Nog 11 te gaan

Nog 11 te gaan

Het blijft maar duren dit jaar. Nog 11 koi moeten er opgehaald worden. Gelukkig zijn de binnenvijvers zo goed als vrij, want 15 mei komen er nog 60 stuks binnen. Het wordt weer een druk avondje.

Van de onlangs gehouden veiling vanuit Duitsland zijn de op 2 na laatste koi gisteren ook opgehaald. In dit geval ging het om een showa van Momotaro. Een proper beestje zou ik zeggen waarbij het sumi vermoedelijk nog veel zal uitdijen. Vooral de koptekening is onderhevig aan evolutie.

Hoe het sumi de rest van zijn leven zal evolueren op de body is een open vraag, maar Momotaro kennende zal dit zeker nog ingrijpend veranderen. Ondertussen heb ik nog wat tosai kunnen filmen die nog niet op de website staan.

Vandaag ga ik met Polleke alle nieuw binnengekomen tosai fotograferen en filmen. In totaal een 30-tal, die zal je zo snel mogelijk zien verschijnen. We gaan hier niet bombastisch doen over de kwaliteit. Het zijn degelijke koi voor een degelijke prijs en ik ga proberen alles nog te presenteren tegen morgen. Het is een hoop werk, maar ik doe mijn best. 

Er zijn wel enkele tosai die mij echt kunnen bekoren, waaronder deze tosai van Momotaro, 3 bekko van ±35 cm. Het is een nieuwe variatie die onlangs voor de eerste keer op de veiling werden aangeboden. Kiki, één van de grootste koidealers in Indonesië ging met de meesten lopen. Wij konden slechts beslag leggen op 1 box waarvan er hier 3 bleven en de overige naar Duitsland gingen.

tancho showa van TakigawaEentje trok toch de aandacht van Hans en Edwin. Gewoonlijk ook heel populair bij de koiliefhebbers,  ik zal het filmpje even laten zien, dan begrijp je waarom. Het mooie aan deze tancho showa is vooral het damachtig patroon op het lichaam. De tancho is niet helemaal in het midden, zeker niet perfect, maar dat wordt verdoezeld door het sterke sumi dat dit eigenlijk het foutje doet vergeten. Tja, de koi kan er ook niet aan doen natuurlijk. Maar hij is juist 29 cm, dus een interessante maatvoering.

Tenslotte voor de controle nog een paar tosai in de bowl gezet. Al deze tosai werden door André allemaal persoonlijk geselecteerd op zijn laatste Japan reis. We gaan ze vandaag een gezicht geven, dat is veel mooier.

Ik ben aan het denken om een veiling op te starten voor een aantal koi die ik geselecteerd heb voor de Euregio koishow. Ik heb voor mezelf nog niet beslist of ik het doe of niet, want gewoonlijk wordt er hier niet geboden op de betere koi.

Maar misschien als ik een aanvaardbare prijs op een koi plak die voor de meeste mensen haalbaar is, zou het misschien interessant kunnen zijn. Men kan dan onder eigen naam meedoen aan de show. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ik laat het zo snel mogelijk weten, nu nog even nadenken.

 

Meer afbeeldingen

Nog 11 te gaan: afbeelding 1
Nog 11 te gaan: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml