mooi om te zien is hoe de menware op het hoofd van de tancho showa zich vormt. Het is overduidelijk aanwezig en het zal een plezier zijn om deze na een jaar nog eens terug te zien. De sanke bouwt aan haar lengte. Ze had een zware terugval toen ze binnenkwam, jij weet het nog wel denk ik Jack ! Het hi kreeg ferme klappen te verwerken, maar is ondertussen bijna volledig herstelt, en het is zeker een sanke met veel toekomst.

Verschillende vissen verlieten gisteren ook mijn vijvers, mede door de prachtige aanbieding van de "kruis of munt" vissen.

Ik heb afscheid genomen van de showa van Sakai, de kohaku van Okawa en een een tancho van Sakai. De filmpjes zijn niet van gisteren, want mijn batterijen waren helaas leeg…

Tenslotte belde mijn Edgar nog op, een vriendelijke oudere man uit Duitsland die 450 km moet rijden om een koi te komen ophalen. Hij is 78 heb ik begrepen en wou graag deze kohaku van Sakai op film zien, wat ik uiteraard graag gedaan heb.

Na de vraag of hij deze mocht ophalen zo gauw hij er zich op voorbereid had, was een overeenkomst vlug gemaakt. Dat doe je toch graag voor deze klanten of niet ? De kohaku mag dan nog enkele weken of maanden bij mij verblijven…

Niemand heeft echter gebruik gemaakt van mijn “kruis of munt” aanbod. Men durft het blijkbaar toch niet aan. Ik ben benieuwd of er nog gokkers zijn die dit wel aan durven !

Vandaag ben ik open van 11.00 uur tot 16.00 uur. Dan is het tijd om me voor te bereiden op de Show van Arcen. Ik moet mijn koi nog kiezen, en als er niet veel volk komt, zal ik er vandaag eens werk van maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240