Een weekend vol aan de klus

Een weekend vol aan de klus

Wat een druk weekend hebben we achter de rug!  We hadden weer een aantal klusjes op het programma staan om het koihuis verder af te werken. De laatste hand wordt gelegd en als alles volgens plan verloopt, zijn we volgende week klaar met de laatste schilderwerkzaamheden.

 Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn, zodat het dakkapel tegen aankomende zaterdag ook afgeschilderd kan worden. We hebben ook een aantal beluchte drains teruggeplaatst, zodat ze weer op hun plek zitten en hun werk kunnen doen. Aar-Jan was mijn reddende engel in zijn duikerspak toen hij de drains weer terugplaatste. Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent, zoals ze hier in Nederland zeggen.

Vrijdag kregen we bezoek van Yannick. Na de kennismaking heb ik een aantal koi in de bowl geplaatst, en uiteindelijk ging er weer een prachtige kohaku richting België. Ik ben trots en tegelijkertijd bijzonder dankbaar.

Als ik terugkijk, realiseer ik me dat op dit moment maar liefst 80% van de verkochte koi naar het buitenland gaat, een flinke greep uit verschillende landen zoals Zweden, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en natuurlijk ook in ons eigen Nederland. Het is geweldig om te zien en te horen dat mensen tevreden zijn en complimenten geven.

Afgelopen week was hectisch vanwege mijn wens om nog enkele goede tosai aan te kopen. Gelukkig is dat gelukt; jullie hebben ze vast voorbij zien komen, de tosai van het Narita Event en enkele tosai sanke van Sakai Co . Echter, de focus lag vooral op de Sakai-veiling, waar ik drie volle middagen mee bezig ben geweest tussen mijn werkzaamheden door.

Ik kan je vertellen, het was behoorlijk frustrerend. De Sakai Cup is echt een hype geworden. De prijzen stegen tot astronomische hoogten, en sommige koi bleven hangen voor prijzen waarvan ik vind dat ze niet in verhouding stonden tot de kwaliteit.

Daarom hebben we besloten om niet mee te doen aan de Sakai Fish Farm Cup. Wist je dat ik momenteel 14 Sakai Fish Farm koi bezit? Enkelen staan op de website, en ik ben trots dat ze bij ons zwemmen.

Zaterdag kwam Roel langs voor een praatje. Ik ken Roel al enkele jaren en we hebben altijd een goede verstandhouding gehad. Roel is gestopt met de hobby vanwege persoonlijke redenen, maar we hebben nog steeds goed contact. De rest van de zaterdag was rustig, waardoor we ons gras konden maaien en de voorbereidingen voor volgende week konden afronden.

sanke van sakai ffZondag stond in het teken van controles en het afnemen van stalen voor de KHV-testen. De nieuw binnengekomen koi doen het bijzonder goed; ze eten goed en zwemmen vrolijk rond. Ik had ook even de gelegenheid om enkele koi op film vast te leggen. De Sakai tosai die ik heb gekocht op de veiling voor de Sakai Cup heeft zijn groei aardig opgepakt; in een week tijd is hij alweer 1,5 cm gegroeid en meet nu 41,5 cm. Over smaak valt niet te twisten, maar de huid en bouw zijn meer dan goed.

Ik heb ook een Matsue kohaku van 27 cm grondig geïnspecteerd en naar mijn mening is ze goed genoeg voor de koishow in Oldenzaal. Deze koi staat nog niet op de website, maar bij interesse kunnen jullie contact met mij opnemen.

Nu waren we lekker bezig en heb ik ook een aantal tosai van Matsue en Momotaro bekeken. Als eerste twee ginrin Momotaro (2404035 en 2404031), twee mooie tosai met vol ginrin die nog in ontwikkeling zijn. Het sumi moet nog doorkomen, maar dat zal deze koi mooi in balans brengen. Voor mij is dit een ondergewaardeerde variëteit die me altijd kan bekoren, vooral als het ginrin goed zichtbaar is en het zonnetje schijnt; dan blinken ze echt in de vijver en dat is een genot om te zien.

Van Matsue hebben we een groot scala aan kohaku, enkele met tancho. Dit zijn stuk voor stuk goede koi met ieder hun eigen karakter. Ik zal jullie er enkele laten zien. Een tancho heb ik op film vastgelegd; oordeel zelf, maar ik vind het een genot om te zien. Elke ochtend drink ik mijn bakje koffie aan de bak met de tosai.

IEDEREEN WELKOM OP ZATERDAG 11 MEI

Het belooft een leuke dag te worden. Al met al hebben zo'n 35 mensen zich opgegeven, en er zullen vast nog wel wat mensen binnenwaaien, zoals we dat hier in Nederland zeggen. We zullen op onze open dag diverse acties hebben. Ben je nieuwsgierig, dan moet je echt de tijd nemen om langs te komen en enkele filmpjes en foto's te bekijken die ik heb gemaakt om alvast in de sfeer te komen van wat er allemaal te zien is bij Interkoi Amedie. Dus iedereen is welkom deze week zaterdag !

 

Meer afbeeldingen

Een weekend vol aan de klus: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml