Dag 3 van de actieve kool

Dag 3 van de actieve koolHet water wordt stilaan helderder en helderder, en de algen blijven toch lekker groeien.

Als hij nog een beetje helderder is, dan stop ik er wel mee, want ik hou niet van ziekenhuisvijvers. De foto's vanaf nummerke 4 zijn van de andere vijvers en geven enkel een impressie weer van de koi die voor de eerste keer dit jaar een stukje bruin brood krijgen. Den druppel wil er blijkbaar wel een stukje van hebben....

Ik ben ook in onderhandeling gegaan met Sibo om een warmtepomp aan te schaffen voor de voorste grote vijver, dan is alles verwarmd, en kan ik de werking ook aan de mensen laten zien. Ben benieuwd in hoeverre ze meewerken.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Actieve kool werkt dus best snel!
Wat ik alleen niet snap Luc,je hebt ook een denk ik tenminste te zien op plaatje 2,een Bio Uv staan.Kan die het niet aan op de visbezetting,waar is de grote clarity,
of heb je dit zuiver zo staan voor de proef met het actieve kool?
Ik blijf het volgen!

jack on 29/09/2009 21:10

De grote clarity is verkocht en een kleine clarity staat momenteel op een andere vijver. Dit is puur een test voor de actieve kool. De Bio-UV staat nu af. Wij testen graag dingetjes uit. Brengt veel informatie.

luc on 29/09/2009 23:11

Toch leuk dat er "ouderwetse" filtermaterialen uit de aquariumwereld een intreden doen in de koi wereld.
Zijn mooie koi's die trek hebben in een stukje bruinbrood

Jan on 30/09/2009 20:54

hoi,

ik heb eens gelezen dat je actieve kool eens in de zoveel tijd moet backwashen. hoe gaat dat precies?

gr Richard

richard on 30/09/2009 21:22

Op een van de kolommen van de filterunit zit een backwash-voorziening. Het water wordt teruggeperst en verlaat de kolom via een aparte uitgang. In het kader van de test hebben we besloten dit niet te benutten.

rini on 01/10/2009 01:00