De dag van de groeivijver.

De dag van de groeivijver.Het is een hele belevenis telkens als de vissen uit de groeivijver gehaald worden, maar tevens is het een drukke dag.

Niet alleen moet de koi allemaal gecontroleerd en opgehaald worden, je moet ook zien dat ze er allemaal bij zijn, en dat je er geen vergeet, een heel gedoe.

Thuisgekomen worden ze in een vat gedaan, aangepast aan temperatuur en de andere waarden, en daarna allemaal gemeten en bekeken.

Dan is het plezierigste voorbij, en als dan alle mensen naar huis zijn, moet ik alle foto's nog bewerken, de filmpjes uploaden en bekijken en alles klaarmaken voor het nieuws. Geloof me maar dat het een serieuze dagtaak is.

Als de resultaten dan bevredigend zijn, dan is iedereen tevreden en gelukkig. Ik denk wel dat we mogen stellen dat we een partijtje mooi jonge nisai hebben opgekweekt.

De groeicurve was iets minder, maar dat is vermoedelijk te wijten aan die groeikanonnen van Momotaro. Deze keer waren het voornamelijk kwekers uit de Niiagata, en dat is toch weer wat anders. Er zitten ook enkele Momotaro bij, en dan zie je toch dat die gemiddeld 5-10 cm meer groeien per seizoen. Is het beter ? Dat antwoord moet je zelf maar geven als je de koi hebt bekeken.

Kleine videocompilatie van het leegmaken van de groeivijver.

Ik ga niet alle koi ineens erop zetten, maar telkens enkele per dag, met een filmpje van hoe ze erin zijn gegaan, en daarna een filmpje van hoe ze gisteren eruit gekomen zijn.

911041-bij aankoop-28 cm
911041-nu-55 cm
Deze maruten kohaku van Johan is van de kweker Mardudo en nu 55 cm.

912059-bij aankoop-18 cm
912059-nu-64 cm
Deze Bentley kohaku is van Dennis en Mark. Zij willen graag GROTE koi....

1104014-bij aankoop-34 cm(koi met puntje op neus)
1104014-nu-44 cm
Dit was één van mijn grootste favorieten, is qua kwaliteit zeker niet achter geraakt, maar qua groei heeft ze me wel iets ontgoocheld. Blijft echter een bloedmooie kohaku.

1102050-bij aankoop-34 cm
1102050-nu-47 cm
Deze Momotaro showa komt uit de 60 reeks van begin dit jaar. Hij deed me veel denken aan Ytashi.

1104026-bij aankoop-28cm
1104026-nu-38 cm
Yamamatsue ten voeten uit. Klein maar bloedmooi, en groot worden ze sowieso. Prachtige koi waar je veel tijd en energie in moet steken. Ze zijn het zeker waard.

Al met al een geweldig fijne dag. Deze veelbelovende dag werd nog eens extra in de verf gezet met een stralende zon, en ik kan stellen dat de meest enthousiaste mensen Ben en ik waren. Wij hebben er in ieder geval echt van genoten.

Nog terloops even vermelden dat ik vandaag tussen 10.00 en 14.00 uur aanwezig zal zijn, om mensen die interesse hebben om deze koi te bewonderen, en die op zaterdag niet kunnen, de kans te geven om vandaag even langs te komen.

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

proficiat
wat wij gisteren hebben gezien was toch iets speciaal ....wat jij allemaal tevoorschijn haalde uit u blauw tovervat was toch stuk voor stuk mooie koi we zijn hier heel tevreden over de sanke :-)

mvg sam

sam on 02/10/2011 08:44

Luc,

Het was gisteren een prachtige ervaring om zoveel mooie KOI voorgesteld te krijgen. Onze Kohaku's hebben zich ook naar verwachting ontwikkeld. De Kohaku van Isa is in haar nieuwe vijver gearriveerd en eet al met de rest mee.
De middag was weer goed verzorgd door het Interkoi team.

Met vriendelijke groeten van Carla en Jent

Jent on 02/10/2011 11:04