Zwaar maar dankbaar werk

Zwaar maar dankbaar werk

De dag begon nogal veeleisend. Er was bijzonder veel te doen, en tegenslag kon ik niet gebruiken.

Ik was echter de “algenvijver” aan het voorbereiden, en toen ik een polycarbonaatplaat die in de vijver was gevallen eruit wou halen, was de bottomdrain zo vriendelijk om los te komen en naar boven te drijven.

Daar stond ik met mijn goed fatsoen, en ik wist eigenlijk niet goed hoe ik het probleem op moest lossen. Het gerijpte groene water was ik niet graag kwijt, en ik heb me suf gepiekerd hoe ik het probleem moest oplossen.

Gelukkig werd de oplossing gevonden door 2 grote showvaten te vullen en een deel water af te laten, waarna de bottomdrain er zonder problemen weer op kon gezet worden. Probleem 1 van de baan.

Groen en algenrijk water is essentieel voor de kleuren en de teri van de koi. Ik heb zelfs mensen, en gekende mensen horen zeggen dat dit totaal geen effect heeft...hoe dom kan je zijn ! We zullen deze koi laten zien binnen enkele weken en als alles goed verloopt weet je niet wat je zult zien...Zweefalgen en plankton zijn de grootste rijkdom die er is om koi te laten stralen...onthou mijn woorden...

Dan was het de beurt om alle koi die binnenzaten één voor één naar buiten te brengen en in te delen in de vijvers. Trapje op, trapje af, ik kan je garanderen dat het vermoeiend is.

Ondertussen werden de vissen allemaal nagekeken, een afstrijkje genomen en in hun nieuwe omgeving geplaatst. Bovendien werden de watervalletjes aangesloten, en blijkbaar werd dit door de koi op prijs gesteld.

Voila, alles is in gereedheid gebracht voor deze avond, want dan komen de nieuwe gasten. Ik ben echt benieuwd, want hetgeen eraan komt is niet van het minste…

Vandaag worden er nog enkele ingrepen gedaan, en dan heeft Interkoi een hele metamorfose ondergaan. Af en toe wat dingen veranderen hoort erbij…

Een koi die ik wat op de achtergrond heb gehouden, maar waar ik wat werk in wil gaan steken is deze kohaku van Torazo. Yonsai en ± 68 cm, deze heeft aandacht nodig. Hier ga ik mij een jaar op toeleggen als ze tenminste niet verkocht wordt....

Het wordt me telkens gevraagd ! Heb je geen kleine koi ? Neen, ik heb geen kleine koi, want dat kan je overal kopen. Toch heb ik er nu enkele, zij het dat ik ze gekregen heb. Gewoon eens opvolgen en kijken wat dit wordt als ze tenminste niet onder de bottomdrain zwemmen en er filet americain van gemaakt wordt !

Ondertussen heb ik de foto's binnengekregen van de Taniguchi kohaku van verleden jaar. Ik moet echter alles nog uitpluizen, en dat komt op dit moment niet echt gelegen, dus het zal nachtwerk worden.

Van de 22 koi is het me toch weer gelukt om 18 vrouwelijke koi te kiezen en slechts 4 mannelijke koi. Er zijn 2 tosai die het niet gehaald hebben en 1 tosai die krom is. Het resultaat zal ik zo snel mogelijk doorgeven.

Een klein lichtpuntje is dat 1 van de koi die het niet gehaald hebben, en de krom getrokken koi nog niet verkocht waren zodat ik slechts 1 persoon moet teleurstellen...

Wat ik bijna vergeten ben !!!

De Ueno showa die totaal geen succes hebben in de verkoop hebben we gisteren in de groene vijver gestoken. De prijs zal daar niet vreemd aan zijn, maar goede koi kosten nu eenmaal geld.

Dan gaan we ze zelf maar grootbrengen en proberen uit te leggen waarom ze zo goed zijn. Op 14 mei volgt er een eerste update.

Meer afbeeldingen

Zwaar maar dankbaar werk: afbeelding 1
Zwaar maar dankbaar werk: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137